Bij [H]eerlijk vlees koop je samen met andere klanten uit de buurt een koe. Als er voldoende vleespakketten zijn besteld, wordt de koe geslacht. Het is ook mogelijk om orgaanvlees en botten van de koe af te nemen. Zodoende wordt er zo min mogelijk kostbaar vlees verspild. Het vlees dat geleverd wordt komt van Limousin koeien die opgroeien op Kijkboerderij ’t Hoogeveld en grazen in het mooie natuurgebied De Onlanden (tussen Groningen, Eelde en Peize).

Bekijk het assortiment en bestel op www.heerlijkeerlijkvlees.nl

Eerlijk en heerlijk vlees van Blaarkoppen en varkens

Bij de Ruijsbossche Hoeve verkoopt men Piemontese rundvlees, producten van de duinboeren, producten van boeren uit de streek en Italiaanse producten. Zeker een moment om even af te stappen en langs te gaan.

Het assortiment van Slagerij De Bruin is heel divers. Vanzelfsprekend vindt u bij ons het beste rund-, varkens- en kippenvlees, maar ook kunt u bij ons terecht voor diverse kruidenierswaren om uw vleesmaaltijd nog lekkerder te maken. Daarnaast hebben wij ook de lekkerste Noord-Hollandse kazen voor u op de plank en het lekkerste brood dat in De Lier wordt gebakken.

Wil je een puur stukje rundvlees eten, weten waar het vandaan komt en vindt je dierenwelzijn belangrijk ?
Koop het rechtstreeks bij de boer.
Wij hebben een (h)eerlijk verhaal en dat proef je!

Op de Nije Pleats kunt u terecht voor Wagyu vlees. Het Wagye-rund is een van oorsprong Japans runderras. ‘Wa’ is een Oudjapanse verwijzing naar het land Japan, en met ‘gyu’ wordt gedoeld op rundvee. Het Japanse ras staat bekend om de hoge marmeringsgraad. Dit betekend dat het vlees bij bereiding zeer mals en vol van smaak is.

De smaak van het sap dat vrijkomt bij het eten van dit vlees is écht heerlijk. Een slager uit België omschrijft het als volgt: “Hoewel het vlees er vet uit ziet, proef je geen vettige jus, maar enkel een heerlijk vleessap dat je mond vult met een overheerlijke smaak.” Wagyu vlees bevat niet zomaar vet, maar uiterst zacht vet met een laag smeltpunt, rijk aan omega 3 en 6. Dit vet maakt wagyu vlees het meest smaakvolle vlees ter wereld. In combinatie met de natuurlijke levenswijze en het kruidenrijke grasrantsoen op De Nije Pleats, kunt u dit vlees niet laten liggen.

Kijk voordat u op pad gaat even op de website wat er nog voorradig is

De familie Mangelaars uit Wouwse Plantage heeft al lange tijd een familiebedrijf. Het bedrijf ging van vader op zo0n en ook de derde generatie is al werkzaam op het bedrijf.
Waar men vroeger melkvee had, heeft men het bedrijf voortgezet met de Belgisch Witblauw koeien en stieren. Als er in 2016 een nieuwe stierenstal is gebouwd, is men daar erg trots op. Sinds die tijd houden ze volgens het ‘twee sterren beter leven’ concept mooie Blonde d’Aquitaine en Parthenaise stieren. Deze dieren worden dagelijks met veel liefde en plezier verzorgd door vader Kees en zoon Timothy Mangelaars.

Voor hun huisverkoop heeft men gekozen om uitsluitend het Parthenaise vlees te verkopen. Dit is een van oorsprong Frans veeras met een unieke smaak. De kalveren worden in de wei gezoogd tot een leeftijd van acht maanden.
De stierkalveren worden nadien afgemest en worden geslacht op een leeftijd van ongeveer 20 maanden.

Ze worden duurzaam en diervriendelijk gehouden op stro en krijgen een afgestemd voedselrantsoen, wat ten goede komt aan het vlees. Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.

U kunt ben hen gedurende het gehele jaar terecht voor vlees. Ook bezorgen ze aan huis in de regio Roosendaal en Bergen op Zoom.

Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.

Meer dan 30 jaar fokken zij het Belgisch Wit Blauwe rund. Het vlees van dit ecologische ras is mager, mals en sappig dankzij de fijne spiervezels. Voor de beste constructie van het vlees krijgen de runderen uitgebalanceerd voer. Stro, hooi en mais worden door henzelf geteeld.

De koe wordt pas geslacht als er voldoende mensen zijn die een vleespakket besteld hebben. Verder is er barbecue vlees los te bestellen.

Over onze Keurslagerij
Walter Poleij is bedrijfsleider van de winkel in de Langestraat en verantwoordelijk voor alles wat er in de winkel gebeurt. “Doordeweeks staan er veel ervaren krachten in de winkel, die in het weekend worden aangevuld met jonge zaterdagkrachten. Daarnaast werkt mijn moeder nog twee dagen mee in de winkel. Bij elkaar hebben wij een fantastisch team. Wij kennen de meeste klanten bij naam en door het brede assortiment hebben wij ook een breed publiek. Sinds enige tijd is ons team versterk met Tim Voskuil en Tjalle Jong, uitstekende jonge enthousiaste slagers. Daar zijn wij erg blij mee want vakslagers zijn schaars. Hierdoor hebben wij meer tijd om eigen specialiteiten te maken. Samen met mijn vader maken wij bijvoorbeeld heerlijke worstsoorten, vleeswaren en alle panklare artikelen en presenteren deze in de winkel. Het is leuk dat wij met z’n drieën het echte slagersvak uit kunnen oefenen.”

Versspeciaalzaak
Voor het vlees van Poleij geldt: betrouwbare topkwaliteit van dieren die op een natuurlijke en diervriendelijke manier gefokt worden. De leveranciers zijn zorgvuldig uitgekozen en werken al jaren met Poleij samen. Naast vlees verkoopt Poleij ook groenten, fruit, salades en maaltijden in de winkel. Walter: “Wij hebben veel Westlandse en Hollandse producten in ons assortiment, zoals Westlands kasbonen, bloemkool, tomaten, komkommers, asperges en paprika’s. Niet zo’n breed assortiment als bij de groenteboer maar wel allemaal topproducten die aansluiten bij de kwaliteit van onze vleesproducten. Ook hebben wij een uitstekende kaasleverancier en hebben sinds kort ook fantastisch kookgerij in ons assortiment. Eigenlijk zijn wij ook versspecialist maar wij blijven natuurlijk bovenal een Keurslager.”

Uitbreiding
Poleij, keurslager & Partyservice is de afgelopen 75 jaar meegegroeid met de markt en een one-stop-shopping voor hun klanten. “Wij breiden ons assortiment nog steeds verder uit en durven best voorop te lopen door in te spelen op de trends. Wij hebben steeds meer specials, dit zijn eigenlijk gewoon een soort vleesgebakjes. Onze klanten willen graag aparte producten maar hebben vaak niet de tijd om die zelf te bereiden. Vaak is het ook te kostbaar omdat je veel verschillende ingrediënten nodig hebt.

HET VLEES VAN BAVETTE VOOR THUIS ZET DE MOOISTE GERECHTEN OP TAFEL
De smaken van Bavette thuis beleven? Dat kan! In onze winkel is al het vlees van onze eigen Wagyu en Hereford runderen te koop. Bent u op zoek naar een heerlijke juicy steak, een groot braadstuk voor een diner of gewoon een pondje gehakt dan bent u in de boutique van bavette aan het juiste adres. Al ons vlees word 14 dagen gerijpt in de been, hierdoor komen de smaken het beste tot hun recht. Geen zin om zelf te koken dan hebben wij voor u de producten “ made by bavette”.
De mensen van Bavette zullen u volledig informeren over de verschillende eigenschappen van onze runderen, steaks en bereidingen.