De scharreleieren komen van hun eigen kippen. De groente, fruit, kaas, noten, zuidvruchten, chocolade, streekproducten en kippenvlees kopen zij rechtstreeks bij leveranciers en/of boeren uit de buurt. Diverse salades en maaltijden bereiden ze dagelijks in eigen keuken.

Al ruim 80 jaar levert Bertels Groenten en Fruit versproducten van de hoogste kwaliteit. Bekend zijn hun bakjes fruit, salades, meloen, rabarber en bakjes stoofperen. En wat te denken van de ruime assortiment aan paddenstoelen. In de veelzijdige groenten- en fruit speciaalzaak van Koos Bertels kunt u ook terecht voor een diversiteit aan verse kruiden. Ook voor fruitschalen bent u bij hen aan het juiste adres. Wij adviseren u graag over onze producten!

Vera Jacobs en Marleen Knoops twee schoonzusjes, zijn de mensen achter Streekproduct Limburg. Zij verzorgen samen met hun echtgenoten dagelijks met veel plezier en liefde hun melkkoeien en gewassen op het land.

Vera heeft haar passie voor groente en fruit al op jonge leeftijd opgedaan door het werken in een groente en fruitwinkel. Nu kan ze deze passie weer oppakken. Marleen is opgegroeid tussen de melkkoeien en de akkerbouw.

Door hun krachten te bundelen kunnen zij ervoor zorgen dat er een op en top product uit de streek bij u in de keuken komt te liggen. Het is een feit dat er in de streek veel lekkere en gezonde producten worden geteeld en gemaakt. ‘Waarom zouden wij die dan niet eten’, vroegen zij zich af….en zo is het idee ontstaan van Streekproduct Limburg.

Samen met collega boeren en tuinders bieden ze u verse eerste kwaliteit producten aan. Vers van boer naar burger! Korte lijnen tussen producent en consument. Genieten van verse zoete aardbeien, witte asperge en frisse appels wie wil dit nu niet.

De producten komen hoofdzakelijk uit Limburg/Nederland en worden geproduceerd volgens de strenge Nederlandse richtlijnen van voedselveiligheid, natuur en milieu. Er zijn natuurlijk ook producten die niet in Nederland geteeld kunnen worden, hierbij maken zij gebruik van een importeur in de omgeving.

Dus bent u een liefhebber van verse seizoensproducten, streekproducten, producten direct van de boerderij? Dan bent u bij hen aan het juiste adres!

U kunt hier lekker en verantwoord inkopen doen op het gebied van groenten, fruit en aanverwanten producten.

Afhalen en bezorgen is ook mogelijk!

Ook maken wij mooie streek en cadeaupakketten.

Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Fruitkwekerij de Stokhorst ligt in het dorpje Groessen. Theo en Anja Wolters telen hier met veel plezier fruit. De Stokhorst teelt zelf appels, peren, pruimen, kersen, rode bessen en super verse aardbeien. Nergens vind je zoveel verschillende rassen als bij de Stokhorst. Bij de deze fruitkwekerij kan je terecht voor 25 verschillende appelrassen. Zij telen traditionele rassen zoals de Elstar, Jonagold, Goudreinette, Pinova en Delcorf, maar leggen ook zeker de nadruk op nieuwe rassen met veel smaak zoals de Wellant. Daarnaast zetten wij ons in voor anti-allergie soorten en schurftresistente appels, op deze manier zetten wij een hele stap voorwaarts naar een toekomst bestendige fruitteelt.

De gebroeders Jeffrey en Dorus Heeren zijn telers van biologische portabella’s, witte- en kastanjechampignon. De champignonsteelt vindt in de jaren ’50  hun oorsprong in Uden (Brabant) een van de drie Nederlandse teeltgebieden waar in die jaren bovengrondse paddenstoelenteelt is ontstaan. De broers telen zo schoon en zuiver mogelijk, in eigen ontwikkelde compost en met zelf opgewekte energie. Dankzij de eigen drogerij, gaat geen enkele champignon verloren.

Bij Gijs en Janneke Tielemans ben je van harte welkom bij hun boerderijwinkel De Zuivelmand. Hier vind je de meest smaakvolle producten rechtstreeks vanaf het boerenerf. Alles wordt op de boerderijen zelf vers bereid en is vol van smaak. Na bestelling wordt alles rechtstreeks vanaf het boerenerf bij jou thuis bezorgd, daarmee zijn ze de moderne melkboer!

Je kunt de bestelling direct gaan bestellen klik dan hier.

Wij hopen u hier of bij de bezorging nog vaak te ontmoeten.

Goeie Kost !

Goeie Kost ! deze stichting verkoopt lokale/regionale producten die op een natuurlijke wijze zonder bestrijdingsmiddelen en met respect voor de natuur zijn verbouwd.

Goeie Kost ! verbindt consumenten met lokale/regionale voedselproducenten.

Goeie Kost ! maakt deze producten tegen een eerlijke prijs voor consumenten en producenten beschikbaar.

Je kunt alleen via de website bestellen voor dinsdag 22.00 uur en je bestelling ophalen vrijdagmiddag op een door jou gekozen afhaalpunt.

Goeie Kost !

Deze stichting verkoopt lokale/regionale producten die op een natuurlijke wijze, zonder bestrijdingsmiddelen en met respect voor de natuur zijn verbouwd.

Stichting Goeie Kost ! verbindt consumenten met regionale voedselproducenten.

Goeie kost ! maakt deze producten tegen een eerlijke prijs voor consumenten en producenten beschikbaar.

Je kunt alleen via de website bestellen voor dinsdagavond 22.00 uur en op vrijdagmiddag kun je de bestelling ophalen op een door jou gekozen afhaalpunt.

De Hondspol is een biodynamische zorgboerderij. De boeren, tuinder en cliënten (bij hen meewerkers genoemd) vormen een hecht team.

De meeste producten in de winkel zijn van de eigen boerderij. Je kunt met eigen ogen zien hoe de gewassen groeien en hoe de dieren leven. En als je er meer over wilt weten, kun je het zelf vragen aan de boer of tuinder.

De groenten worden ‘s ochtends geoogst en gaan direct naar het winkelschap. Het assortiment wisselt met de seizoenen. Van de lente tot en met de herfst hebben ze een ruime keuze bladgewassen, knolgewassen en vruchtgewassen. In de winter heeft men een klein aanbod van wintergewassen.

Het jaarrond verkopen ze zuivel en kaas uit eigen zuivelmakerij. De dagverse melk wordt zo min mogelijk bewerkt waardoor het vetgehalte en de smaak variëren met de seizoenen. In de koelkast krijgt hun melk een mooie roomkraag omdat het niet gehomogeniseerd is. Het aanbod bestaat uit melk, yoghurt, kwark, slagroom, zure room, karnemelk, boter en diverse soorten boerenkaas. Ben je een liefhebber van rauwe melk? Breng dan zelf een lege en schone fles mee van huis en tap een litertje af bij de melktank (op vrijdag en zaterdag).

Daarnaast verkoopt men verse eieren en vlees van rund, lam en varken. Zij hebben een eigen biologische slager die het vlees voor hen verwerkt en verpakt. Het vlees komt gevacumeerd en diepgevroren op de boerderij. Op vrijdag verkopen zee versgebakken brood van de Veldkeuken. Verder hebben ze regelmatig huisgemaakte pesto’s, hummus, diksap, sauzen en bouillon uit eigen boerderijkeuken.

Henk en Bets Veeke startten de champignonkwekerij in 1963. Ze begonnen met één cel van 180 m2 teelt oppervlakte en hebben dit uit weten te breiden tot en met twaalf cellen met een totale kweekoppervlakte van 2160 m2. Sinds 1990 staan Mart en Ingrid aan het roer van de champignonkwekerij. Inmiddels beschikt het bedrijf over nog eens veertien extra cellen met ieder een kweekoppervlakte van 500 m2.

Inmiddels is de derde generatie, Iris en Henk Veeke, actief binnen het bedrijf en gaan zij vol voor een toekomst in de champignons.

In de loop der jaren zijn zij begonnen met het kweken van Portabella’s en Kastanje Champignons. Door de vraag naar Oesterzwammen en Shii-take zijn zij ook begonnen met deze zelf te kweken.

Daarnaast verkopen zij ook sinds 6 jaar kersen en sinds 2/3 jaar hun zelfgemaakte kersensap.

Deze boerderijwinkel ligt aan de Oude Appelaarse polderfietsroute die in zomer van 2020 door VVVMoerdijk in samenwerking met voorfietser Petra Wevers is ontwikkeld.