Als hobby rookt Ton zalmforel, forel en makreel in de rookoven in zijn eigen achtertuin. De (zalm)forel vangt hij zelf in de forelvisvijver ’t Groenewoud in Cothen. De vis kan het gehele jaar door op bestelling afgehaald worden. Het paling roken vindt elk laatste weekend van de maand plaats.
Assortiment: Paling
De Zeeuwse Palingrokerij is gevestigd in Poortvliet, een dorpje in de gemeente Tholen. De paling wordt op een geheel ambachtelijke manier gerookt.
De Zeeuwse palingrokerij verzorgt voor u ook paling op locatie.
Bij Oosterscheldevis kunt u terecht voor verse vis, schelp- & schaaldieren, aebakken vis, en dat alles uit eigen visserij. Daarnaast is het mogelijk om complete visschotels te bestellen. Ook voor een overheerlijke kibbeling of lekkerbek bent u bij Oosterscheldevis te Sint Annaland op het juiste adres.
In de moderne Muskens palingkwekerij groeien de palingen onder ideale omstandigheden op. Het voer en het water zijn van een uitstekende kwaliteit en de hygiëne wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Elk weekend wordt in hun eigen rokerij op ambachtelijke wijze verse paling gerookt.
Paling is altijd lekker, zeker als ie van Muskens is!
Als u zin heeft in een lekkere gerookte paling of andere vis wip dan even aan bij Palingrokerij Van Veen, aan de Noordkade 25 te Roelofarendsveen.
Zij verkopen voornamelijk paling, zowel gerookte als rauwe panklare stoof- en bakpaling.
Verder is er ook haring en veel vis vacuümverpakt ingevroren.
Ambachtelijke Palingrokerij ’t Tonnetje is gespecialiseerd in het roken van paling en andere vis op markten en braderieën. Er is tevens een mogelijkheid tot koop van bak- en stoofpaling. Ook verkoop aan huis
Zodra u bij MyVisstek binnenstapt, ziet u een kleurrijk pallet van verse vis en visproducten. Van tussendoortjes en belegde broodjes tot complete maaltijden en alles wat daar tussen zit. Het is een smakelijk avontuur voor elke visliefhebber.
Visserijbedrijf Rekelhof is een traditioneel familiebedrijf dat vier generaties geleden is gestart door Kees Rekelhof (1849-1929). Hij viste in de nog niet drooggemaakte Zuiderlegmeer, het gebied tussen Drecht en Westeinderplassen. Hij verhuisde ±1880 van de de Zuiderlegmeer naar de Herenweg 32, de plek waar het bedrijf nog steeds gevestigd is. Ongeveer 1910 nam zoon Dirk Rekelhof (1879-1957)de visserij van zijn vader over. Hij heeft altijd erg hard moeten werken om het hoofd boven water te houden met de crisis en de 2e wereldoorlog als dieptepunten. De concurrentie was ook erg groot met veel vissers in het gebied, gevolg van de droogmakingen van Haarlemmermeer en inpolderingen.
Na de 2e wereldoorlog stond de volgende generatie te trappelen om te gaan vissen, tot afgrijzen van hun moeder. Elk beroep was beter, visserij betekende armoe. Cor (1924-2006, zie foto hiernaast) en Theo (1930) kregen en pakten hun kansen om te groeien en hadden ook nog het geluk dat door het voedselrijke water de visstand zeer goed was. Zowel schubvis als aal kon optimaal benut worden. Het aantal vissers in het gebied was toen al gereduceerd tot 2 bedrijven. In 1991 nam Theo (1957), zoon van Cor, het stokje over. Veel is er niet veranderd. Er wordt nog steeds gevist met de fuiken en lijnen. De aalvangst wordt gerookt of gevild, vanuit de winkel aan de man gebracht. Ook de wintervisserij op snoekbaars en pootvis gebeurt nog zoals toen.
Sinds 2000 is Vis & traiteur Jeroen Vijverberg, met zijn kwaliteitswinkel voor vis, gehuisvest aan de Rembrandtstraat 1b te Naaldwijk. Men heeft zich toen direct aangesloten bij de Vereniging van Visgilde om het bedrijf nog verder te kunnen ontwikkelen. In juni 2006 besloot men om de stap te maken om ook buiten de winkel om, buffetten te gaan verzorgen. Echter, toen was er de capaciteit nog niet voor. Daarom is er boven de winkel een moderne grootkeuken gerealiseerd, die aan alle HACCP eisen voldoet. Het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van de te leveren gerechten. In januari 2007 komt er een kok in dienst, die dit alles voor hen is gaan verzorgen. Omdat de ontwikkeling van het bedrijf stagneert wordt er besloten om uit de Vereniging van Visgilde te stappen. Niet omdat het niet goed is, maar omdat men zich binnen deze organisatie niet verder kon ontwikkelen. Men wilde meer en hebben gekozen voor een uitdagend avontuur! En daarom is in december 2009 de naam aangepast in Vis & traiteur Jeroen Vijverberg.
In januari 2010 is er nog een kok aangenomen voor het catering-gedeelte. De catering, waar men voor 95% buffetten levert, die uit vlees bestaan, begon te groeien en hun klanten weten het bedrijf nu beter te vinden. De gewenning van ook vlees moet wel nog steeds een beetje groeien. Als je een viswinkel binnenstapt wordt er van uitgegaan dat er alleen visbuffetten worden geleverd. Niets is echter minder waar. Sinds mei 2011 is er besloten om nog een derde kok aan te nemen. Het wordt steeds meer een trend om walking dinners te geven. Men hoeft hiervoor niet aan tafel maar krijgt kleine hapjes aangeboden, zowel warm als koud. Alsmede een uitstekende dessert. Ook hier zijn er vele mogelijkheden waarin zelfs met een gluten- of andere allergiesoort rekening kan worden gehouden. Het minimale aantal voor het verzorgen van een buffet is gesteld op 20 personen. De buffetten worden geleverd op het tijdstip en plaats die van tevoren wordt afgesproken. Daarnaast legt men ook vast wat gedaan wordt met het ophalen van het “vuile” buffet. Dus terwijl men bij Vis & traiteur Jeroen Vijverberg doet waar men goed in is, geniet u met uw gasten van een heerlijk buffet.
In februari 2018 is er ook een webshop gebouwd, zodat men online kan bestellen. De bestelling kan worden opgehaald in de winkel of kan men laten bezorgen.