Eerlijke honing uit de streek.

Imkerij De Heerlijkheid Trompenburg is gevestigd in het dorp Poederoijen gelegen in het uiterste westpuntje van de Bommelerwaard nabij het bekende Slot Loevenstein. Bij de imkerij hoort een grote moestuin met boomgaard. In het imkerwinkeltje is een keur aan bijenproducten te koop.

Imkerij Op ’t Sandt is een kleine ambachtelijke bijenhouderij in Loon op Zand van Ingrid Ceulemans met diverse bijenstandplaatsen in de directe omgeving.

Bij Jolanda’s honinghuisje kan je terecht voor allerlei soorten honing, kaarsen en cadeautjes.

In deze webshop vind je unieke landgoedsappen, likeuren en alpacawol gerelateerde producten. Ook kun je bij ons een kamer boeken en terecht voor events zoals een bruiloft of een vergadering boeken. Deze webshop is onderdeel van https://huistejaarsveld.nl/ 

Aan de Looërmark 61 te Bathmen vind je een stalletje waar je eieren, honing en bijenwaskaarzen kunt kopen. Zij verkopen verse vrije uitloop eieren van eigen kippen en bijenproducten van hun imkerij Nos Abea: heerlijke (seizoens) honing en bijenwasproducten.

Welkom bij Barista de Dominee voor eerlijke kwaliteitskoffie, thee en heerlijke taarten. Men werkt nauw samen met aanbieders vanuit de regio met hun producten. Ook bieden ze leuke cadeauartikelen met koffie en thee maar ook voor kaarsen en kaartjes kan je bij hen terecht.

Bij imkerij de Griemerhoeve kan je terecht voor heerlijke honing, verse eieren, kaarsen van bijenwas en wat er op dat moment uit de moestuin komt.

Zorgboerderij De Lindelaar, gevestigd op het terrein van Bronlaak in Oploo (gemeente Sint Anthonis). De boerderij heeft een bedrijfsmatig karakter. Een plek waar echt gewerkt wordt. Het is een ontmoetingsplek waar ze leven met en in de seizoenen. Nergens anders krijgen de jaarfeesten meer gestalte dan in het samenleven op het gezellige erf met hun vee. Maar ook in het werk op onze akkers.

De authenticiteit en de wijsheid van al hun vorige generaties wordt overgedragen in het werk op de boerderij. Die authenticiteit kun je terugvinden in de bewoners die er aan het werk zijn. Ze zijn stuk voor stuk op hun eigen manier echte boeren.

De zuivelverwerking is gelegen aan het erf van de zorgboerderij. Hier wordt samen met cliënten dagelijks de melkopbrengst van de koeien verwerkt tot kwaliteitsproducten die deels door de cliënten zelf geconsumeerd worden en deels te koop zijn in de winkel van Bronlaak.

Het maken van kaas, kwark en yoghurt is een ambachtelijke bezigheid en het deelnemen hieraan, met het besef dat dit gegeten wordt door de medebewoners van Bronlaak, is een meerwaarde van deze producten. Door de nauwe verbondenheid met de zorgboerderij wordt ook het boerenbuitenleven mee ervaren.
Het agrarisch zorgbedrijf van Bronlaak bestaat naast de zorgboerderij uit: Tuinderij De Kiem, Kwekerij en siertuin ’t Hof, bosgroep Sylvester en woon- en werkgebied Ard Lea.

Zorgtuinderij waar kleinfruit, appels, peren, pruimen, groenten en bloemen worden geteeld en het fruit wordt verwerkt tot jams en stropen.
Ook worden er kaarsen gemaakt.
Vanuit de  winkel “Op stapel” worden alle producten verkocht.