Eerlijk, natuurlijk en lokaal, dat is wat men op Proefland wil zijn, doen en uitdragen. Hun dieren scharrelen met elkaar in de buitenlucht en hebben genoeg ruimte om zich heen.  Het vlees van hun varkens en koeien is van goede kwaliteit, doorregen, rijk aan vitamine en smakelijk.

Ben je dus opzoek naar een eerlijk & smaakvol stuk vlees?

Dan ben je bij Proeflokaal aan het juiste adres.
Daarnaast kun je bij hen ook andere lokaal gemaakte producten vinden, zoals kaas van Kaasmakerij Huig vd Graaf, mosterd uit Langbroek, Stevez’ Perencider, eieren, jam, zoetigheid en meer!

Nieuwsgierig geworden? De winkel is elke week geopend op zaterdag tussen 10:00 – 15:00 uur.  Mocht je dan niet kunnen; bestel via de webwinkel, of mail ons via info@proef.land

Vanaf 1999 is men bij Kleinsman begonnen met het verkopen van vlees op markten in Twente. Daarnaast zijn zij vanaf 2001 ook een eigen partyservice begonnen. Het vlees is afkomstig van onze eigen boerderij, dus alles is in hun eigen handHet verkopen van een (h)eerlijk stukje vlees voor een betaalbare prijs afkomstig van de eigen boerderij in Bentelo, dus alles in eigen hand.

Dit doen ze niet alleen thuis in de winkel maar ook op de markten in Hengevelde, Goor en Delden. Een bijzonder gezellige markt is wel de Streekmarkt Twente te Delden elke eerste zaterdag van de maand. Veel klanten komen speciaal voor de eigen gemaakte droge worst, schinken of seizoensproducten zoals beenham voor bij de asperges, komt de R in de maand dan is er bak- en bloedworst en vanuit eigen keuken bereide erwtensoep.

Een zeer geslaagde activiteit was ook de “Lente in Lentelo” weekenden die eind mei gehouden werd, dit krijgt zeker het komende jaar een vervolg. In de zomer- en wintermaanden zijn zij extra druk met het verzorgen en op locatie leveren van de vele barbecues, deze kan uitgebreid worden met stokbrood, salades, sauzen, barbecuepan. Alles wat u maar wilt. In de wintermaanden zijn het vooral de stamppotbuffetten.

Kookstudio Driessen SmaakVermaak is specialist in de Mediterrane keuken. De producten zijn vers, ambachtelijk, veel biologisch, huisgemaakt en met respect voor natuur en milieu bereid. Chef Mark Driessen: “De naam Driessen is een begrip in de regio, als zoon van poelier Driessen, bekend om ambacht en kwaliteit, neem ik deze kennis en ervaring graag mee in mijn bedrijf. Met mijn enthousiasme om over eten te vertellen geef ik met plezier ook kookworkshops en demonstraties”.

De winkel van de frambozenboerderij streeft altijd naar verse milieu vriendelijke geteelde groente en fruit. De frambozenboerderij is gespecialiseerd in asperges aardbeien en frambozen. Elke dag nieuwe en verse aanvoer van groente en fruit direct van het land, verser dan vers kan echt niet! Elke week weer een nieuwe € 6,00 aanbieding met groente en of fruit. In onze winkel zult u versteld staan van ons uitgebreide assortiment van biologische producten. Elke week nieuwe weekpakketten met een groente, fruittas lekker ambachtelijk vlees van slagerij Tadema en brood van Bakker Baarsma. Lekker eten voor € 29,98.
Daarnaast zijn onze weekpakketten verkrijgbaar met biologisch vlees of vegetarische bio vleesvervangers.
In onze webwinkel vindt u al onze aanbiedingen en producten terug. De Frambozenboerderij bezorgd ook kijk voor de voorwaarden in onze webwinkel.

Over ons
De familie Hermans is drie generaties actief op het gebied van fruitteelt. De teelt van het fruit vindt hoofdzakelijk plaats in het gehucht Lerop.
De boerderijwinkel van de familie Hermans is gevestigd in Herten aan de zuidkant van Roermond. Het spreekt voor zich wij als teler “echt” weten wat “Vers” betekend. Dit vindt u dagelijks terug in onze winkel waar alleen het beste fruit geselecteerd en verkocht wordt. De familie Hermans hecht enorm veel waarde aan het milieu, dit ziet u terug in zowel de teelt van het fruit als de productiemiddelen en machines die gebruikt worden in de logistiek van het fruit.
Wanneer groente en fruit hier groeit, waarom zou je het dan aan de andere kant van de wereld zoeken? Lokaal is verser en belast het milieu minder!

Over ons
Wij zijn Theo Egelmeer en Francy de Jong en sinds mei 2012 hebben wij in Dreumel een mesterij van voornamelijk vleesrunderen en schapen.
Wij houden onze dieren op een diervriendelijke manier. De runderen staan op potstal en de schapen lopen zoveel mogelijk buiten in het weiland.
Dat bracht ons op het idee een boerderijwinkel te beginnen met als doel een kwalitatief hoogwaardig stukje vlees te verkopen voor een vriendelijke prijs. Dit kunnen wij doen omdat wij werken zonder tussenkanalen, zodoende een hoge kwaliteit maar bereikbaar voor iedereen.
Het product is altijd vers aangezien het vlees direct wordt verwerkt en ingevroren.
* Wij voegen geen geur- kleur of smaakstoffen toe.

De boerderij
Karakteristieke boerderij uit 1928

Op de weg van Rijsbergen naar Breda, ongeveer een kilometer buiten de bebouwde kom, vindt u een karakteristieke boerderij uit het jaar 1928.

Van oudsher staat in het dak van de oude schuur “Hoeve het Laag”. Deze naam stamt af van de benaming voor het gebied rondom ons bedrijf dat vroeger “het laag” werd genoemd.

De naam voor hun winkel was dan ook niet moeilijk te bedenken, “Hoeve het Laag”.

Welkom op de website van Landwinkel Boer Spierings. Al meer dan 30 jaar hebben zij een bedrijf aan de Oijenseweg in Oss, onder de naam Boer Spierings en Landwinkel Boer Spierings. Ze melken hier koeien. Rond 1990 is daar een sierviskwekerij bij gekomen. Na het bouwen van een nieuwe moderne stal voor de melkkoeien, zijn zij hun melk, die de koeien produceren, gaan verwerken tot kaas en consumptiemelk. Ook zijn zij Brandrode zoogkoeien gaan houden. Ze verkopen van deze koeien het vlees en dat doen ze in hun landwinkel onder het merk Boer Spierings.

Naast hun eigen producten verkopen zij in de Landwinkel (h)eerlijke producten uit de streek of van hun collega’s Landwinkel boeren.

Wanneer u de landwinkel binnenstapt kunt u een bekend gezicht tegenkomen. Niet zo lang geleden zaten zij namelijk in het programma BinnesteBuiten van de KRO/NCRV.

U kunt een kijkje nemen op hun eigen site om te kijken wat zij allemaal doen op hun bedrijf, maar natuurlijk hopen zij u snel te mogen begroeten in hun Landwinkel.

“De winkel van John van Broekhuizen is niet alleen een ambachtelijke slagerij, maar sinds enkele jaren ook een winkel in streekproducten. Bewust is er gekozen voor een winkel met de uitstraling van een ouderwetse plattelandswinkel. U komt binnen in hun afdeling met streekproducten, zoals: boerenkaas, wijn, honing, jam, meelproducten van de molen waaronder broodmixen en cakemeel”

Heerlijke ambachtelijke producten worden nog altijd zelfgemaakt. Wat dacht u van heerlijke verse vleeswaren of een zelfgemaakte rookworst!