De boerderijwinkel bij Tuinderij ’t Tuureind heeft een groot aanbod van lokale producten. Het gehele assortiment komt dagelijks vers uit hun eigen tuinderij of van collega’s uit de Maashorst.
Afhankelijk van het seizoen bieden zij hun eigen lekkere asperges en kersen aan. De mooiste kersen gaan na het plukken meteen de winkel in. Van de overige kersen maken zij zelf een heerlijke jam zodat u ook er ook buiten het seizoen van kunt genieten. Verder hebben zij door het jaar heen nog meer producten zoals vrije uitloop eieren, appels, peren, champignons, kaas en bier. Alles is afkomstig en geproduceerd door collega’s uit de Maashorst.
Bij Gerrits eieren aan de Papenvoortsedijk 4a in Rijkevoort hebben zij een boerderijautomaat geïnstalleerd, waar je zeven dagen in de week terecht kunt voor verse eieren, aardappelen, uien, vlees en in het seizoen o.a. asperges en aardbeien. De seizoensproducten worden verkocht in een gekoelde automaat, zodat U zeker kunt zijn van de kwaliteit die ze bij Gerrits eieren nastreeft. Het vlees wat zij verkopen komt van regionale leveranciers, het wordt direct ingevroren en zo verkocht vanuit hun diepvriesautomaat
De scharreleieren komen van hun eigen kippen. De groente, fruit, kaas, noten, zuidvruchten, chocolade, streekproducten en kippenvlees kopen zij rechtstreeks bij leveranciers en/of boeren uit de buurt. Diverse salades en maaltijden bereiden ze dagelijks in eigen keuken.
Vera Jacobs en Marleen Knoops twee schoonzusjes, zijn de mensen achter Streekproduct Limburg. Zij verzorgen samen met hun echtgenoten dagelijks met veel plezier en liefde hun melkkoeien en gewassen op het land.
Vera heeft haar passie voor groente en fruit al op jonge leeftijd opgedaan door het werken in een groente en fruitwinkel. Nu kan ze deze passie weer oppakken. Marleen is opgegroeid tussen de melkkoeien en de akkerbouw.
Door hun krachten te bundelen kunnen zij ervoor zorgen dat er een op en top product uit de streek bij u in de keuken komt te liggen. Het is een feit dat er in de streek veel lekkere en gezonde producten worden geteeld en gemaakt. ‘Waarom zouden wij die dan niet eten’, vroegen zij zich af….en zo is het idee ontstaan van Streekproduct Limburg.
Samen met collega boeren en tuinders bieden ze u verse eerste kwaliteit producten aan. Vers van boer naar burger! Korte lijnen tussen producent en consument. Genieten van verse zoete aardbeien, witte asperge en frisse appels wie wil dit nu niet.
De producten komen hoofdzakelijk uit Limburg/Nederland en worden geproduceerd volgens de strenge Nederlandse richtlijnen van voedselveiligheid, natuur en milieu. Er zijn natuurlijk ook producten die niet in Nederland geteeld kunnen worden, hierbij maken zij gebruik van een importeur in de omgeving.
Dus bent u een liefhebber van verse seizoensproducten, streekproducten, producten direct van de boerderij? Dan bent u bij hen aan het juiste adres!
U kunt hier lekker en verantwoord inkopen doen op het gebied van groenten, fruit en aanverwanten producten.
Afhalen en bezorgen is ook mogelijk!
Ook maken wij mooie streek en cadeaupakketten.
Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.
Fruitkwekerij de Stokhorst ligt in het dorpje Groessen. Theo en Anja Wolters telen hier met veel plezier fruit. De Stokhorst teelt zelf appels, peren, pruimen, kersen, rode bessen en super verse aardbeien. Nergens vind je zoveel verschillende rassen als bij de Stokhorst. Bij de deze fruitkwekerij kan je terecht voor 25 verschillende appelrassen. Zij telen traditionele rassen zoals de Elstar, Jonagold, Goudreinette, Pinova en Delcorf, maar leggen ook zeker de nadruk op nieuwe rassen met veel smaak zoals de Wellant. Daarnaast zetten wij ons in voor anti-allergie soorten en schurftresistente appels, op deze manier zetten wij een hele stap voorwaarts naar een toekomst bestendige fruitteelt.
Bij Gijs en Janneke Tielemans ben je van harte welkom bij hun boerderijwinkel De Zuivelmand. Hier vind je de meest smaakvolle producten rechtstreeks vanaf het boerenerf. Alles wordt op de boerderijen zelf vers bereid en is vol van smaak. Na bestelling wordt alles rechtstreeks vanaf het boerenerf bij jou thuis bezorgd, daarmee zijn ze de moderne melkboer!
Je kunt de bestelling direct gaan bestellen klik dan hier.
Wij hopen u hier of bij de bezorging nog vaak te ontmoeten.
Henk en Bets Veeke startten de champignonkwekerij in 1963. Ze begonnen met één cel van 180 m2 teelt oppervlakte en hebben dit uit weten te breiden tot en met twaalf cellen met een totale kweekoppervlakte van 2160 m2. Sinds 1990 staan Mart en Ingrid aan het roer van de champignonkwekerij. Inmiddels beschikt het bedrijf over nog eens veertien extra cellen met ieder een kweekoppervlakte van 500 m2.
Inmiddels is de derde generatie, Iris en Henk Veeke, actief binnen het bedrijf en gaan zij vol voor een toekomst in de champignons.
In de loop der jaren zijn zij begonnen met het kweken van Portabella’s en Kastanje Champignons. Door de vraag naar Oesterzwammen en Shii-take zijn zij ook begonnen met deze zelf te kweken.
Daarnaast verkopen zij ook sinds 6 jaar kersen en sinds 2/3 jaar hun zelfgemaakte kersensap.
Deze boerderijwinkel ligt aan de Oude Appelaarse polderfietsroute die in zomer van 2020 door VVVMoerdijk in samenwerking met voorfietser Petra Wevers is ontwikkeld.
Wim en Harriëtte van Roessel – van der Heijden hebben in Riel; biologische boerderij “de Regte Heijden’. De weilanden grenzen aan natuurgebied de Regte Heide. In de weilanden rond hun boerderij grazen de 100 melkkoeien en hun kalveren.
Zij werken agro-ecologisch en hebben als bedrijfsfilosofie ‘het samenwerken met en leren van de natuur’. Samenhang dus tussen bodem, plant, dier, mens en omgeving. Een constante zoektocht en leerproces naar het verbeteren van de wisselwerking tussen alle onderdelen.
De optimale vorm van de boerderij voorziet in verschillende thema’s; kringlopen, bodem, natuurlijk gedrag en diergezondheid, economie, energie, maatschappelijke verantwoordelijkheid, biodiversiteit en watermanagement.
Champignons
In het seizoen: aardbeien
John en Henriëtte de Bie telen sinds 4 jaar biologische kastanje- en witte champignons in Dongen.
Zij leveren biologische kastanjechampignons en biologische witte champignons. De kwekerij staat al 24 jaar op Heibloemstraat 5 in Dongen. Zij telen biologische champignons met als uitgangspunt dat kwaliteit voorop staat. Championkwekerij JoHeKo is biologisch gecertificeerd en wordt daarvoor gecontroleerd door stichting SKAL. John en Henriëtte zijn blij met het fairproduce certificaat zodat de klant er zeker van is dat hun medewerkers netjes en eerlijk behandeld worden. Daarnaast zijn is het bedrijf Globalgap gecertificeerd zodat ook de voedselveiligheid gegarandeerd is. Zij vullen wekelijks een nieuwe cel, dus 52 keer een nieuwe uitdaging om de klanten van heerlijke champignons te kunnen voorzien. John en Henriëtte willen graag kleinschalig produceren zodat zij hun kwaliteit kunnen blijven garanderen voor de afnemer. Zij staan graag dicht bij de consument vandaar dat zij graag leveren aan Goeie Kost!
Hun slogan is: Het telen van de champignon, dat doet John.
Kwaliteit plukken van het bedje, dat doen hun medewerkers met ons Jetje.