In het winkelcentrum Symphonie te Nieuw-Vennep vindt je meerdere speciaal zaken, waaronder Visspecialist Marc. Marc Bokhorst is Dé visspecialist van Nieuw-Vennep. Stap er gerust eens binnen.

Bij Brasserie Meelfabriek Zijlstroom werkt men zoveel mogelijk met producten uit de streek en eigen tuin. Proef kazen uit het Groene Hart, brood van Nu, friet van Karels Bio Friet, honing van Dirk Jan Binnendijk en zuivel van Kwakernaak. Lees hier wat we nog meer doen op het gebied van duurzaamheid en hier over hun eigen fairtrade Johannes koffie. Vanaf 10.00 uur kan je bij hen ook terecht voor een ontbijtje, vanaf 11.30 uur voor de lunch en vanaf 17.00 uur voor diner.

Als u zin heeft in een lekkere gerookte paling of andere vis wip dan even aan bij Palingrokerij Van Veen, aan de Noordkade 25 te Roelofarendsveen.

Zij verkopen voornamelijk paling, zowel gerookte als rauwe panklare stoof- en bakpaling.
Verder is er ook haring en veel vis vacuümverpakt ingevroren.

Deze gecertificeerde Foodspecialiteitenwinkel is een ware parel binnen de muren van de prachtige oude vestingstad Heusden. De uitstraling past dan ook bij de steekwoorden van het logo.

Vers! Puur! Ambachtelijk!

Dat men weet waar men mee bezig zijn blijkt uit alles.

Dagelijks worden dagverse groente en fruit, vlees en vleeswaren, kaas en zuivel, en tal van andere versproducten aangeleverd. Hierdoor kunt u van de meest verse en kwalitatief hoogstaande producten genieten.

Vis-van-Job

Job is een Zeeuwse visser in hart en nieren. Zijn gehele leven vist hij al op de Zeeuwse stromen met de ‘zegen’ op Harders en Zeebaars.

In het voorjaar is men begonnen met verkoop van vis, broodjes vis, visschotels en verschillende soorten cadeaus die allemaal af te leiden zijn naar het begrip VIS.

Hier kunt u op afspraak terecht voor Zeeuwse Bottarga.

Het gezin Van Roon leeft elk jaar naar het aspergeseizoen toe, met z’n allen zetten zij de schouders eronder. U als liefhebber, weet als geen ander dat de ene asperge de andere niet is. Waarom dat zo is, is niet met een paar woorden uit te leggen. Het is een combinatie van factoren. Alles moet kloppen, net als de ambiance er omheen. Die vinden zij minstens net zo belangrijk. Zij ontvangen u daarom in een warme en gemoedelijke sfeer en hopen dat u net zo geniet van uw bezoek aan hun aspergeschuur als van hun asperges zelf. Het gezin geniet op hun beurt ontzettend van de komst van de bezoekers en de enthousiaste reacties. Op diverse plaatsen worden asperges geteeld, maar toch……. Zoals een klant bij hen zo mooi verwoordde: ‘Eenmaal bij jullie gekocht, is voor altijd verk(n)ocht!’. Hier hebben Rini en Carlien niets aan toe te voegen!

Rini en Carien van Rooij heten u van harte welkom op hun bedrijf.

Ambachtelijke Palingrokerij ‘t Tonnetje is gespecialiseerd in het roken van paling en andere vis op markten en braderieën. Er is tevens een mogelijkheid tot koop van bak- en stoofpaling. Ook verkoop aan huis

Zodra u bij MyVisstek binnenstapt, ziet u een kleurrijk pallet van verse vis en visproducten. Van tussendoortjes en belegde broodjes tot complete maaltijden en alles wat daar tussen zit. Het is een smakelijk avontuur voor elke visliefhebber.

De boerderijwinkel bevindt zich op een akkerbouw bedrijf in Lelystad. Op het bedrijf worden op een bewuste manier aardappelen, rode en gele uien, wortels, wintertarwe en suikerbieten geteeld. Naast dit akkerbouwbedrijf zijn zij gestart met het maken van verse friet. Dit doen ze van de heerlijke Agria aardappelen.

Het bedrijf is niet zomaar een akkerbouwbedrijf. Zij houden zich namelijk bezig met verbrede landbouw. Met de hele familie zorgen zij samen voor het akkerbouwbedrijf. Vader (Martin) en schoonzoon (Lukas) voeren de meest voorkomende werkzaamheden op en rondom het land uit. Iedereen in de familie helpt hun waar dat nodig is. Bijvoorbeeld tijdens de oogst in het najaar. Ook zorgen zij voor duurzame energie. Dit doen ze met de windmolen die aanwezig is op het bedrijf. Daarnaast leveren zij zorg voor verstandelijk gehandicapten. Hier houd moeder (Sonja) zich mee bezig. En als laatste zorgen zij voor meerwaarde aan hun producten. Dit doen zij door het verwerken van de aardappels, maar ook met het bakken van friet op locatie. Samen met de boerderijwinkel is dit de favoriete bezigheid van moeder (Sonja) en dochter (Nicole).