De familie Van Wolfswinkel is ruim 40 jaar geleden begonnen met het maken van kaas en boter. Geleidelijk aan kwamen steeds meer bezoekers een kijkje nemen in de kaasmakerij en ambachtelijke producten kopen in de sfeervolle winkel. In de loop der jaren is het bedrijf uitgebreid met o.a. een kaasmuseum, zalenverhuur en belevingsarrangementen. Altijd wordt er rekening gehouden met het landelijke karakter en het bijzondere landschap waar De Weistaar zich in bevindt.

DE GESCHIEDENIS
Voor 1925 verpachtte overgrootvader Peter (1869-1942) het bedrijf. Zijn zoon Jan Dirk (1901-1977) was vooral vergaderboer en besteedde veel werk uit. Zoon Peter (1926-2013) was de eerste die zelf dagelijks ging melken en hij leidde de boerderij door het tijdperk van kunstmest en toenemende mechanisatie. Hij introduceerde de Jersey-koe zowel in Nederland als op het bedrijf – een gouden greep voor de volgende generatie.
De huidige boer Jan Dirk (1957) richtte zich in eerste instantie op efficiëntie door schaalvergroting en hogere productie. Een klein deel van de melk werd vanaf 1985 verwerkt tot Jerseykaas met als naam Remeker. Vanaf 1991 is het bedrijf biologisch gecertificeerd.
Kort daarna nam Irene (vrouw van Jan Dirk) deel in het bedrijf. Vanaf 2004 worden de dieren niet meer onthoornd en er wordt geheel antibioticavrij gewerkt. Inmiddels is zoon Peter (1987) toegetreden tot de maatschap en is Irene vergaderboerin geworden.

De strips van Ben laten het leven in het Westland zien door de ogen van een bij. En dat met een knipoog. Ook Marja de Bij (voorfietser van Fietsen voor m’n eten) komt af en toe langsfietsen in de strips van Ben.

Er zijn inmiddels een aantal stripalbums die je kunt aanschaffen via de webshop of bij de ‘vader van’ Ben zelf, Richard de Rijke.