Het assortiment wisselt afhankelijk van het seizoen en er worden regelmatig nieuwe soorten toegevoegd.

Bij het Houtje in Heeten zwaaien Elske van den Idsert en Lucas van Bedijk de scepter. Een winkel in woonideeën en workshops. Vanaf april t/m september ook moestuinplanten.
Daar richten zij speciaal een stalletje voor in.

In een kas aan de rand van Dordrecht verbouwen wij met een groep vrijwilligers groenten, kruiden en plantjes volgens de principes van ecologisch verantwoorde stadslandbouw.

Bezoekers kunnen bij ons zelf hun verse groenten en kruiden oogsten.

Omdat wij geen kunstmest gebruiken voor de teelt krijgen de groenten en kruiden bij ons volop de tijd om te groeien, daardoor zijn ze smaakvoller en voorzien van veel meer nutriënten, precies zoals het hoort te zijn. Ze zijn zongerijpt, met de wortels in de grond, en dat proef je!

Omdat wij geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken is er een biotoop van leven ontstaan in de kas en dat voel je als je bij ons binnenstapt.

Vlinders en vogels vliegen vrolijk rond en bij het vijverterras hoor je een concert van kwakende kikkers en krekels.

Alleen al daardoor is een bezoekje aan de kas een belevenis op zich.

Voor elke bezoeker staat een kopje koffie of verse kruidenthee klaar, U bent van harte uitgenodigd om eens een kijkje bij ons te komen nemen.

Voor de nieuwtjes rondom de stadslandbouwkas kunt u terecht op hun  facebooksite

Over Aardbeienland
Stichting Berry Promotions is eigenaar van het Aardbeienland. Zij hebben drie exploitanten aangesteld die zorgen voor de dagelijkse gang van zaken. Jullie zullen hen veel tegenkomen in het park.

Sla, andijvie, eieren, rabarber, aardbeien, asperges sla-, frambozenstruik, andijvieplanten

De biologische blauwe bessenkwekerij ‘Fruit of life’ is begin 2008 opgericht door Sjaak van der Poel en Marlène Woutersen. Respect voor de natuur en duurzaam ondernemen staan centraal in ons bedrijf. Vanaf 1 juli 2012 voeren wij het EKO-keurmerk.

U kunt bij ons zelf uw bessen plukken maar natuurlijk ook gewoon kopen in onze winkel.

Bij Boerderij automaat Waverveen is men 2 generaties terug in 1943 begonnen met het telen van eigen aardappels naast de toenmalige boerderij. Daarna zijn hun ouders naast de verkoop van de aardappels ook groenten, fruit, perkgoed en planten gaan verkopen.
En inmiddels is men begonnen met het verkopen van producten via een boerderijautomaat. U kunt in hun boerderij automaat terecht voor o.a. onze nog steeds zelf geteelde aardappels, vrije uitloop eieren, groenten, fruit, kaas en fruitsappen.
De aardappelsoorten die meen teelt zijn: Bildtstar, Frieslanders, Bintjes, Doré, Nicola en Koopmans Blauwe.

Het hart van de firma Ruizendaal wordt gevormd door de Plattelandswinkel. Hier wordt u elke dag hartelijk ontvangen voor hun producten, diensten of gewoon voor een praatje.

In de winkel wordt onder andere het eigen geteelde fruit aangeboden, samen met overige groenten, fruit, cadeau-pakketen en producten uit de regio zoals kaas, eieren en honing. Verder vindt u ook diverse smaken pure vruchtensappen van eigen fruit.

Bij Weldaad Bessen telen ze op een zo natuurlijk mogelijke manier bessen.
Ze telen aardbei, blauwe bes, braam, framboos, kruisbes, rode-, witte, en zwarte bes, maar ook kers, kwee, mispel en pruim.
Wilt u het allemaal eens in het echt bekijken en beleven (bv. zelf plukken) dan
bent u in de zomermaanden van harte welkom.

Wandel door De Kruidhof en geniet van onze 17 thematuinen, elk met hun eigen unieke plantencollecties en bijzonderheden. In totaal groeien er zo’n 2.000 plantensoorten op ruim 3,5 ha. De tuinen zijn gevarieerd en hebben zowel recreatieve, educatieve als informatieve elementen. In onze verkooptuin en museumwinkel kunt u altijd gratis terecht voor bijzondere planten of een leuk cadeau.