Bij de geitenboerderij Hansketien aan de Steendervalsweg 37 te Mantinge (Midden-Drenthe) kunt u terecht voor geitenmelk, geitenkaas en Chevonvlees (geitenlamvlees). Je kunt er heerlijk wandelen en in de stal kijken en thee drinken.

Hier verkopen ze biologische geitenkaas, rauwe geitenmelk en geitenvlees.

 

Van gangbare melkkoeien naar vleeskoeien en schapen en van vleeskoeien en schapen naar biologische melkgeiten. In de afgelopen jaren heeft men bij de Biologische Melkgeitenhouderij Zuylenstein verschillende keuzes gemaakt om een toekomstbestendig bedrijf neer te zetten, waar zj als familie van kunnen leven en vooral ook van kunnen genieten. Daarbij heeft men ook al aan de volgende generatie gedacht. Zij willen hun kinderen dezelfde keuze geven als die zij zelf ooit gehad hebben, namelijk het voorzetten van een mooi familiebedrijf.

De plannen voor de laatste ontwikkelingen dateren uit 2014. Nieuwe generatie doet intrede in het bedrijf, nieuwe ideeën en inzichten brengen hen gezamenlijk op het idee om een bedrijfsplan voor melkkoeien uit te schrijven. Gauw daarna verdween het melkquotum voor koeien en kwamen de fosfaatrechten om de hoek kijken. Investeren in fosfaatrechten zou voor hen een extra investering betekenen in een ‘luchtbel’, totaal geen zekerheid en dus voor Levi en Lisette niet interessant en te risicovol. Opgedane ervaring van hen in de geitensector, vele bedrijfsbezoeken en gesprekken wekten onze interesse zodanig dat de plannen eind 2015 zijn gewijzigd naar het houden van biologische melkgeiten. Je kunt hier biologische geitenproducten kopen!

Het is goed voor iedereen om regelmatig zuivelproducten van de geit te consumeren. Vooral mensen met een allergie of intolerantie voor koemelk, een hoog cholesterol, bloedarmoede, osteoporose en herhaalde behandelingen met ijzer supplementen hebben er echt veel baat bij.

De boerderij bestaat sinds 1935. Het is een lange gevel boerderij met een franse kap. Vroeger bestond deze boerderij uit varkens en koeien. Dit gebied was vroeger broek grond, dat wil zeggen heel erg natte grond. Wanneer de mensen naar het dorp moesten, gingen ze over soort oversteekje, een bruggetje. Deze bestond uit een lange rechte plank met een leuning aan 1 zijde, men noemde dit ook wel een vonder.

De boerderij is de dichtstbijzijnde boerderij waar vroeger deze vonder heeft gelegen. Men heeft destijds deze boerderij daarom de naam HOEVE LANGE VONDER genoemd

Sinds 2003 woont het huidige  gezin op de boerderij, waar ze met veel plezier en passie zorg dragen voor hun schapen.

Welkom op de bedrijfspagina van Melkveehouderij Geko.

In Assendelft is het bedrijf Melkveehouderij Geko gevestigd. Het is een  melkveebedrijf wat wordt gerund door Alex en Iris Dijkzeul.
Zij melken op hun bedrijf koeien en geiten. Naast de melk van hun geiten en koeien verkopen ze ook regelmatig bokjesvlees. Echter voor bokjesvlees kan je het beste even bellen, dat hebben ze niet het hele jaar door.

De afkorting Geko komt van Geiten en Koeien, de dieren die zij met veel passie houden op hun bedrijf.

Zeven dagen in de week zetten zij zich volledig in voor het welzijn van hun dieren. Ze streven naar een eerlijke melkprijs en hebben kwaliteit staan boven kwantiteit.

Ga gerust eens bij hen langs , of kijk op hun website.

White Ranch is een boerderij met verschillende takken. Ze zijn 3 dagen in de week zorgboerderij, verwerken hun biologische geitenmelk helemaal zelf in hun kaasmakerij. Ze zijn open en transparant, zo kun je via de winkel de trap oplopen naar de skybox. In de skybox kun je over de geiten en koeienstal kijken. In hun winkel is van alles van eigen erf te koop, maar ook andere biologische en/of lokale producten, zoals meel, bier, jam, vlees etc. Op elke 2de zondag van de maand houden ze een BOERenMARKT. Zeker een aanrader om er even langs te gaan

Zorgboerderij De Klompenhoeve is gestart in 1976.
Daarmee is het een van de eerste zorgboerderijen in Nederland.
Aan het ontstaan van de zorgboerderij hebben twee zaken in belangrijke mate bijgedragen:
1. Het gegeven dat in de zeventiger jaren de mogelijkheden en de eigenheid van mensen met een verstandelijke beperking steeds centraler kwamen te staan. Nieuwe woon- en werkvormen werden voortaan midden in de samenleving geïnitieerd en niet langer daarbuiten.
2. De ervaring dat cliënten door bezoeken en werkvakanties op de boerderij opbloeiden. Contact met dieren en de beschutte omgeving stimuleerden hun ontwikkeling.
Als zorgboerderij De Klompenhoeve willen wij cliënten zinvol agrarisch en ambachtelijk werk bieden en een prettige, veilige woonomgeving. Zodanig, dat zij zich verbonden voelen met de maatschappij en zich persoonlijk kunnen ontwikkelen.

Vlak onder de rook van Amsterdam ligt het karakteristieke dorpje Zunderdorp, omringd door veenweide gebied. Hier vindt u ‘Zorgboerderij Ons Verlangen’. Wij zijn een biologisch melkveebedrijf met melkkoeien, schapen, paarden, kippen, geiten, konijnen en varkens. Daarnaast verlenen wij zorg aan ongeveer 40 hulpboeren.
De weidsheid en rust van het omringende landschap is werkelijk uniek maar dit moet wel onderhouden worden. De zorgboerderij telt ongeveer 70 ha grond en in de omgeving van de zorgboerderij hebben wij verschillende natuurgronden in onderhoud. Dit onderhoud doen wij samen met onze hulpboeren.
In 2005 is de zorgboerderij gestart met de toepasselijke naam ‘Ons Verlangen’.

In het Noord-Hollandse Aartswoud is het bedrijf Bob Bakker Vleesverwerking B.V. gevestigd, waar Bob Bakker de dagelijkse leiding heeft. Van jongs af aan is Bob al bezig in de vee- en vleessector en heeft daar zijn beroep van gemaakt. Hij heeft gewerkt in diverse slagerijen en zo ervaring op gedaan. In 2004 was hij toe aan een nieuwe uitdaging en is toen zelfstandig ondernemer geworden. Bob Bakker Vleesverwerking B.V. houdt zich bezig met de handel in vee en vlees.

Wij kopen ons eigen vee in en bekijken de dieren ter plaatse. Hierdoor wij wij ook in staat de boeren te adviseren om uiteindelijk een mooi eindproduct te kunnen afleveren. Het is ook belangrijk dat de boeren hun vee goed kunnen verwaarden, met een zo hoog mogelijke opbrengst. Ook het transport naar het slachthuis kan verzorgd worden door ons. Op het slachthuis worden de dieren verwerkt tot een goed kwalitatief stukje vlees. Het vlees wordt verkocht aan diverse slagerijen en andere versleveranciers. Het transport van het vlees wordt ook gedaan door Bob Bakker Vleesverwerking B.V., wij beschikken over een eigen koelwagen.