Als hobby rookt Ton zalmforel, forel en makreel in de rookoven in zijn eigen achtertuin. De (zalm)forel vangt hij zelf in de forelvisvijver ’t Groenewoud in Cothen. De vis kan het gehele jaar door op bestelling afgehaald worden. Het paling roken vindt elk laatste weekend van de maand plaats.
Assortiment: Zalmforel
Sinds 2000 is Vis & traiteur Jeroen Vijverberg, met zijn kwaliteitswinkel voor vis, gehuisvest aan de Rembrandtstraat 1b te Naaldwijk. Men heeft zich toen direct aangesloten bij de Vereniging van Visgilde om het bedrijf nog verder te kunnen ontwikkelen. In juni 2006 besloot men om de stap te maken om ook buiten de winkel om, buffetten te gaan verzorgen. Echter, toen was er de capaciteit nog niet voor. Daarom is er boven de winkel een moderne grootkeuken gerealiseerd, die aan alle HACCP eisen voldoet. Het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van de te leveren gerechten. In januari 2007 komt er een kok in dienst, die dit alles voor hen is gaan verzorgen. Omdat de ontwikkeling van het bedrijf stagneert wordt er besloten om uit de Vereniging van Visgilde te stappen. Niet omdat het niet goed is, maar omdat men zich binnen deze organisatie niet verder kon ontwikkelen. Men wilde meer en hebben gekozen voor een uitdagend avontuur! En daarom is in december 2009 de naam aangepast in Vis & traiteur Jeroen Vijverberg.
In januari 2010 is er nog een kok aangenomen voor het catering-gedeelte. De catering, waar men voor 95% buffetten levert, die uit vlees bestaan, begon te groeien en hun klanten weten het bedrijf nu beter te vinden. De gewenning van ook vlees moet wel nog steeds een beetje groeien. Als je een viswinkel binnenstapt wordt er van uitgegaan dat er alleen visbuffetten worden geleverd. Niets is echter minder waar. Sinds mei 2011 is er besloten om nog een derde kok aan te nemen. Het wordt steeds meer een trend om walking dinners te geven. Men hoeft hiervoor niet aan tafel maar krijgt kleine hapjes aangeboden, zowel warm als koud. Alsmede een uitstekende dessert. Ook hier zijn er vele mogelijkheden waarin zelfs met een gluten- of andere allergiesoort rekening kan worden gehouden. Het minimale aantal voor het verzorgen van een buffet is gesteld op 20 personen. De buffetten worden geleverd op het tijdstip en plaats die van tevoren wordt afgesproken. Daarnaast legt men ook vast wat gedaan wordt met het ophalen van het “vuile” buffet. Dus terwijl men bij Vis & traiteur Jeroen Vijverberg doet waar men goed in is, geniet u met uw gasten van een heerlijk buffet.
In februari 2018 is er ook een webshop gebouwd, zodat men online kan bestellen. De bestelling kan worden opgehaald in de winkel of kan men laten bezorgen.
Centraal in het land gelegen vindt u tussen de groene weilanden Forellen Visvijvers Zederik. Zij hebben twee prachtige vijvers waarin u in alle rust individueel of in groepsverband kunt komen vissen. Daarnaast organiseren ze ook regelmatig vis evenementen en andere leuke activiteiten.
Na het vissen kunt u bijkomen met een hapje of een drankje op ons terras. Onze gezellige kantine is gedurende de gehele dag geopend.
Alle gevangen forel mag mee naar huis genomen worden, maar u heeft tevens de mogelijkheid om uw vis om re ruilen tegen gerookte vis.
U kunt de vis ook aan de zorgboerderij De Regenboogforel geven. De forel wordt door hen gerookt en vervolgens gedoneerd aan de voedselbank.
Kortom: heeft u zin om even ontspannen een visje te vangen in een gezellige en groene omgeving? Dan heten wij u graag welkom bij Forellen Visvijvers Zederik!
Rokerij Hoeks & Heerlijk verkoopt ambachtelijke, vers gerookte vis aan particulieren en bedrijven. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag staat Johan Leerdam aan de Nieuwlandsedijk 31 in ’s-Gravenzande. Hij rookt daar allerlei soorten vis, zoals paling, zalm, forel, makreel, heilbot, beekridder, poon, schar en diverse andere verse vis.