Van de melk die de koeien op de boerderij van Jannette en Laurens den Boer produceren maken ze dagelijks vers boerenijs.

Ze maken met vers fruit en Italiaanse ingrediënten het lekkerste roomijs, yoghurtijs en sorbetijs in vele smaken. Ambachtelijk en vers.

‘Ons ijs wordt bereid van melk van onze eigen boerderij’, zo schrijft  IJsboerderij Middelbroeck het op hun website. Zij bereiden op ambachtelijke wijze veel verschillende smaken ijs. Een lekker ijsje eten of een kopje koffie drinken dat kan op hun terras. Wil je meekijken op het bedrijf dan is die mogelijkheid. En als je er dan toch bent neem dan ook even een kijkje in hun boerderijwinkeltje. Hier verkopen zij mooie streekproducten en boerenkaas. Nieuwsgierig geworden, kom dan eens langs

Van melk tot ijs….. Ja, ja Achterhoeks Boeren-ijs. Wie had dat in 1998 kunnen dromen? Toch is er er een jaar later mee gestart. Sinds de start met de ijsproductie in 1999 is er hard aan gewerkt om deze tweede tak naast de melkveehouderij te ontwikkelen. Inmiddels, na de eerste aanloopjaren, is deze tak een vaste component van de bedrijfsvoering geworden. De melkveehouderij met bijna 70 melkkoeien en de ijsproductie tezamen vormen daarom een goede basis voor dit Achterhoekse bedrijf.

Ten westen van het Zuidlaardermeer parallel aan de Hondsrug ligt de Onnerpolder. Hier vind je ook de ijsboerdederij Onnerpolder. De Onnerpolder is een uniek natuurgebied in Groningen waar de boer samen werkt met de natuur. Door deze samenwerking houden ze de weidevogel in stand en proberen ze, met succes, diverse soorten weidevogels terug te brengen naar dit gebied.
Het ijs van ijsboerderij Onnerpolder is gemaakt van weidemelk van hun eigen koeien die het grootste gedeelte van het jaar weiden in dit unieke natuurgebied. De melk wordt na het melken gepasteuriseerd (verhit) en verwerkt tot ijs in hun ambachtelijke ijskeuken.

Een bezoek aan deze ijsboerderij is dan ook zeker een aanrader.