Aan de Bosdreef 5A te  Uden, tegen natuurgebied de Maashorst, vind u de Boerderijwinkel De Bosrand. Deze boerderijwinkel is een typisch familiebedrijf. Het bedrijf bestaat uit verschillende bedrijfstakken zoals een melkveehouderij, een imkerij en de boerderijwinkel.
In de boerderijwinkel wordt een grote variëteit aan producten die zowel streek- als seizoensgebonden zijn aangeboden. Je zal hier dus geen sinaasappels vinden of asperges in de winter. Ook zijn er veel verschillende ambachtelijke producten te vinden die bij verschillende boeren en tuinders uit de buurt gehaald worden.
Daarnaast verkopen zij verschillende soorten diervoer voor zowel grote als kleinere dieren.
Sinds een paar jaar verkopen wij ook melk via een melkautomaat bij ons op het erf. Deze is ook op zondag en ’s avonds nog geopend.

In deze boerderijwinkel verkopen ze naast de eigen producten die ze produceren ook nog een uitgebreid assortiment aan groenten, fruit en streekproducten. Daarnaast verwerken ze aardappelen en groenten ook nog tot panklare producten, waarbij u kunt denken aan Verse Frites, Rauwkost, Gesneden Groenten. De streekproducten die zij verkopen zijn: jam, honing, mosterd, dessertsaus en droge worst.

Melkveebedrijf en Boerderij winkel “Erve Grutterink”

Dit is een melkveebedrijf met 115 melkkoeien. Tevens is er een boerderij winkel gevestigd in een oude opgeknapte schuur, waar ze verschillende streek producten verkopen.

Het Confituur Kraampje

Verkoop van huisgemaakte confituur, chocopasta, pindakaas, mosterd en op bestelling ook koekjes en bonbons.

Het Woerkumswinkeltje

Verkoop van Bier en wijn, bonbons en chocolade, droge worst, fruit- /vruchtensappen, honing, koffiebonen, losse thee, mosterd, chips en knabbels, olijven, sausen en smaakmakers, cadeau-artikelen.

Onze geitenkaasboerderij is een kleinschalig bedrijf met circa 100 melkgeiten en 20 lammeren. Van de verse geitenmelk wordt op onze boerderij een groot aantal gepasteuriseerde geitenkazen bereid. Ze zijn in onze winkel verkrijgbaar in diverse leeftijden tot wel 2 jaar oud. Zeer bijzonder zijn ook onze kruidenkazen met als hoogtepunt onze Fenegriekkaas.
Wij maken ook verse zachte geitenkaas die bij tal van grote restaurants gretig aftrek vindt.

De boerenkaas die we maken wordt alleen met melk van ons eigen bedrijf bereid. Anders kan het ook niet, want wie boerenkaas maakt moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Maar los daarvan: je moet weten wat de kwaliteit van je grondstof is. Eigen melk, rauw verwerkt en zonder kleurstoffen, dat is het beste voor de kwaliteit van de kaas! Er is hier dan sprake van een zuiver natuurproduct. Ook de wei, het restant van de melk dat overblijft nadat er kaas van is gemaakt, krijgt op de Harmienehoeve zijn bestemming. Het wordt weer aan het jongvee gevoerd.

Molen De Walvisch (1794) dankt zijn naam aan de via de tegenover gelegen Walvischstraat aan de Groenlandse walvisvaart waar ook Schiedamse vissers bij betrokken waren. In die jaren groeit het afzetgebied voor de moutwijn en de jenever. Vandaar dat er behoefte is om een nieuwe molen te bouwen. In de loop van de jaren is De Walvisch regelmatig door storm geteisterd. Zo verliest de molen op Goede Vrijdag van het jaar 1900 een stuk binnenroe. Acht maanden heeft het geduurd voordat een nieuwe roe op de plaats van de oude kan worden gestoken. In de tussentijd is het malen gewoon doorgegaan! Enige jaren later verliest de molen opnieuw een binnenroe en blijft een aantal jaren werkeloos zo staan. In 1928 wordt de molen overgedragen aan Vereniging De Hollandsche Molen.

Molen de Walvisch heeft ook een molenwinkel. In de winkel verkoopt men bakartikelen, zie hiervoor bij het assortiment dat is uitgewerkt.

Frans en Conny van Herwijnen, en hun zoon Frans Jr en schoondochter Sanne runnen de zorgboerderij ‘De Witte Schuur’, een agrarisch familiebedrijf in de gemeente Culemborg. De boerderij is een beschermde, veilige en vertrouwde omgeving met de rust en ruimte van het Culemborgse platteland.

Er is een Swifter schapenfokbedrijf met 15 hectare weiland. Op het bedrijf vind je divers kleinvee waaronder kippen, kwartels, konijnen, geiten, varkens en Australische Kelpie’s.

Aan de boerderij is ook een moestuin verbonden. Je vindt er daarnaast een hoogstamboomgaard, een bakkerij, een atelier, theeschenkerij, houtwerkplaats en een boerderijwinkel.

De Witte Schuur is volledig ingericht op de toekomst, elektriciteit wordt opgewekt via zonnepanelen en de gebouwen worden verwarmt door middel van pelletkachels.

De Witte Schuur biedt op dit moment nuttige dagbesteding aan ruim 40 jong volwassenen en volwassenen met een beperking. Deelnemers met een beperking worden hier begeleid door een vast team van ervaren en professionele medewerkers en vrijwilligers.

De taken binnen het bedrijf zijn goed verdeeld: Conny en Jani Hol zijn het vaste aanspreekpunt voor de Zorgboerderij. Sanne regelt de zorgplannen (zorg op maat) en beheert het kwaliteitssysteem, Frans Sr. en Frans Jr. zijn er voor alle agrarische en technische zaken. Anita Hol met een aantal van onze deelnemers bemensen de winkel.

Kortom een bedrijf dat leeft, maar waar je ook terecht kunt voor je dagelijkse voeding

Tegen de duinen van het Noord Hollandse Bergen vindt u Kaasboerderij de Franschman. Op het punt waar drie belangrijke wegen samenkomen, wordt er in de kaasmakerij op traditionele wijze kaas gemaakt. De goede smaak van de Boerenkaas van Kaasboerderij de Franschman is mede te danken aan de zomerperiode waarin de koeien 24 uur per dag buiten lopen.

De winkel is in de maanden Juli en augustus open van dinsdag t/m zaterdag. Door het jaar heen zijn ze alleen vrijdag en zaterdag open.