BIO in de Polder is een biologische agrarisch familiebedrijf met akkerbouw, stieren, zoogkoeien, walnotenboomgaard (agroforestry) en camping.
Aan huis en restaurants wordt het biologisch vlees verkocht!
Assortiment: Biefstuk
Het assortiment van Slagerij De Bruin is heel divers. Vanzelfsprekend vindt u bij ons het beste rund-, varkens- en kippenvlees, maar ook kunt u bij ons terecht voor diverse kruidenierswaren om uw vleesmaaltijd nog lekkerder te maken. Daarnaast hebben wij ook de lekkerste Noord-Hollandse kazen voor u op de plank en het lekkerste brood dat in De Lier wordt gebakken.
Wil je een puur stukje rundvlees eten, weten waar het vandaan komt en vindt je dierenwelzijn belangrijk ?
Koop het rechtstreeks bij de boer.
Wij hebben een (h)eerlijk verhaal en dat proef je!
Het landbouwbedrijf Mildershoof is gelegen in Midden- Limburg nabij het prachtige natuurgebied Sarsven en de Banen. Het gras en de mais uit deze streek is de basis voor hun koeien. De melk van hun koeien is het belangrijkste product dat zij op hun bedrijf produceren. Van deze melk maken zij de ‘hieërlikste’ ambachtelijke kazen. In de moderne kaasopslag kan de kaas perfect rijpen en op smaak komen.
Naast het melken van de koeien en het bereiden van de kaas, bieden zij ook een ruim assortiment aan van hun eigen rundvlees. Dit vlees is afkomstig van eigen kalveren die zijn groot gebracht in de strostallen van Mildershoof.
Daarnaast hopen zij in de toekomst ons assortiment te kunnen uitbreiden met o.a. groenten en fruit.
De familie Mangelaars uit Wouwse Plantage heeft al lange tijd een familiebedrijf. Het bedrijf ging van vader op zo0n en ook de derde generatie is al werkzaam op het bedrijf.
Waar men vroeger melkvee had, heeft men het bedrijf voortgezet met de Belgisch Witblauw koeien en stieren. Als er in 2016 een nieuwe stierenstal is gebouwd, is men daar erg trots op. Sinds die tijd houden ze volgens het ‘twee sterren beter leven’ concept mooie Blonde d’Aquitaine en Parthenaise stieren. Deze dieren worden dagelijks met veel liefde en plezier verzorgd door vader Kees en zoon Timothy Mangelaars.
Voor hun huisverkoop heeft men gekozen om uitsluitend het Parthenaise vlees te verkopen. Dit is een van oorsprong Frans veeras met een unieke smaak. De kalveren worden in de wei gezoogd tot een leeftijd van acht maanden.
De stierkalveren worden nadien afgemest en worden geslacht op een leeftijd van ongeveer 20 maanden.
Ze worden duurzaam en diervriendelijk gehouden op stro en krijgen een afgestemd voedselrantsoen, wat ten goede komt aan het vlees. Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.
U kunt ben hen gedurende het gehele jaar terecht voor vlees. Ook bezorgen ze aan huis in de regio Roosendaal en Bergen op Zoom.
Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.
In deze boerderijwinkel hebben ze een ruim assortiment aan rundvlees producten.
Ze verkopen hier vlees van hun eigen Blonde d’ Aquitaine dieren, wat dus puur vlees is en waar totaal géén conserveringsmiddelen, kleurstoffen of water aan zijn toegevoegd. Daarnaast ook eieren, aardappelen en soms onbespoten groenten uit hun eigen groentetuintje.
Boerderij ‘De Steenoven’ is sinds 1921 in bezit van familie Pelgrom. Op dit moment staat de 4e generatie boer aan het roer. Ronald, Petra en hun dochters Elin, Nele en Liv wonen en werken op deze prachtige plek. Samen met hun medewerkers staan zij voor hun dieren, gasten en klanten klaar. Zij halen voldoening uit hun samenwerking en het verbinden met jou!
Naast hun melkveestal staat het ijshuisje, hier verkopen ze 20 smaken boeren-ijs. De kinderen kunnen heerlijk spelen in hun uitgebreide speeltuin met glijbaan, stormbaan en trampoline. Vanaf het koeienpodium kun je hun stal en koeien bekijken!
Wij zijn Henry en Romy Mentink en runnen samen het familiebedrijf Bronckhorster Beef. Henry’s ouders en overgrootouders hebben altijd met liefde geboerd en een mooi bedrijf opgebouwd. Het is een geweldige uitdaging om dit erfgoed te behouden en het door te ontwikkelen naar de normen van nu. Hierbij hebben we gekozen voor een duurzame en kleinschalige bedrijfsvoering waarbinnen we luxe vleesrassen fokken en grootbrengen.
Het is een mooi gezicht om onze eigen koeien rondom het huis te zien lopen en ze op te laten groeien volgens onze eigen waarden. De volgende punten vinden wij ontzettend belangrijk om een rund een goed leven te bieden:
– Zoveel mogelijk toegang tot de wei
– Kalfjes blijven bij hun moeder
– Een familiekudde
– Stal met voldoende ruimte en stro
– Onbeperkt voedsel van goede kwaliteit
– Geen hormoon- en preventief antibiotica gebruik
– Natuurlijke dekking
In deze boerderijwinkel verkopen ze Hereford rundvlees van hun eigen runderen. Ook kunt u hier terecht voor kippenvlees, eieren, honing en jam, sap en siroop van bio fruit.