In dit stalletje vind je moestuingroente, planten- en groentestekjes en groentezaden. Deze liggen niet altijd aan de weg te koop, maar zijn vanaf januari te bestellen via de Facebook-pagina ‘Ilse’s Planten&Zaden’.

Op zaterdag zijn fietsers van harte welkom in onze bloemrijke theetuin. Geniet van een lekker kopje verse kruidenthee of perensap uit eigen regio met huisgemaakte taart! Op afspraak is het ook mogelijk een hightea te boeken.

Twee jaar geleden gestart met een grote moestuin die elk jaar een beetje groter wordt. Vaak komt er zo’n grote hoeveelheid eten uit de tuin! Daarom vindt men het een leuk idee om dit met meer mensen te delen. Ook vind Henriëtte het leuk om van al deze fruitsoorten verschillende jam en confitures te maken. Ze maakt ook van diverse eetbare bloemen en struiken heerlijke sappen, gelei en jam. Iedereen is welkom bij haar kraam!

Net buiten het centrum van Purmerend vindt u de kleinschalige kwekerij. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van kruiden (het hele jaar door), groenteplantjes (vanaf maart) en èèn jarige zomerbloeiers. Alle planten worden in hun eigen kwekerij opgekweekt.Daardoor kunnen we tegen zeer aantrekkelijke prijzen een goede kwaliteit bieden.
Vanaf half april verkopen zij eenjarige zomerbloeiers zoals geraniums, fuchsia’s en nog vele andere soorten.
Vanaf begin oktober zijn er weer volop winterharde violen te koop.

De Bosmantel, teelt in en met de natuur: Groenten en fruit. Verkoop in onze boerderijwinkel, met daarnaast ook zuivel, sap, honing, enzovoort, en een prachtige bloemen-zelfpluktuin!

In een kas aan de rand van Dordrecht verbouwen wij met een groep vrijwilligers groenten, kruiden en plantjes volgens de principes van ecologisch verantwoorde stadslandbouw.

Bezoekers kunnen bij ons zelf hun verse groenten en kruiden oogsten.

Omdat wij geen kunstmest gebruiken voor de teelt krijgen de groenten en kruiden bij ons volop de tijd om te groeien, daardoor zijn ze smaakvoller en voorzien van veel meer nutriënten, precies zoals het hoort te zijn. Ze zijn zongerijpt, met de wortels in de grond, en dat proef je!

Omdat wij geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken is er een biotoop van leven ontstaan in de kas en dat voel je als je bij ons binnenstapt.

Vlinders en vogels vliegen vrolijk rond en bij het vijverterras hoor je een concert van kwakende kikkers en krekels.

Alleen al daardoor is een bezoekje aan de kas een belevenis op zich.

Voor elke bezoeker staat een kopje koffie of verse kruidenthee klaar, U bent van harte uitgenodigd om eens een kijkje bij ons te komen nemen.

Voor de nieuwtjes rondom de stadslandbouwkas kunt u terecht op hun  facebooksite

In Lopikerkapel, tegen Nieuwegein aan hebben Matté en Sandra Eikelenboom een modern melkveebedrijf. Met hun nieuwe energie-neutrale ‘kringloopstal’ hebben de melkkoeien een mooi nieuw huis dat ruimte biedt voor ruim 120 melkkoeien. De koeien worden gemolken met robots en zelfs het voer wordt met een robot aangeveegd.

Er zijn ook een paar geiten om te aaien. Aan de weg staat een bord waar een stalletje is gevestigd: Het eierstalletje van Thomas. Een bord geeft aan wanneer en of er eieren te koop zijn. Daarnaast kunt u er terecht voor wat groenteplantjes.

Het is tevens een educatieboerderij waar men meer te weten komt over het boerenleven en -bedrijf.

Groente- en fruitwinkel
Wij verkopen Aardappels(diverse soorten), Groente en Fruit(appels en peren rechtstreeks van de fruitteler) en andere ambachtelijke streekproducten waaronder eigen gemaakte dessertsaus en limonade.

In de zomer verkopen wij overheerlijke eigen geteelde aardbeien, vers van het land. En en uiteraard groenteplanten uit eigen opkweek, een groot deel van de groente die we verkopen telen we ook zelf. In de zomer is er tevens heerlijk ijs verkrijgbaar.

Bijzonder fruit & kruid van eigen oogst

Welkom op de Mengelmoestuin. De tuin is gelegen aan de Lekdijk-Oost tussen Bergambacht en Ammerstol.

Het heet de Mengelmoestuin omdat het een natuurlijke tuin is waarbij alles door elkaar staat. Een echte mengelmoes gebruikstuin waar veel “wild” geoogst kan worden.

Wij telen hier op natuurlijke (ekologische) wijze in samenwerking met de kosmos, fruit en kruid. Hiervan maken wij heerlijke (streek) producten. Al de producten zijn seizoens- en weerswaarachtig gebonden, met de hand gemaakt en enkel en alleen van eigen oogst. Kijk op de website voor het uitgebreide aanbod. In het seizoen (april/sept) is ons winkeltje iedere vrijdag op de Mengelmoestuin geopend. Buiten het seizoen (de tuin is dan gesloten voor bezoek) staat onze Mengelmoeskar onderaan de dijk met heerlijke oogstproducten.

Gelieve niet aan te bellen bij onze buren..

 

Sla, andijvie, eieren, rabarber, aardbeien, asperges sla-, frambozenstruik, andijvieplanten