‘Ons ijs wordt bereid van melk van onze eigen boerderij’, zo schrijft IJsboerderij Middelbroeck het op hun website. Zij bereiden op ambachtelijke wijze veel verschillende smaken ijs. Een lekker ijsje eten of een kopje koffie drinken dat kan op hun terras. Wil je meekijken op het bedrijf dan is die mogelijkheid. En als je er dan toch bent neem dan ook even een kijkje in hun boerderijwinkeltje. Hier verkopen zij mooie streekproducten en boerenkaas. Nieuwsgierig geworden, kom dan eens langs
Assortiment: Boerderij-ijs
Van melk tot ijs….. Ja, ja Achterhoeks Boeren-ijs. Wie had dat in 1998 kunnen dromen? Toch is er er een jaar later mee gestart. Sinds de start met de ijsproductie in 1999 is er hard aan gewerkt om deze tweede tak naast de melkveehouderij te ontwikkelen. Inmiddels, na de eerste aanloopjaren, is deze tak een vaste component van de bedrijfsvoering geworden. De melkveehouderij met bijna 70 melkkoeien en de ijsproductie tezamen vormen daarom een goede basis voor dit Achterhoekse bedrijf.
Bij Melktap Wilp kun je dagelijks van 08.00 uur tot 21.00 uur terecht voor verse melk, verse eitjes en heerlijk ambachtelijk pannenkoekmeel, griesmeel, kruidkoekmix en boeren roomijs.
U kunt er ook terecht voor lekker rundvlees.
Melktap Wilp is tevens opgenomen als Rustpunt. Zij bieden rondleidingen aan en geven boerderij-educatie lessen. Alle informatie is te vinden op www.melktapwilp.nl.
Op hun ijsboerderij maken Theo en Malou Lamers ijs op ambachtelijke wijze en van de melk van hun eigen koeien. U kunt bij hen ook terecht voor gluten/lactose ijs.
Onder de naam Westerwolds Goud maakt men bij Bio-boerderij Landleven zuivelproducten. Kaas, ijs en andere zuivelproducten worden direct na het melken op eigen boerderij geproduceerd. Door korte lijntjes wordt de smaak en kwaliteit van de melk goed behouden. En dat smoakt goud!
Zo omschrijft men op hun website de producten die men bij Bio-boerderij Landleven produceert.
In de Landwinkel van Bio-boerderij Landleven kun je terecht voor boodschappen van de boer. Lekker van dichtbij, waarbij de voedselketen kort en overzichtelijk is. Want weten wat je eet, waar het vandaan komt en wat er in zit, dat vindt men belangrijk.
Je vind hier producten van eigen boerderij en bijzondere streekproducten van collega-boeren en -verwerkers. Het aanbod aan producten varieert met de seizoenen. Neem voor melk en zuivel wel je eigen flessen mee.
Een bezoek op Bio-boerderij Landleven blijft verrassend.
Heb je op een doordeweekse dag kaas nodig? Via de webshop kun je kaas bestellen.
White Ranch is een boerderij met verschillende takken. Ze zijn 3 dagen in de week zorgboerderij, verwerken hun biologische geitenmelk helemaal zelf in hun kaasmakerij. Ze zijn open en transparant, zo kun je via de winkel de trap oplopen naar de skybox. In de skybox kun je over de geiten en koeienstal kijken. In hun winkel is van alles van eigen erf te koop, maar ook andere biologische en/of lokale producten, zoals meel, bier, jam, vlees etc. Op elke 2de zondag van de maand houden ze een BOERenMARKT. Zeker een aanrader om er even langs te gaan
Fiets naar Moerstraten voor het lekkerste roomijs in de regio. Zelf gemaakt met verse koemelk volgens rijpingsproces in de ijsmakerij. Eerlijk, puur, ambachtelijk en lokaal.
Ambachtelijk boerderij ijs van verse koemelk, eieren van eigen kippen en eenden en afhankelijk van het seizoen moestuin producten, geweckte producten en ambachtelijke advocaat van eigen eenden eieren.
Sinds 2016 is men bij Soetendaal bezig met het verkopen van vlees.
Al jaren hebben zij een bedrijf met koeien en kalveren. Wat begon is als een hobby, is ondertussen een goedlopend bedrijf met meerdere takken, waaronder een winkel.
Aan de basis van het bedrijf heeft wel een paar honderd mestkalveren, de echte liefde zit echter in de dikbillen van het ras Belgisch Blauw. Waar me is begonnen met een aantal koeien en kalveren omdat het zo leuk was, is het bedrijf uitgegroeid naar een bedrijf wat fokt voor het verbeteren van het ras maar ook van de slacht voor de verkoop van heerlijk rundvlees.
Bij Soetendaal verkopen ze vleespakketten maar ook losse bestellingen. Daarnaast is er voor de gewone bezoekers ook altijd vlees op voorraad. Het vlees wat na slachting niet verkocht is in bestellingen vacumeren ze en gaat de koeling in. Ze verkopen hoofdzakelijk vlees wat nog niet ingevroren is geweest.
De familie van Abeelen heeft deze boerderij in 1992 aangekocht en heeft deze begin 21ste eeuw volledig gerestaureerd. Na het plotseling overleden van vader Jack hebben ze de naam van de boerderij veranderd in Jacobushoeve.
Een droom van Jack was om van de Vlaamse schuur een uitspanning te maken waar alle mensen konden genieten van de mooie natuur en het boerenleven. Deze wens is met de Jacobushoeve uitgekomen: “een uitspanning voor jong en oud”.
Hun vers gedraaid Jacobushoeve ijs is gemaakt van verse biologische koemelk. De IJsboerderij Jacobushoeve is gelegen in landschapspark de Open Linie tussen natuurgebied de Duiventoren en Seterse bossen
IJssalon Margje 24 biedt een ruime keus ambachtelijk ijs aan, in 24 smaken. Gemaakt door de melk van eigen koeien.