Bij Oonse Boerderieje kunt u terecht voor al uw streekproducten, kwaliteitsvlees, kaas en
cadeau artikelen.

Het vlees verwerken zij zelf en wordt vacuüm verpakt en diep gevroren verkocht.
Zij verkopen rundvlees van eigen runderen, varkensvlees van het wroetvarken, beter leven-kip en
lamsvlees van de eigen lammeren en lammeren uit Raalte. Tevens verkopen zij pan-klare vleesproducten, bbq- en gourmetschotels én authentieke vleesproducten.
Al het vlees is diervriendelijk én antibiotica-vrij.

Hun kaas is echte boerenkaas, dit is een rauwmelkse kaas.
Deze zijn in verschillende soorten verkrijgbaar.

Harm en Mathilde runnen het familiebedrijf dat al 4 generaties lang op deze locatie, de Uffelter Es, is gevestigd. In 2017 besluiten ze om een andere weg in te slaan met het bedrijf. Na een periode van inspiratie opdoen hebben ze besloten om door te gaan met het houden van vee en daarnaast een boerderijwinkel te starten met eerlijke producten van zoveel mogelijk Drentse bodem, (h)eerlijk eten voor een eerlijke prijs!

In deze boerderijwinkel bij Erve Trees is een tap te vinden waar klanten zélf verse melk kunnen tappen. De melk komt rechtstreeks van de koeien op de boerderij. Glazen flessen voor de melktap zijn te koop, maar u kunt ook zelf een fles meenemen. Het melktappen gaat erg gemakkelijk. Betaal contactloos of werp gepast geld in de melktap, houd de fles onder de tap en druk op de startknop en daar komt de meest verse melk die u kunt krijgen. Ook zijn in de winkel verse eieren te koop van de vrije uitloop kippen die op het bedrijf worden gehouden. Klanten kunnen gebruik maken van een prachtig zitje bij de boerderijwinkel, met uitzicht op de weilanden. De veestapel bestaat uit een bont gezelschap met verschillende rassen. Maar dat is niet alles. Producten van Molen ‘De Ooievaar’ in Terwolde zijn ook te koop, waarmee u in een handomdraai de heerlijkste cakes, broden en pannenkoeken bakt. Zin in een lekker ijsje? Het ambachtelijke boerenijs van ‘De Rosahoeve’ in Raalte is verkrijgbaar. Landgoedkaas van Melkveebedrijf Welgelegen en cranberry-producten en vruchtensappen van ‘De Kolke’ in Voorst, honing van Bij Gait en verschillende soorten Deventer Mosterd kunt u ook bij ‘Erve Trees’ vinden. Betalen van producten gaat heel eenvoudig door met een smartphone de QR-code te scannen die in de winkel te vinden is. Ook is het mogelijk om contant te betalen.

In het prachtige Reestdal op de grens van Drenthe en Overijssel ligt De Pieperij. Een beheerboerderij dat tevens Rustpunt is.
Op de monumentale boerderij worden runderen gehouden die het natuurland van het Drentse Landschap begrazen. Fietser kunnen de fiets even op de standaard zetten en gezellig onder de lindeboom gaan zitten voor een kop koffie, thee of fris. Voor de liefhebbers is er ook boerenijs. Daarnaast verkoopt men honing en biologisch vlees van hun Limousin koeien.

Veehouderijen en -fokkerijen

Van de melk die de koeien op de boerderij van Jannette en Laurens den Boer produceren maken ze dagelijks vers boerenijs.

Ze maken met vers fruit en Italiaanse ingrediënten het lekkerste roomijs, yoghurtijs en sorbetijs in vele smaken. Ambachtelijk en vers.

De boerderijwinkel bevindt zich op een akkerbouw bedrijf in Lelystad. Op het bedrijf worden op een bewuste manier aardappelen, rode en gele uien, wortels, wintertarwe en suikerbieten geteeld. Naast dit akkerbouwbedrijf zijn zij gestart met het maken van verse friet. Dit doen ze van de heerlijke Agria aardappelen.

Het bedrijf is niet zomaar een akkerbouwbedrijf. Zij houden zich namelijk bezig met verbrede landbouw. Met de hele familie zorgen zij samen voor het akkerbouwbedrijf. Vader (Martin) en schoonzoon (Lukas) voeren de meest voorkomende werkzaamheden op en rondom het land uit. Iedereen in de familie helpt hun waar dat nodig is. Bijvoorbeeld tijdens de oogst in het najaar. Ook zorgen zij voor duurzame energie. Dit doen ze met de windmolen die aanwezig is op het bedrijf. Daarnaast leveren zij zorg voor verstandelijk gehandicapten. Hier houd moeder (Sonja) zich mee bezig. En als laatste zorgen zij voor meerwaarde aan hun producten. Dit doen zij door het verwerken van de aardappels, maar ook met het bakken van friet op locatie. Samen met de boerderijwinkel is dit de favoriete bezigheid van moeder (Sonja) en dochter (Nicole).

Boerderij ‘De Steenoven’ is sinds 1921 in bezit van familie Pelgrom. Op dit moment staat de 4e generatie boer aan het roer. Ronald, Petra en hun dochters Elin, Nele en Liv wonen en werken op deze prachtige plek. Samen met hun medewerkers staan zij voor hun dieren, gasten en klanten klaar. Zij halen voldoening uit hun samenwerking en het verbinden met jou!

Naast hun melkveestal staat het ijshuisje, hier verkopen ze 20 smaken boeren-ijs. De kinderen kunnen heerlijk spelen in hun uitgebreide speeltuin met glijbaan, stormbaan en trampoline. Vanaf het koeienpodium kun je hun stal en koeien bekijken!

Op de ijsboerderij ’t Koeiestalletje wordt van verse melk, room, vruchten, ambachtelijk ijs gemaakt in vele smaken, ook sorbet en diabetes ijs. Er is gelegenheid om in alle rust ijs, koffie, thee of fris te gebruiken, zowel binnen als buiten. En om ijs in literdoosjes mee te nemen.

Voor (kinder)feestjes of vergaderingen kan men ook op afspraak bij ons terecht (max. 60 personen).

Voor evenementen ijskar aanwezig, mooie stopplaats of stempelpost voor bijv. fietstochten / camperplaats.

Tevens oplaadpaal voor fietsen of scootmobiel.

Het melkveebedrijf wordt gerund door Jan en Jeanne van Cleef, met hun 4 zonen . Rick, John, Guido en Paul. Het bedrijf is in 1971 met de ruilverkaveling verplaatst vanuit de Zandstraat in Dinther naar de huidige locatie De Berkenvenseweg. In 1990 is het bedrijf van vader (Harry) door zoon (Jan) overgenomen. Momenteel zijn er op het bedrijf 150 zwartbonte koeien met een productie van 9800 kg melk per koe/jaar. De koeien worden gemolken in een 28 stands melkcarrousel. Het land bestaat uit gras- en maisland.

IJssalon
In 2010 is het bedrijf uitgebreid met een ijssalon.
Het ijs wordt bereid van melk en room van onze eigen koeien. Er wordt uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt, en voor het sorbet ijs wordt vers fruit gebruikt. Hiervoor is een ruimte ingericht. Het ijs wordt bereid volgens HACCP normen met het eg nummer NLZ 2104 EG. Eerst worden de ingrediënten gepasteuriseerd en vervolgens tot ijs gedraaid. Er zijn standaard maar liefst 20 soorten ijs in het assortiment. Bij de ijssalon is een terras waar u kunt genieten van het ijs, een kopje koffie, thee of wat fris en tevens de koeien kunt bekijken.