Wij zijn tegendraadse groene boeren. Wij gunnen u topvlees en onze dieren een goed leven. Doet u mee?
We verkopen: Drents (h)eerlijk Ossenvlees, 2 sterren Hooglander kip, Sallaands varkensvlees, Biologische eieren van Bio boerderij Oosting, Zuivel van Zuivelboerderij de Waard dit moet u wel op maandag bestellen, dan kunt u het op vrijdagmiddag ophalen, Groente en fruit via Koops, Bunkerkaas en jonge kaas.
“Vraag maar raak, voor een knaak” rondleiding op woensdagmiddag op afspraak en begint om half 2.
De Til
Van melkveebedrijf ontwikkelden zij naar een zoogkoeien bedrijf (kalfjes bij de koe) tot de huidige vorm waarin ze van 2 melkveehouders de stierkalfjes van Belgische wit blauwe koeien adopteren zodat deze niet in de kalvermesterijen terecht komen maar een mooi leven hebben op de boerderij. Ook adopteren ze te lichte of gehandicapte kalfjes van andere melkveehouders. Normaal worden deze kalveren niet ouder dan 8 tot 12 maanden en komen niet buiten. De kalfjes die bij de Til komen, gaan 2 seizoenen naar buiten en mogen langzaam groeien en worden geslacht voor hun derde levensjaar. De dieren krijgen geen mais want dat werkt cholesterolverhogend, maar hooi, kuilvoer en voederbieten en als ze buiten lopen eten ze natuurlijk gewoon gras. In 2014/2015 zijn ze een winkel begonnen waar ze behalve eigen vlees ook kippenvlees en varkensvlees verkopen van andere boeren en daarnaast zuivel, kazen en seizoensgroenten. Je kan het allemaal bij de Til bestellen en zij rijden dan een rondje langs de verschillende boeren waarna de klant het in de winkel van de Til kan afhalen. De visie achter de Til is; lokaal eten, weten wat je eet en dat de klant een gezond product krijgt. Ook vinden ze het contact met de klant belangrijk dus daarom hebben ze ook bewust geen webshop. Klanten zijn van harte welkom om rond te kijken op het erf en in de stal.
U kunt bij hen terecht voor Drents (h)eerlijk ossenvlees, Sallaandsvarkensvlees, Hooglander 2 sterren kip, Biologische eieren, zuivel en groente op bestelling, Rauwe melk kaas, aardappelen.
Vanaf 1999 is men bij Kleinsman begonnen met het verkopen van vlees op markten in Twente. Daarnaast zijn zij vanaf 2001 ook een eigen partyservice begonnen. Het vlees is afkomstig van onze eigen boerderij, dus alles is in hun eigen hand. Het verkopen van een (h)eerlijk stukje vlees voor een betaalbare prijs afkomstig van de eigen boerderij in Bentelo, dus alles in eigen hand.
Dit doen ze niet alleen thuis in de winkel maar ook op de markten in Hengevelde, Goor en Delden. Een bijzonder gezellige markt is wel de Streekmarkt Twente te Delden elke eerste zaterdag van de maand. Veel klanten komen speciaal voor de eigen gemaakte droge worst, schinken of seizoensproducten zoals beenham voor bij de asperges, komt de R in de maand dan is er bak- en bloedworst en vanuit eigen keuken bereide erwtensoep.
Een zeer geslaagde activiteit was ook de “Lente in Lentelo” weekenden die eind mei gehouden werd, dit krijgt zeker het komende jaar een vervolg. In de zomer- en wintermaanden zijn zij extra druk met het verzorgen en op locatie leveren van de vele barbecues, deze kan uitgebreid worden met stokbrood, salades, sauzen, barbecuepan. Alles wat u maar wilt. In de wintermaanden zijn het vooral de stamppotbuffetten.
Symbioseboeren in Noordeloos is samenwerkingsproject tussen: Wijngaard Domein Oosteind, zorgboerderij De Hogt, kaasboerderij Noorderlicht, Gewoon Anderz, de Drie Wedden en hoeve Catherine Elisabeth. Dit project is mede mogelijk gemaakt met steun van de provincie Zuid-Holland.
Zij brengen hun producten naar het zelfbedieningswinkeltje dat u vindt op de Nieuwendijk 11 te Noordeloos.
En breng je een bezoek aan Symbiose, dan breng je een bezoek aan het bedrijf van Bas en Rita. Op hun karakteristieke oude boerderij aan de rand van het dorp combineren ze landbouw en zorg met elkaar. “Het is prachtig om samen te werken met grond, gewassen en dieren. En het wordt nog mooier als je daar ook nog mensen bij kunt betrekken.”
Langdurig werklozen, ouderen (met beginnende dementie) en jongeren, volwassenen en ouderen met een lichte verstandelijke of lichamelijke beperking of met psychische problemen helpen op de zorgboerderij een handje mee met de verzorging van kalfjes en jongvee, het rapen van eieren, en het knotten van wilgen en van het zaaien tot en met oogsten van de groenten.
Bij de winkel is ook een zelfbedieningsterras. Hier kunt u tegen betaling een kopje koffie of thee pakken.
Ook is er een wandelroute uitgestippeld en wandelt u door de weilanden langs de biologische boerderijen van de Symbiose boeren. U kunt een kijkje nemen op de boerderijen. ( Honden zijn op deze wandelroute niet toegestaan).