Wil je een puur stukje rundvlees eten, weten waar het vandaan komt en vindt je dierenwelzijn belangrijk ?
Koop het rechtstreeks bij de boer.
Wij hebben een (h)eerlijk verhaal en dat proef je!

Op de Nije Pleats kunt u terecht voor Wagyu vlees. Het Wagye-rund is een van oorsprong Japans runderras. ‘Wa’ is een Oudjapanse verwijzing naar het land Japan, en met ‘gyu’ wordt gedoeld op rundvee. Het Japanse ras staat bekend om de hoge marmeringsgraad. Dit betekend dat het vlees bij bereiding zeer mals en vol van smaak is.

De smaak van het sap dat vrijkomt bij het eten van dit vlees is écht heerlijk. Een slager uit België omschrijft het als volgt: “Hoewel het vlees er vet uit ziet, proef je geen vettige jus, maar enkel een heerlijk vleessap dat je mond vult met een overheerlijke smaak.” Wagyu vlees bevat niet zomaar vet, maar uiterst zacht vet met een laag smeltpunt, rijk aan omega 3 en 6. Dit vet maakt wagyu vlees het meest smaakvolle vlees ter wereld. In combinatie met de natuurlijke levenswijze en het kruidenrijke grasrantsoen op De Nije Pleats, kunt u dit vlees niet laten liggen.

Kijk voordat u op pad gaat even op de website wat er nog voorradig is

Het landbouwbedrijf Mildershoof is gelegen in Midden- Limburg nabij het prachtige natuurgebied Sarsven en de Banen. Het gras en de mais uit deze streek is de basis voor hun koeien. De melk van hun koeien is het belangrijkste product dat zij op hun bedrijf produceren. Van deze melk maken zij de ‘hieërlikste’ ambachtelijke kazen. In de moderne kaasopslag kan de kaas perfect rijpen en op smaak komen.

Naast het melken van de koeien en het bereiden van de kaas, bieden zij ook een ruim assortiment aan van hun eigen rundvlees. Dit vlees is afkomstig van eigen kalveren die zijn groot gebracht in de strostallen van Mildershoof.

Daarnaast hopen zij in de toekomst ons assortiment te kunnen uitbreiden met o.a. groenten en fruit.

De familie Mangelaars uit Wouwse Plantage heeft al lange tijd een familiebedrijf. Het bedrijf ging van vader op zo0n en ook de derde generatie is al werkzaam op het bedrijf.
Waar men vroeger melkvee had, heeft men het bedrijf voortgezet met de Belgisch Witblauw koeien en stieren. Als er in 2016 een nieuwe stierenstal is gebouwd, is men daar erg trots op. Sinds die tijd houden ze volgens het ‘twee sterren beter leven’ concept mooie Blonde d’Aquitaine en Parthenaise stieren. Deze dieren worden dagelijks met veel liefde en plezier verzorgd door vader Kees en zoon Timothy Mangelaars.

Voor hun huisverkoop heeft men gekozen om uitsluitend het Parthenaise vlees te verkopen. Dit is een van oorsprong Frans veeras met een unieke smaak. De kalveren worden in de wei gezoogd tot een leeftijd van acht maanden.
De stierkalveren worden nadien afgemest en worden geslacht op een leeftijd van ongeveer 20 maanden.

Ze worden duurzaam en diervriendelijk gehouden op stro en krijgen een afgestemd voedselrantsoen, wat ten goede komt aan het vlees. Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.

U kunt ben hen gedurende het gehele jaar terecht voor vlees. Ook bezorgen ze aan huis in de regio Roosendaal en Bergen op Zoom.

Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.

In deze boerderijwinkel hebben ze een ruim assortiment aan rundvlees producten.

Op zoek naar melk, eieren en vlees rechtstreeks van de boer? Tegenover de boerderij, staat aan de overzijde van de weg de melktap en eieren- en vriesautomaat.

Een soort mini-boerderijwinkeltje dat 7 dagen per week, 24 uur per dag open is met plek om uw fiets of auto te parkeren. De melk uit de melktap komt rechtstreeks van de koeien en wordt dagelijks bijgevuld, super vers dus!

Uit de eierenautomaat kunt u doosjes van 6 en van 10 eieren halen. Het zijn witte eieren van kippen die buiten kunnen scharrelen (vrije uitloop). De doosjes ontvangen ze graag retour voor hergebruik. Het vlees is van de melkkoeien die een goed en lang leven hebben gehad. Het aanbod varieert van gehakt, worstjes, hamburgers, biefstuk, entrecote, tartaar, sucadelappen en soepvlees.

Ze verkopen hier vlees van hun eigen Blonde d’ Aquitaine dieren, wat dus puur vlees is en waar totaal géén conserveringsmiddelen, kleurstoffen of water aan zijn toegevoegd. Daarnaast ook eieren, aardappelen en soms onbespoten groenten uit hun eigen groentetuintje.

In 2013 startte vleeswinkel van der Weerd aan de Wolfshagenweg 2 te Hasselt een vleeswinkel: een bedrijf dat inspeelt op de behoefte te weten wat je eet. Een bedrijf dat vlees van eigen boerderij verkoopt, juist aan particulieren.

Smaak & kwaliteit staan bij hen hoog in het vaandel. Dus wilt u een lekker stukje vlees voor een eerlijke prijs, kom dan snel kijken en overtuig uzelf!

In de winkel wordt het vlees verkocht in kleinverpakking, diepgevroren en vacuüm verpakt. U hoeft geen kilo’s af te nemen en u kunt het thuis zo in de diepvries leggen.

Eerlijk, natuurlijk en lokaal, dat is wat men op Proefland wil zijn, doen en uitdragen. Hun dieren scharrelen met elkaar in de buitenlucht en hebben genoeg ruimte om zich heen.  Het vlees van hun varkens en koeien is van goede kwaliteit, doorregen, rijk aan vitamine en smakelijk.

Ben je dus opzoek naar een eerlijk & smaakvol stuk vlees?

Dan ben je bij Proeflokaal aan het juiste adres.
Daarnaast kun je bij hen ook andere lokaal gemaakte producten vinden, zoals kaas van Kaasmakerij Huig vd Graaf, mosterd uit Langbroek, Stevez’ Perencider, eieren, jam, zoetigheid en meer!

Nieuwsgierig geworden? De winkel is elke week geopend op zaterdag tussen 10:00 – 15:00 uur.  Mocht je dan niet kunnen; bestel via de webwinkel, of mail ons via info@proef.land

Bij Streekvleeshouderij Katlijk streven wij naar het beste vlees. Zonder uitzonderingen vinden we dat dieren met respect behandeld moeten worden.

Waarin vertaalt zich dit? Wij bieden de koeien meer dan voldoende leefruimte, en alleen het beste voer. Ook zijn onze koeien veelal te vinden in de openlucht. Wij zetten ons in voor ecologisch evenwicht en meer duurzaamheid.

Wij staan voor 100% achter ons product!
Erica en René