Van de melk die de koeien op de boerderij van Jannette en Laurens den Boer produceren maken ze dagelijks vers boerenijs.

Ze maken met vers fruit en Italiaanse ingrediënten het lekkerste roomijs, yoghurtijs en sorbetijs in vele smaken. Ambachtelijk en vers.

Het melkveebedrijf wordt gerund door Jan en Jeanne van Cleef, met hun 4 zonen . Rick, John, Guido en Paul. Het bedrijf is in 1971 met de ruilverkaveling verplaatst vanuit de Zandstraat in Dinther naar de huidige locatie De Berkenvenseweg. In 1990 is het bedrijf van vader (Harry) door zoon (Jan) overgenomen. Momenteel zijn er op het bedrijf 150 zwartbonte koeien met een productie van 9800 kg melk per koe/jaar. De koeien worden gemolken in een 28 stands melkcarrousel. Het land bestaat uit gras- en maisland.

IJssalon
In 2010 is het bedrijf uitgebreid met een ijssalon.
Het ijs wordt bereid van melk en room van onze eigen koeien. Er wordt uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt, en voor het sorbet ijs wordt vers fruit gebruikt. Hiervoor is een ruimte ingericht. Het ijs wordt bereid volgens HACCP normen met het eg nummer NLZ 2104 EG. Eerst worden de ingrediënten gepasteuriseerd en vervolgens tot ijs gedraaid. Er zijn standaard maar liefst 20 soorten ijs in het assortiment. Bij de ijssalon is een terras waar u kunt genieten van het ijs, een kopje koffie, thee of wat fris en tevens de koeien kunt bekijken.

Sinds 2016 is men bij Soetendaal bezig met het verkopen van vlees.

Al jaren hebben zij een bedrijf met koeien en kalveren. Wat begon is als een hobby, is ondertussen een goedlopend bedrijf met meerdere takken, waaronder een winkel.

Aan de basis van het bedrijf heeft wel een paar honderd mestkalveren, de echte liefde zit echter in de dikbillen van het ras Belgisch Blauw. Waar me is begonnen met een aantal koeien en kalveren omdat het zo leuk was, is het bedrijf uitgegroeid naar een bedrijf wat fokt voor het verbeteren van het ras maar ook van de slacht voor de verkoop van heerlijk rundvlees.

Bij Soetendaal verkopen ze vleespakketten maar ook losse bestellingen. Daarnaast is er voor de gewone bezoekers ook altijd vlees op voorraad. Het vlees wat na slachting niet verkocht is in bestellingen vacumeren ze en gaat de koeling in. Ze verkopen hoofdzakelijk vlees wat nog niet ingevroren is geweest.

Merel’s ijs wordt op ambachtelijke wijze bereid met echte verse boerenmelk en vers fruit. De melk die wordt gebruikt voor het roomijs, wordt geproduceerd door Werkenhovense koeien, een paar honderd meter naast de ijs keuken. In het sorbetijs (lactosevrij) gaat enkel vers fruit, en het liefst fruit wat de Kromme Rijnstreek ons te bieden heeft. Denk aan: aardbeien, kersen, peren, (red love) appels, kiwi’s, rabarber, pruimen en ga zo maar door. Ook in te huren voor ijs op locatie!! Voor al uw gasten een ijsje uit de foodtruck! Kijk op de website voor meer info.

Het telen van de lekkerste aardbeien, dat is ons vak en dat proef je! Wij zoeken naar de beste rassen, laten deze goed rijp worden en plukken die dan met de grootste zorg. Zo kunt u van april tot december genieten van heerlijke verse aardbeien en aardbeiproducten.