Het IJSLokaal verkoopt ambachtelijk gemaakt boerenschepijs in diverse smaken. In de winkel kunt u een heerlijk schepijsje halen maar ook kunt u terecht voor een lekkere kop koffie of thee. De winkel ligt aan een mooie fietsroute bij de Reeuwijkse Plassen midden in het Groene Hart.

De familie Vesseur hebben hun melkveebedrijf, de Heerenhoeve in het prachtige Zeeuws-Vlaanderen, middenin het groen en dicht bij de Zeeuwse kust. Zij zijn een echt familiebedrijf en zijn trots op onze ruim honderd melkkoeien die worden gemolken met twee melkrobots en ’s zomers heerlijk grazen in de wei. Een deel van deze lekkere weidemelk wordt geleverd aan Campina en het andere gedeelte wordt door hen verwerkt op de boerderij.

Zij maken ambachtelijk ijs, vla en yoghurt. hun ambachtelijke producten verkopen zij vanuit hun winkel op de boerderij en in het zomerseizoen (april-september) is ook onze schepvitrine op de Heerenhoeve geopend en bent u dagelijks van 14:00 – 20:00 uur van harte welkom voor een heerlijk vers geschept bolletje ijs. In het laagseizoen (oktober-maart) is de boerderijwinkel geopend op dinsdag t/m zaterdag van 14:00 – 18:00 voor verse streekproducten.

IJssalon Heaven Icecream. Zij zijn een ambachtelijke ijssalon en maken ijs van verse koeien melk. Een divers aanbod aan smaken en voor verschillende allergie groepen. Ook hebben ze heerlijk ijscoupes, koffies, ijskoffies en bonbons.

IJssalon Heaven Icecream is open in de maanden april tm september/oktober. Dit is mede afhankelijk van het weer. In november en december kunt u bij hen terecht voor desserts en ijsstaarten.

Teunis en Jacolien Mandersloot zijn alweer de 4e generatie Mandersloot op de prachtige boerderij Vrederust aan de Gooyer Wetering 10 te Driebergen-Rijsenburg.
De boerderij waar zij hun passie uitvoeren is al ruim 300 jaar oud en is sinds 1928 in bezit van hun ouders en voorouders.
Op een gegeven moment hebben zij het idee opgevat om hun melk zelf te gaan ‘verwerken’. Waar voorheen al hun melk naar de melkfabriek ging.
Omdat het gezin Mandersloot erg bezig is met duurzaam omgaan met de natuur wilde men graag zelf iets met hun melk doen, maar dan wel op een manier waarmee ze direct mensen kunnen verwennen met hun heerlijk product.

Hun boerderij-ijs is vol van smaak. Dit komt door gebruik van hun eigen volle melk, rechtstreeks van de eigen koeien. Ook de room die in het ijs zit, produceert men zelf. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van pure basisgrondstoffen.

U kunt bijdeze boerderij ook een originele ijskar huren.

Het ijs van ’t IJsboerinneke wordt gemaakt met de melk van hun eigen koeien. In hun vitrine staan altijd 18 verschillende smaken ijs. Bijna dagelijks wisselen ze de smaken in de vitrine, wat hun assortiment heel divers maakt. Ook past men de smaken aan als het seizoen veranderd en proberen zij graag nieuwe en aparte smaken uit. Verder probeert men, waar dat kan, gebruik te maken van producten uit hun eigen moestuin; kruiden, groenten en fruit.

Van de melk die de koeien op de boerderij van Jannette en Laurens den Boer produceren maken ze dagelijks vers boerenijs.

Ze maken met vers fruit en Italiaanse ingrediënten het lekkerste roomijs, yoghurtijs en sorbetijs in vele smaken. Ambachtelijk en vers.

‘Ons ijs wordt bereid van melk van onze eigen boerderij’, zo schrijft  IJsboerderij Middelbroeck het op hun website. Zij bereiden op ambachtelijke wijze veel verschillende smaken ijs. Een lekker ijsje eten of een kopje koffie drinken dat kan op hun terras. Wil je meekijken op het bedrijf dan is die mogelijkheid. En als je er dan toch bent neem dan ook even een kijkje in hun boerderijwinkeltje. Hier verkopen zij mooie streekproducten en boerenkaas. Nieuwsgierig geworden, kom dan eens langs

Van melk tot ijs….. Ja, ja Achterhoeks Boeren-ijs. Wie had dat in 1998 kunnen dromen? Toch is er er een jaar later mee gestart. Sinds de start met de ijsproductie in 1999 is er hard aan gewerkt om deze tweede tak naast de melkveehouderij te ontwikkelen. Inmiddels, na de eerste aanloopjaren, is deze tak een vaste component van de bedrijfsvoering geworden. De melkveehouderij met bijna 70 melkkoeien en de ijsproductie tezamen vormen daarom een goede basis voor dit Achterhoekse bedrijf.

Ten westen van het Zuidlaardermeer parallel aan de Hondsrug ligt de Onnerpolder. Hier vind je ook de ijsboerdederij Onnerpolder. De Onnerpolder is een uniek natuurgebied in Groningen waar de boer samen werkt met de natuur. Door deze samenwerking houden ze de weidevogel in stand en proberen ze, met succes, diverse soorten weidevogels terug te brengen naar dit gebied.
Het ijs van ijsboerderij Onnerpolder is gemaakt van weidemelk van hun eigen koeien die het grootste gedeelte van het jaar weiden in dit unieke natuurgebied. De melk wordt na het melken gepasteuriseerd (verhit) en verwerkt tot ijs in hun ambachtelijke ijskeuken.

Een bezoek aan deze ijsboerderij is dan ook zeker een aanrader.