De familie Mangelaars uit Wouwse Plantage heeft al lange tijd een familiebedrijf. Het bedrijf ging van vader op zo0n en ook de derde generatie is al werkzaam op het bedrijf.
Waar men vroeger melkvee had, heeft men het bedrijf voortgezet met de Belgisch Witblauw koeien en stieren. Als er in 2016 een nieuwe stierenstal is gebouwd, is men daar erg trots op. Sinds die tijd houden ze volgens het ‘twee sterren beter leven’ concept mooie Blonde d’Aquitaine en Parthenaise stieren. Deze dieren worden dagelijks met veel liefde en plezier verzorgd door vader Kees en zoon Timothy Mangelaars.

Voor hun huisverkoop heeft men gekozen om uitsluitend het Parthenaise vlees te verkopen. Dit is een van oorsprong Frans veeras met een unieke smaak. De kalveren worden in de wei gezoogd tot een leeftijd van acht maanden.
De stierkalveren worden nadien afgemest en worden geslacht op een leeftijd van ongeveer 20 maanden.

Ze worden duurzaam en diervriendelijk gehouden op stro en krijgen een afgestemd voedselrantsoen, wat ten goede komt aan het vlees. Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.

U kunt ben hen gedurende het gehele jaar terecht voor vlees. Ook bezorgen ze aan huis in de regio Roosendaal en Bergen op Zoom.

Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.

De intentie bij Bioboerderij ’t Schop is om de bioboerderij nog verder te laten groeien om zodoende meer mensen te laten genieten van het platteland en puur en eerlijk eten. Gaandeweg groeit ’t Schop weer uit tot een modern gemengd bedrijf met de kringlopen gesloten.

Naast het geven van kookworkshops op hun eigen boerderij is het ook mogelijk om zelf met al hun verse, biologische producten aan de slag te gaan.

In hun prachtige, gerestylde winkel verkopen ze al hun eigen vlees en groenten; lekker, vers, betrouwbaar én betaalbaar! Op een oppervlakte van circa 100 m2 bieden zij een uitgebreid assortiment aan, met als doel de mogelijkheid te bieden om een hele maaltijd samen te kunnen stellen van biologische producten.

Bij bioboerderij ’t Schop staat men altijd graag voor iedereen klaar met hun familiaire gastvrijheid en geven u graag advies over hun producten of over bereidingswijzes!

De kleurslagerij van Van der Meer in Roelofarendsveen is al meer dan 100 jaar hun trots. Iedere dag doen zij hun uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Denk hierbij aan lekkere vleeswaren, rollades, barbecuepakketten en aan gourmet- en fondueschalen. Bij hen vind je het hele jaar door mals rundvlees , varkensvlees van Heyde Hoeve en kip van het Gildehoen. Ook hun broodjes maken ze allemaal zelf. Bovendien bereidt men elke dag heerlijke verse maaltijden. Kom vandaag nog bij ons langs! Bestelt u via hun webshop dan bezorgen zij uw bestelling bij u aan huis.

Smaakrijk is een ambachtelijke dorpswinkel met een ruim assortiment vlees en snijwaren, verse groenten, fruit, noten, maaltijden, diverse soorten boerenkaas en geschenkpakketjes. Een groot deel van het assortiment bestaat uit zorgvuldig geselecteerde streekproducten. Daarnaast is het mogelijk om bij Smaakrijk smulstenen en compleet verzorgde barbecues, gourmet- en fondueschalen en buffetten te bestellen

Het was al jaren een wens: Een echte vleesboerderij, compleet met slagerij. Die wens is bij de familie Barten uit Meerkerk gerealiseerd. De slagerij vind je aan de voorzijde van hun boerderij. Het is een moderne en sfeervolle slagerij geworden met alles erop en eraan.
Topkwaliteit voor scherpe prijzen! Dat kan alleen bij Vleesboerderij Barten. Omdat er geen tussenhandel is en alle disciplines (boerderij, slachterij, worstmakerij) in eigen huis hebben, kunnen ze het luxe kwaliteitsvlees, de vleeswaren en specialiteiten leveren voor prijzen die concurreren met de supermarkt. En alles ook nog eens stukken verser en ambachtelijk geproduceerd. Overtuig uzelf. Kijk op website of kom gewoon gezellig naar de vleesboerderij.

Zij verkopen eerlijk vlees van hun eigen vee , zodat ze weten wat voor voeding het dier krijgt . Het vlees bevat geen antibiotica en smaakversterkers! Al een aantal jaren verkopen zij verse rundvleespakketten maar door de grote vraag is dit ook uitgegroeid in een boerderijwinkel waar u kleinere porties diepgevroren vlees kunt kopen.

Bij Streekvleeshouderij Katlijk streven wij naar het beste vlees. Zonder uitzonderingen vinden we dat dieren met respect behandeld moeten worden.

Waarin vertaalt zich dit? Wij bieden de koeien meer dan voldoende leefruimte, en alleen het beste voer. Ook zijn onze koeien veelal te vinden in de openlucht. Wij zetten ons in voor ecologisch evenwicht en meer duurzaamheid.

Wij staan voor 100% achter ons product!
Erica en René

Slagerij De Vries kent een historie die begint in het jaar 1928. In het Friese dorp Oudemirdum startten Douwe en Geeske de Vries een slagerij. Zij deden dat met met de broer van Douwe, Sjouke als medewerker. De start was niet gemakkelijk in de crisisjaren met nog een slagerij op het dorp. Het echtpaar De Vries kreeg vier kinderen. Na ongeveer 40 jaar nam hun derde kind, Ids, de slagerij over.  Douwe de Vries heeft nog tot zijn tachtigste meegeholpen in de slagerij. Ids de Vries en zijn vrouw kregen twee zonen: Douwe en Joop. Douwe en Joop de Vries zijn op het moment eigenaar van de slagerij. Het vierde geslacht Christiaan (zoon van Douwe) volgt ook de opleiding tot slager.

Sinds 1 januari 2014 is Peter Tap de trotse eigenaar van Keurslagerij Muilwijk in het prachtige Ameide. Al op 14-jarige leeftijd wist Peter dat het slagersvak hem op het lijf was geschreven. Na ruim 25 jaar werkzaam geweest te zijn als chef- winkelslager in verschillende Keurslagerijen, wilde hij graag een eigen Keurslagerij runnen. Toen hij in contact kwam met Simon Muilwijk, een vakman in hart en nieren en een begrip in de regio, wist Peter het meteen: zo’n slagerij had hij voor ogen! Een mooie nieuwe winkel, alle producten ambachtelijk bereid én een team van enthousiaste medewerkers. Zijn visie is helder, doorgaan waar Simon is gestopt én tegelijkertijd vernieuwend bezig zijn, inspelend op de wensen van de hedendaagse consument. Peter staat met zijn team elke dag voor u klaar met heerlijke, zelfgemaakte producten. U bent van harte welkom!

In de Hoofdstraat op nr. 52 te De Lier kunt u bij slagerij D&D terecht voor ambachtelijk vlees en vleeswaren. Maar ook voor de smakelijke barbecuespecialiteiten en gourmetschotels bent u bij hen aan het juist adres. Heeft u een feestje laat dat een overheerlijke hapjesschotel  maken met de lekkerste ambachtelijke ingrediënten, door slagerij D&D. Men draait ook de hand niet om voor het verzorgen complete buffetten. Dus heeft u een feestje met meerdere mensen, maak dan een afspraak met slagerij D&D.

Het motto bij deze slager is: ‘Kom en proef van onze ambachtelijke kwaliteit’.