Sinds 2000 is Vis & traiteur Jeroen Vijverberg, met zijn kwaliteitswinkel voor vis, gehuisvest  aan de Rembrandtstraat 1b te Naaldwijk. Men heeft zich toen direct aangesloten bij de Vereniging van Visgilde om het bedrijf nog verder te kunnen ontwikkelen. In juni 2006 besloot men om de stap  te maken om ook buiten de winkel om, buffetten te gaan verzorgen. Echter, toen was er de capaciteit nog niet voor. Daarom is er boven  de winkel een moderne grootkeuken gerealiseerd, die aan alle HACCP eisen voldoet. Het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van de te leveren gerechten. In januari 2007 komt er een kok in dienst, die dit alles voor hen is gaan verzorgen. Omdat de ontwikkeling van het bedrijf stagneert wordt er besloten om uit de Vereniging van Visgilde te stappen. Niet omdat het niet goed is, maar omdat men zich binnen deze organisatie niet verder kon ontwikkelen. Men wilde meer en hebben gekozen voor een uitdagend avontuur! En daarom is in december 2009 de naam aangepast in Vis & traiteur Jeroen Vijverberg.

In januari 2010 is er nog een kok aangenomen voor het catering-gedeelte. De catering, waar men voor 95% buffetten levert, die uit vlees bestaan, begon te groeien en hun klanten weten het bedrijf nu beter te vinden. De gewenning van ook vlees moet wel nog steeds een beetje groeien. Als je een viswinkel binnenstapt wordt er van uitgegaan dat er alleen visbuffetten worden geleverd. Niets is echter minder waar. Sinds mei 2011 is er besloten om nog een derde kok aan te nemen. Het wordt steeds meer een trend om walking dinners te geven. Men hoeft hiervoor niet aan tafel maar krijgt kleine hapjes aangeboden,  zowel warm als koud. Alsmede een uitstekende dessert. Ook hier zijn er vele mogelijkheden waarin zelfs met een gluten- of andere allergiesoort rekening kan worden gehouden. Het minimale aantal voor het verzorgen van een buffet is gesteld op 20 personen. De buffetten worden geleverd op het tijdstip en plaats die van tevoren wordt afgesproken. Daarnaast legt men ook vast wat gedaan wordt met het ophalen van het “vuile” buffet. Dus terwijl men bij Vis & traiteur Jeroen Vijverberg doet waar men goed in is, geniet u met uw gasten van een heerlijk buffet.

In februari 2018 is er ook een webshop gebouwd, zodat men online kan bestellen. De bestelling kan worden opgehaald in de winkel of kan men laten bezorgen.

Irene’s ambachtelijke bakkerswinkel is te vinden in het winkelcentrum van Ameide en is al jarenlang een begrip in de regio. Kom langs voor overheerlijk brood, banket, belegde broodjes en het lekkerste softijs.

In de boerderijwinkel Sallandshoeve vind je naast streekproducten, ook boerenkaas, cadeaupakketten en broodjes.

Lunchroom ’n Tikkie Anders

Hier kun je terecht voor take away lunches, coffee to go,  avondmaaltijden en catering voor bedrijven.

Midden in een unieke hoogstam kersenboomgaard bij Houten, aan het Amsterdam-Rijnkanaal op het Eiland van Schalkwijk, is Eethuis Ster in de Kersentuin gelegen. Binnen handbereik van maar liefst vijf forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Eethuis Ster in de Kersentuin is de plek voor een welverdiende koffie met gebak tijdens een mooie fietstocht, voor een wrap to go, maar ook voor een sfeervol (afhaal)diner, een uitgebreid buffet, een BBQ of een heerlijke high tea met familie of vriend(inn)en. Eethuis Ster geeft ook kookworkshops.

Hanke Schoor is gepassioneerd ondernemer en houdt van lokaal. Ze bakt graag het lekkerste gebak voor fietsers en wandelaars. Alles wordt er zelf gemaakt met (zoveel mogelijk) biologische ingrediënten uit de streek. In het seizoen verkopen ze heerlijke kersen uit eigen boomgaard. Momenteel verkoopt ze ook perencider van peren uit Schalkwijk met en zonder alcohol.

Elke vrijdag of zaterdag kan er een 3 gangen diner worden opgehaald in Schalkwijk of in overleg worden bezorgd. Vegetarisch of met vlees.

Kookstudio Driessen SmaakVermaak is specialist in de Mediterrane keuken. De producten zijn vers, ambachtelijk, veel biologisch, huisgemaakt en met respect voor natuur en milieu bereid. Chef Mark Driessen: “De naam Driessen is een begrip in de regio, als zoon van poelier Driessen, bekend om ambacht en kwaliteit, neem ik deze kennis en ervaring graag mee in mijn bedrijf. Met mijn enthousiasme om over eten te vertellen geef ik met plezier ook kookworkshops en demonstraties”.

Bakkerij Schoutsen al meer dan 130 jaar een begrip in Wognum. Ambachtelijk bereid in eigen bakkerij van de allerbeste grondstoffen. Veel verschillende producten van brood, belegde broodjes, gebak en ambachtelijk ijs.

Slagerij van Oldenbarneveld staat synoniem voor lekker. Alles wat zij maken is bedoeld om u lekker, gevarieerd en gezond te laten eten. Zij hebben lekker veel keuze voor een heerlijke maaltijd, wanneer u zelf uitgebreid wilt koken, voor een tussendoortje of wanneer u visite krijgt. Voor elk moment vindt u bij hen het product of de juiste ingrediënten. Altijd vers, altijd van topkwaliteit en natuurlijk altijd lekker!

Op hun website vindt u alle lekkere mogelijkheden die zij in huis hebben. In onze winkel kunt u tevens terecht voor de juiste adviezen en tips voor het bereiden van onze ambachtelijke producten.

Hoi mede foody,
Wat leuk dat je De Keuken van Sandra hebt gevonden.
Heb je vragen, opmerkingen, toevoegingen of heb je een recept waarvan je vind dat ik het eens moet maken dan kan je me bereiken door onderstaand contact formulier in te vullen.
Als ik in de keuken sta met mijn handen in de bloem kan ik je natuurlijk niet direct beantwoorden, maar meestal reageer ik binnen 1 tot 2 dagen op alle leuke reacties.
Ik nodig je graag uit om mijn Facebookpagina te liken zodat je nooit meer een update van De Keuken van Sandra hoeft te missen!

In een prachtig monumentaal pand aan de Middenweg in hartje Middenbeemster is winkel/lunchroom De Kosterij gevestigd. In de winkel is een ruime sortering lokale versproducten verkrijgbaar, zoals brood uit de bakkerij van Breidablick, biologische groente en levensmiddellenverkoop, maar ook non-food producten van bijvoorbeeld Weleda.

De kosterij in Middenbeemster is een werkervaringsplek met
Tevens verkopen zij streekproducten van verschillende agrariërs.
Honing van de plaatselijke imker, jam van de Elisabeth hoeve,
Meel van het graan van akkerbouwer Jan van Kempen 3 kilometer verderop zijn bedrijf.