Van de melk die de koeien op de boerderij van Jannette en Laurens den Boer produceren maken ze dagelijks vers boerenijs.

Ze maken met vers fruit en Italiaanse ingrediënten het lekkerste roomijs, yoghurtijs en sorbetijs in vele smaken. Ambachtelijk en vers.

Het melkveebedrijf wordt gerund door Jan en Jeanne van Cleef, met hun 4 zonen . Rick, John, Guido en Paul. Het bedrijf is in 1971 met de ruilverkaveling verplaatst vanuit de Zandstraat in Dinther naar de huidige locatie De Berkenvenseweg. In 1990 is het bedrijf van vader (Harry) door zoon (Jan) overgenomen. Momenteel zijn er op het bedrijf 150 zwartbonte koeien met een productie van 9800 kg melk per koe/jaar. De koeien worden gemolken in een 28 stands melkcarrousel. Het land bestaat uit gras- en maisland.

IJssalon
In 2010 is het bedrijf uitgebreid met een ijssalon.
Het ijs wordt bereid van melk en room van onze eigen koeien. Er wordt uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt, en voor het sorbet ijs wordt vers fruit gebruikt. Hiervoor is een ruimte ingericht. Het ijs wordt bereid volgens HACCP normen met het eg nummer NLZ 2104 EG. Eerst worden de ingrediënten gepasteuriseerd en vervolgens tot ijs gedraaid. Er zijn standaard maar liefst 20 soorten ijs in het assortiment. Bij de ijssalon is een terras waar u kunt genieten van het ijs, een kopje koffie, thee of wat fris en tevens de koeien kunt bekijken.

‘Ons ijs wordt bereid van melk van onze eigen boerderij’, zo schrijft  IJsboerderij Middelbroeck het op hun website. Zij bereiden op ambachtelijke wijze veel verschillende smaken ijs. Een lekker ijsje eten of een kopje koffie drinken dat kan op hun terras. Wil je meekijken op het bedrijf dan is die mogelijkheid. En als je er dan toch bent neem dan ook even een kijkje in hun boerderijwinkeltje. Hier verkopen zij mooie streekproducten en boerenkaas. Nieuwsgierig geworden, kom dan eens langs

Ambachtelijk ijs maken is bepaald geen koud kunstje, al lijkt dat misschien zo. Het is een combinatie van vakmanschap, goede smaak, ervaring en natuurlijk weten wat u als klant wilt. De ijsmakers van IJssalon IJstijd verstaan hun vak. Niet voor niets zijn ze daar in de afgelopen jaren vele malen voor op cursus geweest, tot in Italië. Zo halen zij de kennis over het beste ijs naar de Veluwe.
IJsliefhebbers uit de hele regio (en van ver daarbuiten) weten al lang de weg te vinden naar de ijssalons van IJstijd in Garderen, Beekbergen en Voorthuizen. Daar zijn natuurlijk de vertrouwde smaken als aardbeien-, chocolade- en vanille-ijs altijd in de vitrines te vinden. Ook heel bijzondere smaken als Notenexplosie, After Eight en Yoghurt-amarena behoren tot het aanbod van meer dan veertig smaken ijs.
Of u nu iets te vieren heeft of gewoon zin heeft in ambachtelijk ijs: u bent van harte welkom bij de ijssalons van IJstijd op de Veluwe!

Ambachtelijk ijs maken is bepaald geen koud kunstje, al lijkt dat misschien zo. Het is een combinatie van vakmanschap, goede smaak, ervaring en natuurlijk weten wat u als klant wilt. De ijsmakers van IJssalon IJstijd verstaan hun vak. Niet voor niets zijn ze daar in de afgelopen jaren vele malen voor op cursus geweest, tot in Italië. Zo halen zij de kennis over het beste ijs naar de Veluwe.
IJsliefhebbers uit de hele regio (en van ver daarbuiten) weten al lang de weg te vinden naar de ijssalons van IJstijd in Garderen, Beekbergen en Voorthuizen. Daar zijn natuurlijk de vertrouwde smaken als aardbeien-, chocolade- en vanille-ijs altijd in de vitrines te vinden. Ook heel bijzondere smaken als Notenexplosie, After Eight en Yoghurt-amarena behoren tot het aanbod van meer dan veertig smaken ijs.
Of u nu iets te vieren heeft of gewoon zin heeft in ambachtelijk ijs: u bent van harte welkom bij de ijssalons van IJstijd op de Veluwe!

Sinds 2016 is men bij Soetendaal bezig met het verkopen van vlees.

Al jaren hebben zij een bedrijf met koeien en kalveren. Wat begon is als een hobby, is ondertussen een goedlopend bedrijf met meerdere takken, waaronder een winkel.

Aan de basis van het bedrijf heeft wel een paar honderd mestkalveren, de echte liefde zit echter in de dikbillen van het ras Belgisch Blauw. Waar me is begonnen met een aantal koeien en kalveren omdat het zo leuk was, is het bedrijf uitgegroeid naar een bedrijf wat fokt voor het verbeteren van het ras maar ook van de slacht voor de verkoop van heerlijk rundvlees.

Bij Soetendaal verkopen ze vleespakketten maar ook losse bestellingen. Daarnaast is er voor de gewone bezoekers ook altijd vlees op voorraad. Het vlees wat na slachting niet verkocht is in bestellingen vacumeren ze en gaat de koeling in. Ze verkopen hoofdzakelijk vlees wat nog niet ingevroren is geweest.

In het gehucht “Hoogelande” dicht bij Middelburg in Zeeland staat melkveehouderij bedrijf van Leo en Jomien van Eenennaam. Zij hebben momenteel zo`n 60 melkkoeien in de stal. Zestig wandelende melkfabriekjes, die hen dagelijks trouw emmers vol kostbare melk leveren. Gras en mais erin, melk eruit, rechtstreeks naar de 400-literketels in de zuivelkamer. Daar, in hun moderne machines produceren zij vele liters zuivel per week.

In 1998 zijn Leo en Jomien begonnen met het verzuivelen van een gedeelte van de melk van hun eigen runderen. Op ambachtelijke wijze verwerken ze de melk van de koeien tot vloeibare zuivel. Allereerst zijn ze gestart met de ouderwetse standyoghurt. Dat is de dikke yoghurt die men vroeger maakte.

In de loop der jaren is het assortiment aardig uitgebreid. Alle producten worden bereid van verse melk (direct van de koe) en alles is gepasteuriseerd voordat het in de fles verdwijnt!

Zij verkopen de producten in hun eigen boerderijwinkel. Maar het grootste gedeelte wordt op andere kaasboerderijen, supermarkten en boerderijwinkels verkocht. Verse  zuivel die ze zelf in hun koelwagen bij hun afnemers afleveren.

En dat zijn er nogal wat: 25 (boerderij)winkels en supermarkten, verspreid over heel Zeeland, hebben hun producten op de schappen.

Je merkt dat mensen toch weer op zoek zijn naar de smaak van vroeger. Puur natuur. En zo willen ze het zelf ook.