Wil je een puur stukje rundvlees eten, weten waar het vandaan komt en vindt je dierenwelzijn belangrijk ?
Koop het rechtstreeks bij de boer.
Wij hebben een (h)eerlijk verhaal en dat proef je!

Lekker vleespakket van in de natuurgebieden opgegroeide koeien. Het ras van de koeien is Frans Limousine welke goed in het natuurgebied kunnen leven. Onder andere in natuurgebied het Chaamse Broek lopen in de zomer maanden altijd koeien en kalfjes van Heikants vleesvee. Wanneer er teveel zijn dan worden deze geslacht en in vleespakketten van 15 KG verkocht. Bij interesse graag een telefoontje.

Bij Kramer Koe & Kaas bent u aan het juiste adres voor echte Beemsterkaas vers van het mes, eigen vlees met een eerlijk verhaal, boerenzuivel, verse noten, borrel- en cadeaupakketten. Kortom, alles voor de echte bourgondiër!

Op dit familiebedrijf produceren ze op een duurzame manier een (h)eerlijk stukje vlees.
Dit doen ze op een diervriendelijke manier. De koeien zijn van het ras Blonde d’Aquitaine. De dieren op het bedrijf hebben een goed karakter en krijgen hun kalveren op een natuurlijke manier.

Houdt u van een lekker stukje eerlijk vlees, dan bent u bij Biologische boerderijwinkel Schuttershof aan het goede adres.Zij verkopen namelijk rund- en varkensvlees van hun dieren die hier hun hele leven op de boerderij zijn geweest. Kipvlees heeft men ook, dat komt van een collega bioboer.

Met enige regelmaat brengen ze dieren naar de biologische slager.

Daarnaast kunt u er terecht voor een ruim assortiment aan biologische (streek)producten, kruidenierswaren, boerenkaas en cadeau-artikelen.

Heerlijk rundvlees voor iedereen die het belangrijk vindt dat de dieren een goed leven hebben gehad. Wil je graag bewust worden hoe de dieren leven dan ben je ook van harte welkom om een kijkje te nemen.

Op de kaasboerderij De Stolpe hebben ze een gezellige winkel waarin men diverse producten aanbiedt.
Zo kan je er terecht voor een ruime sortering kaas, zuivelproducten en streekproducten. Bent u op zoek naar een (h)eerlijk stuk vlees van hun eigen Hereford runderen, dan bent u bij hen ook aan het juiste adres. Daarnaast verkopen zij vlees van ‘Nieuwerkerkse’ scharrelvarkens en kip van Boer de Ronde.
U bent van harte uitgenodigd om eens bij hen aan te wippen.

In de maanden november t/m februari verkopen zij Zeeuws damhert. Wilt u iets reserveren graag even een telefoontje.

Goed rentmeesterschap is de basis van hun dagelijks leven. Met zorg produceren zij pure en natuurlijke melk en vleesproducten van hun eigen biologische koeien.

Bij Onze bioboerderij Familie De Hoop kunt u terecht voor heerlijke vleesproducten. Het vlees komt van hun dieren die biologisch opgegroeid zijn, biologisch geslacht zijn maar niet biologisch verpakt zijn.
Dit maakt dat het vlees helaas NIET biologisch gecertificeerd is!  U kunt bij hen ook terecht voor eieren en verse melk.

In de winkel van Versvleesboerderij Savelkouls wordt varkensvlees verkocht van eigen boerderij. Het rundvlees wordt geleverd door een vaste fokker en de kipproducten komen van een goede poelier uit de buurt.

Het rundvlees komt van een leverancier die samenwerkt met boeren voor wie het fokken echt een passie is. Deze boeren hechten veel waarde aan dierenwelzijn en verzorgen de dieren goed. Door ze de beste huishouding en voeding aan de dieren te geven, krijgt het vlees zijn volle smaak.

De kipproducten komen uit Geffen bij Van Druenen vandaan. Dit is een poelier die zorgvuldig zijn kippen uitkiest. Alle kipproducten worden door hen dagelijks vers en met de hand gesneden. In tegenstelling tot machinale productie wordt elk stukje kip afzonderlijk gekeurd. Hierdoor kunnen zij (en dus wij) een constante kwaliteit bieden.

In onze boerderijwinkel verkoopt men onder andere dit (h)eerlijke kwaliteitsvlees, juist aan particulieren. Het vlees is allemaal voorverpakt in kleine porties. Een deel van het vlees ligt vers in de koeling en een (groter) deel ligt diepgevroren in de diepvries. Dit diepgevroren vlees is direct na verwerking ingevroren. Dit zorgt ervoor dat de smaak en kwaliteit optimaal behouden blijven. Lekker en gemakkelijk: je legt het thuis meteen weer in de diepvries! Het verse vlees kan thuis natuurlijk ook ingevroren worden, want vers is bij ons ook echt vers!

Zo staan men Versvleesboerderij Savelkouls voor 100% garant voor smaak, kwaliteit en herkomst

Een goed stuk vlees is volgens Jos Soogelee de eigenaar van Hemels vlees, gemakkelijk te herkennen. Je ziet het aan de structuur en je proeft het. Een dier dat goed gevoed is en voldoende beweegt, heeft een bijna onzichtbare vetstructuur in de spieren. Dat vet is de drager van de ‘hemelse’ smaak. Natuurlijk is de voeding van de koe belangrijk, maar Jos is ervan overtuigd dat je ook de vrijheid en het geluk van de koe proeft in het vlees. Dat geluk belandt op je bord!

Het slachten hoort er voor Jos bij maar ook dan zorgt hij goed voor de dieren. Bij een kleinschalige slachter komen de dieren in aparte hokken, zodat ze geen last krijgen van stress. Er heerst zoveel mogelijk rust.

De verwerking gebeurt door ervaren slagers, op de boerderij zelf. De diverse soorten vlees worden afzonderlijk verpakt in pakketten van 5, 10 of 20 kilo. Recepten, inclusief het traditioneel Limburgse zoervleisj, vind je in de nieuwsbrieven.

Bestellingen kunnen door boer Jos aangegeven dagen worden thuisbezorgd. Voor bezorgplaatsen en tijden bekijk zijn website.