Eerlijk en heerlijk vlees van Blaarkoppen en varkens

Bij de Ruijsbossche Hoeve verkoopt men Piemontese rundvlees, producten van de duinboeren, producten van boeren uit de streek en Italiaanse producten. Zeker een moment om even af te stappen en langs te gaan.

Wil je een puur stukje rundvlees eten, weten waar het vandaan komt en vindt je dierenwelzijn belangrijk ?
Koop het rechtstreeks bij de boer.
Wij hebben een (h)eerlijk verhaal en dat proef je!

Op de Nije Pleats kunt u terecht voor Wagyu vlees. Het Wagye-rund is een van oorsprong Japans runderras. ‘Wa’ is een Oudjapanse verwijzing naar het land Japan, en met ‘gyu’ wordt gedoeld op rundvee. Het Japanse ras staat bekend om de hoge marmeringsgraad. Dit betekend dat het vlees bij bereiding zeer mals en vol van smaak is.

De smaak van het sap dat vrijkomt bij het eten van dit vlees is écht heerlijk. Een slager uit België omschrijft het als volgt: “Hoewel het vlees er vet uit ziet, proef je geen vettige jus, maar enkel een heerlijk vleessap dat je mond vult met een overheerlijke smaak.” Wagyu vlees bevat niet zomaar vet, maar uiterst zacht vet met een laag smeltpunt, rijk aan omega 3 en 6. Dit vet maakt wagyu vlees het meest smaakvolle vlees ter wereld. In combinatie met de natuurlijke levenswijze en het kruidenrijke grasrantsoen op De Nije Pleats, kunt u dit vlees niet laten liggen.

Kijk voordat u op pad gaat even op de website wat er nog voorradig is

De familie Mangelaars uit Wouwse Plantage heeft al lange tijd een familiebedrijf. Het bedrijf ging van vader op zo0n en ook de derde generatie is al werkzaam op het bedrijf.
Waar men vroeger melkvee had, heeft men het bedrijf voortgezet met de Belgisch Witblauw koeien en stieren. Als er in 2016 een nieuwe stierenstal is gebouwd, is men daar erg trots op. Sinds die tijd houden ze volgens het ‘twee sterren beter leven’ concept mooie Blonde d’Aquitaine en Parthenaise stieren. Deze dieren worden dagelijks met veel liefde en plezier verzorgd door vader Kees en zoon Timothy Mangelaars.

Voor hun huisverkoop heeft men gekozen om uitsluitend het Parthenaise vlees te verkopen. Dit is een van oorsprong Frans veeras met een unieke smaak. De kalveren worden in de wei gezoogd tot een leeftijd van acht maanden.
De stierkalveren worden nadien afgemest en worden geslacht op een leeftijd van ongeveer 20 maanden.

Ze worden duurzaam en diervriendelijk gehouden op stro en krijgen een afgestemd voedselrantsoen, wat ten goede komt aan het vlees. Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.

U kunt ben hen gedurende het gehele jaar terecht voor vlees. Ook bezorgen ze aan huis in de regio Roosendaal en Bergen op Zoom.

Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.

Ze verkopen hier vlees van hun eigen Blonde d’ Aquitaine dieren, wat dus puur vlees is en waar totaal géén conserveringsmiddelen, kleurstoffen of water aan zijn toegevoegd. Daarnaast ook eieren, aardappelen en soms onbespoten groenten uit hun eigen groentetuintje.

Bij Streekvleeshouderij Katlijk streven wij naar het beste vlees. Zonder uitzonderingen vinden we dat dieren met respect behandeld moeten worden.

Waarin vertaalt zich dit? Wij bieden de koeien meer dan voldoende leefruimte, en alleen het beste voer. Ook zijn onze koeien veelal te vinden in de openlucht. Wij zetten ons in voor ecologisch evenwicht en meer duurzaamheid.

Wij staan voor 100% achter ons product!
Erica en René

Wij zijn Henry en Romy Mentink en runnen samen het familiebedrijf Bronckhorster Beef. Henry’s ouders en overgrootouders hebben altijd met liefde geboerd en een mooi bedrijf opgebouwd. Het is een geweldige uitdaging om dit erfgoed te behouden en het door te ontwikkelen naar de normen van nu. Hierbij hebben we gekozen voor een duurzame en kleinschalige bedrijfsvoering waarbinnen we luxe vleesrassen fokken en grootbrengen.

Het is een mooi gezicht om onze eigen koeien rondom het huis te zien lopen en ze op te laten groeien volgens onze eigen waarden. De volgende punten vinden wij ontzettend belangrijk om een rund een goed leven te bieden:

– Zoveel mogelijk toegang tot de wei
– Kalfjes blijven bij hun moeder
– Een familiekudde
– Stal met voldoende ruimte en stro
– Onbeperkt voedsel van goede kwaliteit
– Geen hormoon- en preventief antibiotica gebruik
– Natuurlijke dekking

Eind 2015 hebben Arie-Nijs en Ada Korevaar een nieuwe stal gebouwd voor hun koeien waardoor
de melkstal en het tanklokaal vrij kwamen in hun oude stal. Ada wilde altijd al graag meer contact met de mensen. Dit miste zij erg nadat ze was gestopt met werken als leidinggevende in het
ziekenhuis. De opening van hun nieuwe stal was in april 2016. Ze hebben er hard aan gewerkt om de winkel toen te laten zien. Inmiddels is veel veranderd in de winkel. Regelmatig moet Ada in de winkel schuiven en verhuizen om alles kwijt te kunnen.

U kunt bij Riekje’s Hoeve terecht voor groenten en fruit, heerlijk mals rundvlees van eigen boerderij. Daarnaast verkopen zij vers gelegde eieren van hun eigen kippen. Voor verse melk, rechtstreek van koe staat er de melktap kunt u ook bij hen terecht.

Verder hebben zij in het assortiment opgenomen: aardappels, appels, peren, kaas en zuivel wat ze rechtstreeks gaat halen bij de boerderijen in de omgeving.

Bent u op zoek naar een origineel en leuk cadeau? Ook dan bent u aan het juiste adres bij Riekje’s Hoeve.
Wat denkt u van kippenvoer, koeienvoer, smeerolie, kruipolie, chocolade repen met dankoe, loeigoeie verjaardag, aardigeitje erop, advocaat, nootjes, snoep, sap, worst, kaas, koek enz.
Alle cadeau-artikelen worden uiteraard leuk voor u ingepakt.

Ook voor kerstpakketten of een origineel bedankpakket voor uw werknemer(s) kunt u bij hen terecht.

Zowel in de zomer als in de winter kunt u genieten van een heerlijk bakje koffie of een high-tea vanaf 2 personen.

Zoals u leest hebben ze veel om u te laten zien, wat u bij hen zoal kunt doen en kopen.
We hopen graag tot ziens!

Hartelijke groeten,
Arie-Nijs en Ada Korevaar

Hier in het prachtige glooiende Twentse landschap. In het mooie Beuningen heeften familie Zanderink, hun koeien lopen. Aan de voet van het Hakenberg en aan de rand van het Lutterzand met zijn meanderende Dinkel. Het gebied is heel bosrijk en weilanden, wat veelal begrenst word met oude houtwallen.
Dit gebied is ontstaan in de ijstijd tussen 238.000 en 126.000 jaar geleden. Een grote ijs gletsjer kwam vanuit Scandinavië hierheen geschoven. Deze stuwde verschillende soorten grond, zoals leem met zich mee. De ijs gletsjer stopte hier, waardoor deze bulten grond achter bleven. Het hoogste punt is het Tankenberg met 85 meter hoog. Deze ligt aaneengesloten aan het Hakenberg. Wat ook kenmerkend is, is dat in de grond verschillende zwerfkeien liggen.Deze stenen zijn in de omgeving overal te vinden. Ook zijn deze stenen gebruikt als markegrenzen. Bij hun is in een houtwal in december 2019, door stichting de Dree Marken, een markesteen gevonden. Dit was van de vroegere grens tussen Beuningen en De Lutte.  Markestenen zijn tussen 1300 en 1500 gelegd.De koeien lopen in kruidig rijke weiden, in dit prachtige Twentse landschap. De grond bevat veel mineralen. Het heeft een goed voedingstoffen- bindend vermogen. Alles wat gegeven word, komt terug.
Er zijn veel verschillende koeien rassen in Nederland. De familie Zanderink heeft tientallen jaren geleden gekozen voor het ras Blonde d’ Aquitaine. Dit is een ras, afkomstig uit Frankrijk en staat bekend om hun geweldige vleeskwaliteit. Meer uitleg en het ontstaan van dit ras, is elders op de site beschreven.