Kaasboerderij het Vaartje is het adres voor ambachtelijke en natuurzuivere boerenkaas! Want wat ambachtelijk is gemaakt, smaakt !  Waar Kees & Toos Havermans jaren geleden gestart zijn met verkoop van boerenkaas is de winkel inmiddels uitgegroeid tot een waar paradijs voor de kaasliefhebber. Samen met Linda, hun dochter verkopen zij een rijk assortiment aan boerenkaas, van jong- naar oud, kruidenkazen en geitenkaas. Ook zijn er diverse zuivel-en streekproducten in de winkel te vinden. Op zoek naar een leuk uitje? Wij verzorgen ook excursies, waarbij u onder genot van een drankje en natuurlijke onze kaas, uitgebreide uitleg krijgt over het maken van kaas.

Boerderij Weidegeluk. Wie het erf van Weidegeluk oprijdt, snapt meteen waar de naam vandaan komt. De kippen scharrelen er lekker rond, weidevogels bouwen er hun nest, torenvalken jagen op hun prooi. Maar laat je niet misleiden door het idyllische plaatje: dit boerenbedrijf is uitgerust met de modernste machines en voldoet aan hoge kwaliteitsstandaarden. De specialiteiten van deze boerderij? Echte Boeren-Leidse kaas en boerenroomboter! Even voorstellen Weidegeluk is het thuis van Klaas en Sandra Heemskerk en hun kinderen Siem, Nienke en Cas. Zij hebben 65 Holsteiner koeien en 60 schapen, die 40 hectare land tot hun beschikking hebben. Bij de boerderij in de Waterloospolder zit een kaasmakerij en een winkel met zelfgemaakte verse streekproducten. Klaas en Sandra runnen het boerenbedrijf samen. Klaas heeft de koeien onder zijn hoede, Sandra de kaas. “We zijn een goed team en kunnen zo de kwaliteit van onze producten goed waarborgen. De kleinschaligheid bevalt ons. We werken hard, maar doen hier waar we gelukkig van worden. We genieten van de vrijheid en de natuur. Dat willen we onze kinderen ook meegeven.” Boerderijwinkel De winkel is het hele jaar geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur. We verkopen originele streekproducten zoals: • Leidse kaas • Roomboter • Goudse kaas • Kruidenboter • Fenegriekkaas • Rauwe volle melk • Kaas met Italiaanse kruiden • Karnemelk • Kaas met bieslook Je kunt je aankopen ook laten vacumeren. Handig als je een stuk wilt meenemen op vakantie of een cadeaupakket samenstelt! Je kunt in de winkel gewoon met pin betalen. Over onze Boeren-Leidse kaas en boerenroomboter Er zijn nog maar zo’n vijf boeren die Leidse kaas produceren. Weidegeluk is er daar één van: Klaas en Sandra produceren zelfs zeven dagen per week Leidse kaas, die voldoet aan strenge eisen. Door de melk op natuurlijke wijze te laten opromen, krijgt Leidse kaas het lage vetgehalte dat de kaas zo lekker kruimelig van structuur maakt. De toevoeging van komijn maakt de kaas heerlijk op een bruine boterham, maar ook bij de borrel. De room wordt weer verwerkt tot overheerlijke boerenroomboter. Klaas en Sandra verkopen zowel hun ‘Boeren-Leidse met sleutels’ als de boerenroomboter aan handelaren, maar ook direct aan de consument, in de winkel aan huis. Heb je een suggestie voor een nieuwe smaak voor onze kaas? Laat het zeker even weten; wie weet ligt jouw favoriet binnenkort ook op de planken.

Alle producten die Thijs Camps verkoopt in zijn marktwagen, zijn van eigen geslacht vee. De koeien lopen te grazen, heerlijk vrij en blij, in eigen wei, samen met hun kalfjes die 5a6 maanden bij hun moeder mogen blijven. De koeien die ze mesten voor de winkel krijgen de laatste vier maanden een natuurlijk voederrantsoen van maïs, hooi, strooi en geplette tarwe. Vervolgens doen ze het vervoer zelf naar een plaatselijk slachthuis in alle rust. Dit alles is om de vleeskwaliteit te garanderen.

Ambachtelijke slagerij Thijs Camps is met de marktwagen vijf dagen in de week te vinden op verschillende markten in noord- en midden Limburg.

Aan het Ammonslaantje nr. 40 te Wassenaar runt Arnold den Hollander het boerenbedrijf waar sinds 2012 veel is vernieuwd. Oude stallen zijn vervangen door comfortabele ligboxenstallen. Het melken gebeurt door de robot. Weidegang wordt aangehouden voor de ca. 70 roodbonte koeien en hun stier, die jaarrond bij zijn kudde verblijft. Alleen de stier blijft in de stal, voor alle veiligheid.
Er zijn ook 100 schapen.

Daarnaast hebben zij een boerderijwinkel men verkoopt er naast Beemsterkaas ook streekproducten, zoals honing, jam, melk, karnemelk, yoghurt, vla, (kruiden)boter, eieren, verse sappen, groente fruit en aardappelen. U kunt ook bij hen terecht voor leuke kado artikelen.

Bij Gijs en Janneke Tielemans ben je van harte welkom bij hun boerderijwinkel De Zuivelmand. Hier vind je de meest smaakvolle producten rechtstreeks vanaf het boerenerf. Alles wordt op de boerderijen zelf vers bereid en is vol van smaak. Na bestelling wordt alles rechtstreeks vanaf het boerenerf bij jou thuis bezorgd, daarmee zijn ze de moderne melkboer!

Je kunt de bestelling direct gaan bestellen klik dan hier.

Wij hopen u hier of bij de bezorging nog vaak te ontmoeten.

De melktap is al redelijk uniek, maar bij de Venehoeve kan je via een 2e oprijlaan voor de melkdrive parkeren en de melk tappen. Hierom hebben zij de naam ‘Melkdrive’ bedacht.

In de Melkdrive kunt U melk tappen uit een melkautomaat. De melk is afkomstig van hun eigen melkkoeien die zij met veel aandacht verzorgen. De melk die U tapt is de echte boerderijmelk (rauwe boerderijmelk) dwz de melk is niet gepasteuriseerd of op enige andere manier bewerkt en dus de echte volle melk.

De voordelen van de Melktap zijn:

Verse boerderij melk
Alle dagen geopend
Zelf bediening

Naast de melk verkopen ze bij de Venehoeve ook zuivelproducten, kaas, yoghurt, karnemelk en boter. Dit zit niet in de zelfbediening, let dus op wanneer de winkel open is. U kunt bij hen ook terecht voor een goed stuk rundvlees.

Sinds 2016 is men bij Soetendaal bezig met het verkopen van vlees.

Al jaren hebben zij een bedrijf met koeien en kalveren. Wat begon is als een hobby, is ondertussen een goedlopend bedrijf met meerdere takken, waaronder een winkel.

Aan de basis van het bedrijf heeft wel een paar honderd mestkalveren, de echte liefde zit echter in de dikbillen van het ras Belgisch Blauw. Waar me is begonnen met een aantal koeien en kalveren omdat het zo leuk was, is het bedrijf uitgegroeid naar een bedrijf wat fokt voor het verbeteren van het ras maar ook van de slacht voor de verkoop van heerlijk rundvlees.

Bij Soetendaal verkopen ze vleespakketten maar ook losse bestellingen. Daarnaast is er voor de gewone bezoekers ook altijd vlees op voorraad. Het vlees wat na slachting niet verkocht is in bestellingen vacumeren ze en gaat de koeling in. Ze verkopen hoofdzakelijk vlees wat nog niet ingevroren is geweest.

De Veluwse Aspergeboerderij is al jaren een begrip in de wijde omgeving, wij verkopen in onze winkel tijdens het aspergeseizoen dagelijks superverse asperges van ons land, s’morgens vroeg gestoken gewassen en gesorteerd en gelijk in de winkel, verser kan het niet en dat kun je proeven.
In 2005 hebben een groot aantal kersenbomen geplant waardoor we nu ook kersen uit eigen bongerd kunnen verkopen, in 2012 is er een overkapping over de kersenbomen gemaakt die open en gesloten kan, hierdoor hebben wij vroeger kersen en kunnen langer plukken. (zie fotopagina)
Wij verkopen in onze Boerenlandwinkel naast de seizoenproducten (Maart tot eind juni asperges, daarna kersen en in de winter boerenkool) allerlei boerderijproducten, waaronder scharreleieren (dagelijks vers van eigen kippen) aardappelen, appels, peren en uien en sinds kort echte boerenkaas.
In de loop van de tijd is de winkel fors uitgebreid en hebben wij nu een groot aantal artikelen die met het boerenland gemeen hebben.
Enkele fietsroutes, waaronder de Hap en Trap- en de Wald-Knorroute, kunnen ons bedrijf als rustpunt nemen, er is in de winkel een zitje gemaakt waar u iets kunt gebruiken.

Bij Bankhoeve vlees koop je rechtstreeks van de boerderij

Dichtbij het middelpunt van Nederland, in het dorp Lunteren is al bijna 25 jaar het familiebedrijf Slachterij en Landwinkel Visser te vinden. In de slachterij worden op diervriendelijke wijze varkens, koeien en af en toe ook schapen geslacht. Eigenaar en slager Tiemen Visser slacht dagelijks, zowel voor de eigen Landwinkel als huisslachtingen voor collega-Landwinkeliers. Het vlees in de slagerij van de Landwinkel is dan ook altijd vers! Naast het vlees, treft u in de Landwinkel ook een ruim assortiment ambachtelijk bereide streekproducten aan.

Het rundvlees dat bij Landwinkel Visser te verkrijgen is komt van de eigen vleeskoeien. Familie Visser heeft altijd circa vier of vijf zwart- of roodbonte dikbilkoeien die worden gemest voor het vlees. De koeien lopen ’s zomers in de wei en ‘s winters worden ze op stal gehouden. Na ongeveer 4 tot 6 maanden zijn de koeien voldoende zwaar en uitgegroeid en worden ze geslacht.

Het varkensvlees is afkomstig van varkens van een varkensboer uit de regio.

Het slachten gebeurt in de slachterij die zich direct achter de Landwinkel bevindt. Er wordt op een diervriendelijke wijze, met heel veel rust gewerkt. De dieren worden absoluut niet geslagen of geprikt. De varkens worden bijvoorbeeld door middel van een stroomstoot geslacht, terwijl zij rustig loslopen en wat aanrommelen in een ruim hok. Dit zorgt ervoor dat de dieren absoluut geen stress of angst ervaren – en dát proeft u!

Landwinkel Visser staat in de hele regio en ver daarbuiten bekend vanwege het sublieme barbecuevlees dat er wordt geleverd. Altijd vers vlees, niet uit de diepvries. U kunt uw keuze maken uit verschillende vleespakketten, maar natuurlijk ook uw eigen pakket samenstellen. Landwinkel Visser heeft alles in huis om uw barbecuefeest tot in de puntjes toe verzorgd te laten verlopen!