Harrie en Ingrid telen circa 1 hectare asperges onder zwart/wit folie, waarvan een gedeelte extra overkapt wordt door minitunneltjes om zo extra vroeg asperges te kunnen oogsten. Hierbij worden zij geassisteerd door de drie zonen Tim, Niels en Nick.
Bij de boerderij hebben zij een winkeltje waar de asperges te koop zijn, maar ook alle benodigdheden die je nodig hebt om een heerlijke aspergemaaltijd te bereiden. (zie assortiment)
Het doel is om de klant zo goed en uitgebreid mogelijk te bedienen waarbij goede service en klantvriendelijkheid voorop staat.
Bij Aspergekwekerij Gubbels koopt U witte -, groene – en paarse asperges. U vindt ze vanaf april vers van het land in de winkel van Walter en Ton Gubbels in het Brabantse Helvoirt. Verschillende kleuren, verschillende maten. Indien gewenst vacuüm verpakt, geschild of ongeschild, of bijvoorbeeld kant-en-klaar gesneden voor een heerlijke aspergesoep. Geserveerd met smaakvolle krieltjes, een boterzachte saus en verse ham. Of een mooie wijn om de pure verse smaken nog beter tot hun recht te laten komen.
Producten die u natuurlijk terugvindt in de gespecialiseerde winkel van Gubbels Asperges, in het seizoen dagelijks geopend.
U bent er van harte welkom!
Bij Oosterscheldevis kunt u terecht voor verse vis, schelp- & schaaldieren, aebakken vis, en dat alles uit eigen visserij. Daarnaast is het mogelijk om complete visschotels te bestellen. Ook voor een overheerlijke kibbeling of lekkerbek bent u bij Oosterscheldevis te Sint Annaland op het juiste adres.
Bij Brasserie Meelfabriek Zijlstroom werkt men zoveel mogelijk met producten uit de streek en eigen tuin. Proef kazen uit het Groene Hart, brood van Nu, friet van Karels Bio Friet, honing van Dirk Jan Binnendijk en zuivel van Kwakernaak. Lees hier wat we nog meer doen op het gebied van duurzaamheid en hier over hun eigen fairtrade Johannes koffie. Vanaf 10.00 uur kan je bij hen ook terecht voor een ontbijtje, vanaf 11.30 uur voor de lunch en vanaf 17.00 uur voor diner.
Als u zin heeft in een lekkere gerookte paling of andere vis wip dan even aan bij Palingrokerij Van Veen, aan de Noordkade 25 te Roelofarendsveen.
Ambachtelijke Palingrokerij ’t Tonnetje is gespecialiseerd in het roken van paling en andere vis op markten en braderieën. Er is tevens een mogelijkheid tot koop van bak- en stoofpaling. Ook verkoop aan huis
Zodra u bij MyVisstek binnenstapt, ziet u een kleurrijk pallet van verse vis en visproducten. Van tussendoortjes en belegde broodjes tot complete maaltijden en alles wat daar tussen zit. Het is een smakelijk avontuur voor elke visliefhebber.
De boerderijwinkel bevindt zich op een akkerbouw bedrijf in Lelystad. Op het bedrijf worden op een bewuste manier aardappelen, rode en gele uien, wortels, wintertarwe en suikerbieten geteeld. Naast dit akkerbouwbedrijf zijn zij gestart met het maken van verse friet. Dit doen ze van de heerlijke Agria aardappelen.
Het bedrijf is niet zomaar een akkerbouwbedrijf. Zij houden zich namelijk bezig met verbrede landbouw. Met de hele familie zorgen zij samen voor het akkerbouwbedrijf. Vader (Martin) en schoonzoon (Lukas) voeren de meest voorkomende werkzaamheden op en rondom het land uit. Iedereen in de familie helpt hun waar dat nodig is. Bijvoorbeeld tijdens de oogst in het najaar. Ook zorgen zij voor duurzame energie. Dit doen ze met de windmolen die aanwezig is op het bedrijf. Daarnaast leveren zij zorg voor verstandelijk gehandicapten. Hier houd moeder (Sonja) zich mee bezig. En als laatste zorgen zij voor meerwaarde aan hun producten. Dit doen zij door het verwerken van de aardappels, maar ook met het bakken van friet op locatie. Samen met de boerderijwinkel is dit de favoriete bezigheid van moeder (Sonja) en dochter (Nicole).
Sinds 2000 is Vis & traiteur Jeroen Vijverberg, met zijn kwaliteitswinkel voor vis, gehuisvest aan de Rembrandtstraat 1b te Naaldwijk. Men heeft zich toen direct aangesloten bij de Vereniging van Visgilde om het bedrijf nog verder te kunnen ontwikkelen. In juni 2006 besloot men om de stap te maken om ook buiten de winkel om, buffetten te gaan verzorgen. Echter, toen was er de capaciteit nog niet voor. Daarom is er boven de winkel een moderne grootkeuken gerealiseerd, die aan alle HACCP eisen voldoet. Het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van de te leveren gerechten. In januari 2007 komt er een kok in dienst, die dit alles voor hen is gaan verzorgen. Omdat de ontwikkeling van het bedrijf stagneert wordt er besloten om uit de Vereniging van Visgilde te stappen. Niet omdat het niet goed is, maar omdat men zich binnen deze organisatie niet verder kon ontwikkelen. Men wilde meer en hebben gekozen voor een uitdagend avontuur! En daarom is in december 2009 de naam aangepast in Vis & traiteur Jeroen Vijverberg.
In januari 2010 is er nog een kok aangenomen voor het catering-gedeelte. De catering, waar men voor 95% buffetten levert, die uit vlees bestaan, begon te groeien en hun klanten weten het bedrijf nu beter te vinden. De gewenning van ook vlees moet wel nog steeds een beetje groeien. Als je een viswinkel binnenstapt wordt er van uitgegaan dat er alleen visbuffetten worden geleverd. Niets is echter minder waar. Sinds mei 2011 is er besloten om nog een derde kok aan te nemen. Het wordt steeds meer een trend om walking dinners te geven. Men hoeft hiervoor niet aan tafel maar krijgt kleine hapjes aangeboden, zowel warm als koud. Alsmede een uitstekende dessert. Ook hier zijn er vele mogelijkheden waarin zelfs met een gluten- of andere allergiesoort rekening kan worden gehouden. Het minimale aantal voor het verzorgen van een buffet is gesteld op 20 personen. De buffetten worden geleverd op het tijdstip en plaats die van tevoren wordt afgesproken. Daarnaast legt men ook vast wat gedaan wordt met het ophalen van het “vuile” buffet. Dus terwijl men bij Vis & traiteur Jeroen Vijverberg doet waar men goed in is, geniet u met uw gasten van een heerlijk buffet.
In februari 2018 is er ook een webshop gebouwd, zodat men online kan bestellen. De bestelling kan worden opgehaald in de winkel of kan men laten bezorgen.
Op de idyllisch gelegen boerderij de Stokhoven zijn ze in 1993 begonnen met de teelt van witte asperges. De asperge werd een jeugdliefde van Gerrit toen hij tijdens een stage in 1979 kennismaakte met de witte asperge. Dit heeft hij altijd in zijn achterhoofd gehouden om er ooit zelf eens mee te starten.
Zo gezegd zo gedaan. Een kwaliteitsproduct op de markt zetten in de Achterhoek waar er tot dan toe eigenlijk geen asperges werden geteeld.
‘Ja een gok, maar wie niet waagt wie niet wint’, was de gedachte. Nu ruim 25 jaar later weten ze dat het een goede gok is geweest en anno nu genieten duizenden van hun klanten van de Dremptse Koningin der Groenten.
Door de blanke zandgronden hebben ze het geluk dat de asperges nog witter en lekkerder zijn.