De gebroeders Jeffrey en Dorus Heeren zijn telers van biologische portabella’s, witte- en kastanjechampignon. De champignonsteelt vindt in de jaren ’50  hun oorsprong in Uden (Brabant) een van de drie Nederlandse teeltgebieden waar in die jaren bovengrondse paddenstoelenteelt is ontstaan. De broers telen zo schoon en zuiver mogelijk, in eigen ontwikkelde compost en met zelf opgewekte energie. Dankzij de eigen drogerij, gaat geen enkele champignon verloren.

Henk en Bets Veeke startten de champignonkwekerij in 1963. Ze begonnen met één cel van 180 m2 teelt oppervlakte en hebben dit uit weten te breiden tot en met twaalf cellen met een totale kweekoppervlakte van 2160 m2. Sinds 1990 staan Mart en Ingrid aan het roer van de champignonkwekerij. Inmiddels beschikt het bedrijf over nog eens veertien extra cellen met ieder een kweekoppervlakte van 500 m2.

Inmiddels is de derde generatie, Iris en Henk Veeke, actief binnen het bedrijf en gaan zij vol voor een toekomst in de champignons.

In de loop der jaren zijn zij begonnen met het kweken van Portabella’s en Kastanje Champignons. Door de vraag naar Oesterzwammen en Shii-take zijn zij ook begonnen met deze zelf te kweken.

Daarnaast verkopen zij ook sinds 6 jaar kersen en sinds 2/3 jaar hun zelfgemaakte kersensap.

Deze boerderijwinkel ligt aan de Oude Appelaarse polderfietsroute die in zomer van 2020 door VVVMoerdijk in samenwerking met voorfietser Petra Wevers is ontwikkeld.

John en Henriëtte de Bie telen sinds 4 jaar biologische kastanje- en witte champignons in Dongen.

Zij leveren biologische kastanjechampignons en biologische witte champignons. De kwekerij staat al 24 jaar op Heibloemstraat 5 in Dongen. Zij telen biologische champignons met als uitgangspunt dat kwaliteit voorop staat. Championkwekerij JoHeKo is biologisch gecertificeerd en wordt daarvoor gecontroleerd door stichting SKAL. John en Henriëtte zijn blij met het fairproduce certificaat zodat de klant er zeker van is dat hun medewerkers netjes en eerlijk behandeld worden. Daarnaast zijn is het bedrijf Globalgap gecertificeerd zodat ook de voedselveiligheid gegarandeerd is. Zij vullen wekelijks een nieuwe cel, dus 52 keer een nieuwe uitdaging om de klanten van heerlijke champignons te kunnen voorzien. John en Henriëtte willen graag kleinschalig produceren zodat zij hun kwaliteit kunnen blijven garanderen voor de afnemer. Zij staan graag dicht bij de consument vandaar dat zij graag leveren aan Goeie Kost!

Hun slogan is: Het telen van de champignon, dat doet John.
Kwaliteit plukken van het bedje, dat doen hun medewerkers met ons Jetje.

Op onze overdekte versmarkt in Schellingwoude vind je de lekkerste en meest verse, lokale producten. Rechtstreeks bij de boer, teler en ambachtelijke producent vandaan. Wij betalen hen een eerlijke prijs voor heerlijke producten. Samen zijn we het eens: eten moet vooral leuk & lekker zijn. Onze vakmensen kennen hun producten van top tot teen, en staan je graag bij met raad en daad.

Over ons
De familie Hermans is drie generaties actief op het gebied van fruitteelt. De teelt van het fruit vindt hoofdzakelijk plaats in het gehucht Lerop.
De boerderijwinkel van de familie Hermans is gevestigd in Herten aan de zuidkant van Roermond. Het spreekt voor zich wij als teler “echt” weten wat “Vers” betekend. Dit vindt u dagelijks terug in onze winkel waar alleen het beste fruit geselecteerd en verkocht wordt. De familie Hermans hecht enorm veel waarde aan het milieu, dit ziet u terug in zowel de teelt van het fruit als de productiemiddelen en machines die gebruikt worden in de logistiek van het fruit.
Wanneer groente en fruit hier groeit, waarom zou je het dan aan de andere kant van de wereld zoeken? Lokaal is verser en belast het milieu minder!

Over Fruitkraam Buttinge
De Fruitkraam Buttinge kent zijn oorsprong rond het jaar 2000.
Destijds klein begonnen met een kistje rode bessen langs de kant van de weg is De Fruitkraam in de loop der jaren flink uitgebreid naar een divers aanbod van Zeeuwse aardappelen, fruit en groenten .
Op ons bedrijf telen we verschillende producten. Onze hoofdteelt bestaat uit aardbeien van maart tot november, diverse soorten aardappelen van vroeg tot laat, pompoenen en kalebassen. Daarnaast telen we diverse soorten fruit en groenten waaronder de traditionele Walcherse kogelbonen. Het overige en/of tekorten proberen we zo veel mogelijk te betrekken via onze collega’s.

Welkom op de website van Landwinkel Boer Spierings. Al meer dan 30 jaar hebben zij een bedrijf aan de Oijenseweg in Oss, onder de naam Boer Spierings en Landwinkel Boer Spierings. Ze melken hier koeien. Rond 1990 is daar een sierviskwekerij bij gekomen. Na het bouwen van een nieuwe moderne stal voor de melkkoeien, zijn zij hun melk, die de koeien produceren, gaan verwerken tot kaas en consumptiemelk. Ook zijn zij Brandrode zoogkoeien gaan houden. Ze verkopen van deze koeien het vlees en dat doen ze in hun landwinkel onder het merk Boer Spierings.

Naast hun eigen producten verkopen zij in de Landwinkel (h)eerlijke producten uit de streek of van hun collega’s Landwinkel boeren.

Wanneer u de landwinkel binnenstapt kunt u een bekend gezicht tegenkomen. Niet zo lang geleden zaten zij namelijk in het programma BinnesteBuiten van de KRO/NCRV.

U kunt een kijkje nemen op hun eigen site om te kijken wat zij allemaal doen op hun bedrijf, maar natuurlijk hopen zij u snel te mogen begroeten in hun Landwinkel.

In De Boerderijwinkel haalt u appels, peren, kersen (uit eigen boomgaard), witlof, bonen, sla, tomaat enz. Ze hebben een uitgebreid assortiment groenten en fruit.

Fruit uit eigen boomgaard staat centraal in deze winkel. Niet verwonderlijk want ze zijn natuurlijk een fruitteeltbedrijf. U kunt wekelijks terecht voor een rijk aanbod aan mooie producten voor een eerlijke prijs. Met aandacht geteeld en geselecteerd en dat proef je.
De winkel is open op vrijdag en zaterdag. Bij de automaat kunt u 24 uur per dag terecht.

De Buurman VersLokaal verkoopt allerlei verse producten, delicatessen en streekproducten zoals groente, fruit, noten, kaas etc.