Pluktuin Hank

Hier kunt u terecht voor plukbare noten, fruit en kruiden voor gebruik in eigen keuken.

Wij zijn Roderik en Paulien de Vries. Samen met onze dochters Merel en Lotte heten we u van harte welkom op ons bedrijf. Naast de notengaard hebben wij een hoveniersbedrijf (roderikdevries.nl). Op de notengaard is ook een dagbesteding actief. Met elkaar zorgen we voor een duurzame omgeving en zorgen we duurzaam voor mensen.

Wij hebben verschillende soorten walnoten en hazelnoten op ons bedrijf. Lees hier meer over de verschillende soorten. Het gebruik van verschillende rassen noten wordt om een aantal redenen gedaan. In de eerste plaats zorgt dat ervoor dat de soorten elkaar kunnen bestuiven. Bestuiving is nodig om vruchten aan de bomen te krijgen. Daarnaast kan het zo zijn dat een ras in het ene jaar extra veel noten geeft en een ander jaar juist nauwelijks (mastjaren en beurtjaren). Wij willen graag een stabiele productie. Verschillende rassen zijn dus een soort risicospreiding.

Onze eigen producten
Wij verkopen onze noten bij voorkeur aan huis: lokaal geproduceerd, regionaal geconsumeerd. Naast ongepelde en gepelde noten, produceren we zelf notenolie en walnoten en hazelnoten in honing.

In ons land vind je hier en daar een verdwaalde hazelnoot, maar tegen het natuurreservaat “de Groote Peel” vind U in onze boomgaard prachtige hazelnootbomen. Vroeg in het voorjaar, rond februari/maart, bloeit de hazelnoten. De piepkleine vuurrode bloemetjes zijn nauwelijks te zien maar de goudgele katjes wiegen in de wind. Gedurende de zomer groeit de hazelnoot, omgeven door een bolster met “franjes”, om vanaf september geoogst te worden. De rijpe hazelnoot is bruin tot diep oranje/geel van kleur, de hazelnoot laat los van het bolster en valt op de grond en word machinaal geraapt, gedroogd en zorgvuldig bewaard. Onze hazelnoten worden o.a. verwerkt in 100% pure hazelnootpasta, veel gebruikt bij het bakken van brood en gebak, in ijs of pannenkoek, Crème de Noisette (een heerlijke hazelnootlikeur) , gekraakt gebruikt door de ambachtelijke bakker of heerlijk uit de hand.

zoveel mogelijk biologisch geteelde seizoensgroente.

Koolsoorten: bloemkool, boerenkool, broccoli, Chinese kool, koolrabi, rode kool, savooiekool, spitskool, witte kool, spruitjes, paksoi
Kiemgroenten: taugé, tuinkers
Paddenstoelen: champignons
Peulvruchten: doperwten, kapucijners, kousenband, peulen, snijbonen, sperziebonen, tuinbonen
Vruchtgroenten: courgette, komkommer, paprika, pompoen, tomaten, aubergine, mais
Bladgroenten: andijvie, sla, spinazie, veldsla, witlof, ijsbergsla, raapstelen, zeekraal, postelein
Knolgewassen: rode bieten, bospeen, waspeen, knolselderij, radijs, winterpeen, koolraap, schorseneren, snijbiet, pastinaak, rettich
Stengelgewassen: bleekselderij, venkel, asperge, artisjok, rabarber
Uien: ui, knoflook, bosui, prei.

Zacht fruit, zoals bessen, aardbeien, druiven.
Steen fruit, zoals kersen, abrikozen, pruimen, perzikken, nectarines
Hard fruit, zoals appels, peren.
Citrus, zoals sinaasappels, citroenen, madarijnen
Exotisch fruit, zoals bananen, kiwi’s, ananassen
Schaalvruchten, zoals walnoten, hazelnoten, amandelen.

huisgemaakte Jam, piccalilly, sambal en sap.

verse eieren.

perkgoed, violen, bellis en geraniums.

groenteplantjes in allerlei soorten en maten.