Ze verkopen hier vlees van hun eigen Blonde d’ Aquitaine dieren, wat dus puur vlees is en waar totaal géén conserveringsmiddelen, kleurstoffen of water aan zijn toegevoegd. Daarnaast ook eieren, aardappelen en soms onbespoten groenten uit hun eigen groentetuintje.

Wij zijn Henry en Romy Mentink en runnen samen het familiebedrijf Bronckhorster Beef. Henry’s ouders en overgrootouders hebben altijd met liefde geboerd en een mooi bedrijf opgebouwd. Het is een geweldige uitdaging om dit erfgoed te behouden en het door te ontwikkelen naar de normen van nu. Hierbij hebben we gekozen voor een duurzame en kleinschalige bedrijfsvoering waarbinnen we luxe vleesrassen fokken en grootbrengen.

Het is een mooi gezicht om onze eigen koeien rondom het huis te zien lopen en ze op te laten groeien volgens onze eigen waarden. De volgende punten vinden wij ontzettend belangrijk om een rund een goed leven te bieden:

– Zoveel mogelijk toegang tot de wei
– Kalfjes blijven bij hun moeder
– Een familiekudde
– Stal met voldoende ruimte en stro
– Onbeperkt voedsel van goede kwaliteit
– Geen hormoon- en preventief antibiotica gebruik
– Natuurlijke dekking

In deze boerderijwinkel verkopen ze Hereford rundvlees van hun eigen runderen. Ook kunt u hier terecht voor kippenvlees, eieren, honing en jam, sap en siroop van bio fruit.

Ooit op Boertel de Lamperse Hei geweest?  Moet je zeker een keer naar toe gaan.

Met een heel veel enthousiasme runnen Mat en Miriam van den Broek hun  Boertel in Wanroij.

Zij geven aan dat het boerenleven hen altijd al heeft aangesproken. De vele verhalen over het boerenleven die tot hen kwamen hebben  hen doen besluiten om hier in te stappen. Al vrij snel ontdekten zij dat het hun passie is om, naast het runnen van de boerderij en het verzorgen van de dieren, deze verhalen te delen en hun gasten te enthousiasmeren. Zij hebben dan ook diverse manieren bedacht voor hun gasten om te proeven van die boerensfeer.

U bent dan ook van harte welkom om dit te komen proeven en beleven! Omdat zij allebei ook zijn opgegroeid in de regio waar zij wonen, Land van Cuyk en Noordoost-Brabant, adviseren zij jou graag waar u terecht kunt voor de gezelligste terrassen, de beste restaurants en de mooiste plekken in de natuur.”

Je moet het naar de zin hebben, dat is het doel van Mat en Miriam. Of je nu komt om te vergaderen, een nachtje blijft slapen met een groep of in uw eentje in het gastenverblijf of in de Boertel komt, iedereen is van harte welkom. Zij zijn pas tevreden als jij ook tevreden bent en gaan daarom graag met jou in overleg om je verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Zie ze jou snel?

Sinds 2016 is men bij Soetendaal bezig met het verkopen van vlees.

Al jaren hebben zij een bedrijf met koeien en kalveren. Wat begon is als een hobby, is ondertussen een goedlopend bedrijf met meerdere takken, waaronder een winkel.

Aan de basis van het bedrijf heeft wel een paar honderd mestkalveren, de echte liefde zit echter in de dikbillen van het ras Belgisch Blauw. Waar me is begonnen met een aantal koeien en kalveren omdat het zo leuk was, is het bedrijf uitgegroeid naar een bedrijf wat fokt voor het verbeteren van het ras maar ook van de slacht voor de verkoop van heerlijk rundvlees.

Bij Soetendaal verkopen ze vleespakketten maar ook losse bestellingen. Daarnaast is er voor de gewone bezoekers ook altijd vlees op voorraad. Het vlees wat na slachting niet verkocht is in bestellingen vacumeren ze en gaat de koeling in. Ze verkopen hoofdzakelijk vlees wat nog niet ingevroren is geweest.

Bij ambachtelijk slagerij A. Klaasse Bos en Zonen kan je terecht voor je vlees, maar ook voor maaltijden, aardappelen, salades, barbequevlees en sausen. Je kunt het bij hen halen, maar ook bestellen en laten thuis bezorgen in de Regio..

U bent van harte welkom bij Slagerij Zwaard in hun geheel vernieuwde slagerij in De Lier! Wie van lekkere en eerlijke producten houdt is hier aan het juiste adres! De oven draait iedere dag en zij zijn dagelijks bezig met exclusieve vleesspecialiteiten en worstsoorten uit eigen keuken. Hoe dat allemaal gemaakt wordt kunt u zien op hun website en via youtube. Ook voor uw complete barbecuefeest of een mooi buffet kunt u prima bij hen terecht. Salades, warme saté, lekkere worstschotels en warme beenham komen allemaal uit eigen keuken!

Iedere 3-4 weken verkopen wij Limousin puur natuur rundvlees vers van het mes, niet diepgevroren en geheel vrij van toevoegingen.  100% puur natuur rundvlees!

Op ambachtelijke wijze snijdt de slager alle soorten rundvlees, in zijn mobiele slagerij bij ons op het erf. Al het gesneden vlees wordt verdeeld in de bestelde pakketten, verpakt en gelabeld en dezelfde dag nog uitgegeven. De kortste keten, vers vlees en minimale voorraden. Wel zo duurzaam.

Al onze pakketten bevatten: biefstuk, entrecote, hacheevlees, braadlappen, riblappen, sucadelappen, bieflappen, tartaar, mergpijpje en een schenkel en soepvlees voor een heerlijke bouillon.