In het kraampje worden verse eieren van eigen kippen verkocht (m.u.v. kerstperiode). Het is een vrolijke bonte verzameling aan kippen in de boomgaard, en door al die verschillende rassen en grootte is het ook steeds een verassing wat voor eieren er in het doosje zitten!

In het seizoen zijn er ook plantjes, courgettes, eetbare en sier pompoenen, kalebassen, mooie snijbloemen en meer!

En zijn de eitjes op of staat de kraam er niet? Vraag er gerust naar!

Ons Dorpje Overeind is een open dorpje en toegankelijk voor iedereen, voel je welkom. Diverse mensen en kinderen leven hier samen en zorgen goed voor elkaar, de natuur en de aarde. Ze verkopen: Verse eieren, stekjes, groente, fruit, potjes van Schalkwijkse klei, tasjes. Alles van het eigen erf.

In 2015 nemen de organisaties Pulse en Lister het initiatief om een wijktuin aan te leggen op een perceel grond wat de gemeente beschikbaar heeft gesteld aan de Achtersloot 23a. De wijktuin moet een centrale ontmoetingsplek worden voor wijkbewoners van Achterveld en Groenvliet. Zij kunnen elkaar daar ontmoeten en samen activiteiten organiseren. Het versterkt daardoor de leefbaarheid in de wijk. Dit geldt nadrukkelijk ook voor mensen die in een kwetsbare positie verkeren en een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Leerlingen van omliggende scholen worden bij de activiteiten betrokken. Aan vrijwilligers in de wijk is begin 2016 gevraagd de wijktuin verder te ontwikkelen. Inmiddels draait het als een bloeiend geheel. U kunt er uw biologische groente, fruit, kruiden en honing aanschaffen.