In de verswinkel Poel Vers op Westeinde 13 in Roelofarendsveen staat hun personeel elke dag voor u klaar vanaf 06.45 uur.

Naast uw dagelijkse boodschappen kunt u bij hen dagverse groenten en fruit, gesneden vleeswaren en diverse soorten brood, kaas, zuivelproducten, kruideniers- en rookwaren kopen. Tevens maken zij in hun winkel rauwkost- en fruitsalades, elke dag vers!

Zin in een overheerlijk broodje dat net uit de oven komt? Bruin of wit, een extra plakje kaas, met of zonder boter? Alles is mogelijk en hun producten zijn kakelvers. En dat proeft u.

De kleurslagerij van Van der Meer in Roelofarendsveen is al meer dan 100 jaar hun trots. Iedere dag doen zij hun uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Denk hierbij aan lekkere vleeswaren, rollades, barbecuepakketten en aan gourmet- en fondueschalen. Bij hen vind je het hele jaar door mals rundvlees , varkensvlees van Heyde Hoeve en kip van het Gildehoen. Ook hun broodjes maken ze allemaal zelf. Bovendien bereidt men elke dag heerlijke verse maaltijden. Kom vandaag nog bij ons langs! Bestelt u via hun webshop dan bezorgen zij uw bestelling bij u aan huis.

Bij slagerij Aad Groenewegen staat men voor behoud van de vakmanschap is meesterschap. Dus de ambachtelijke traditie van vlees verwerken en bereiden in stand houden en dit met respect voor dier en milieu.
Naast een hoogwaardig vers vleesassortiment hebben Zij ook een breed assortiment aan vleesspecialiteiten. Hun vleeswaren en worsten worden in de eigen worstmakerij vervaardigd.

Sinds 2000 is Vis & traiteur Jeroen Vijverberg, met zijn kwaliteitswinkel voor vis, gehuisvest  aan de Rembrandtstraat 1b te Naaldwijk. Men heeft zich toen direct aangesloten bij de Vereniging van Visgilde om het bedrijf nog verder te kunnen ontwikkelen. In juni 2006 besloot men om de stap  te maken om ook buiten de winkel om, buffetten te gaan verzorgen. Echter, toen was er de capaciteit nog niet voor. Daarom is er boven  de winkel een moderne grootkeuken gerealiseerd, die aan alle HACCP eisen voldoet. Het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van de te leveren gerechten. In januari 2007 komt er een kok in dienst, die dit alles voor hen is gaan verzorgen. Omdat de ontwikkeling van het bedrijf stagneert wordt er besloten om uit de Vereniging van Visgilde te stappen. Niet omdat het niet goed is, maar omdat men zich binnen deze organisatie niet verder kon ontwikkelen. Men wilde meer en hebben gekozen voor een uitdagend avontuur! En daarom is in december 2009 de naam aangepast in Vis & traiteur Jeroen Vijverberg.

In januari 2010 is er nog een kok aangenomen voor het catering-gedeelte. De catering, waar men voor 95% buffetten levert, die uit vlees bestaan, begon te groeien en hun klanten weten het bedrijf nu beter te vinden. De gewenning van ook vlees moet wel nog steeds een beetje groeien. Als je een viswinkel binnenstapt wordt er van uitgegaan dat er alleen visbuffetten worden geleverd. Niets is echter minder waar. Sinds mei 2011 is er besloten om nog een derde kok aan te nemen. Het wordt steeds meer een trend om walking dinners te geven. Men hoeft hiervoor niet aan tafel maar krijgt kleine hapjes aangeboden,  zowel warm als koud. Alsmede een uitstekende dessert. Ook hier zijn er vele mogelijkheden waarin zelfs met een gluten- of andere allergiesoort rekening kan worden gehouden. Het minimale aantal voor het verzorgen van een buffet is gesteld op 20 personen. De buffetten worden geleverd op het tijdstip en plaats die van tevoren wordt afgesproken. Daarnaast legt men ook vast wat gedaan wordt met het ophalen van het “vuile” buffet. Dus terwijl men bij Vis & traiteur Jeroen Vijverberg doet waar men goed in is, geniet u met uw gasten van een heerlijk buffet.

In februari 2018 is er ook een webshop gebouwd, zodat men online kan bestellen. De bestelling kan worden opgehaald in de winkel of kan men laten bezorgen.

Slagerij De Vries kent een historie die begint in het jaar 1928. In het Friese dorp Oudemirdum startten Douwe en Geeske de Vries een slagerij. Zij deden dat met met de broer van Douwe, Sjouke als medewerker. De start was niet gemakkelijk in de crisisjaren met nog een slagerij op het dorp. Het echtpaar De Vries kreeg vier kinderen. Na ongeveer 40 jaar nam hun derde kind, Ids, de slagerij over.  Douwe de Vries heeft nog tot zijn tachtigste meegeholpen in de slagerij. Ids de Vries en zijn vrouw kregen twee zonen: Douwe en Joop. Douwe en Joop de Vries zijn op het moment eigenaar van de slagerij. Het vierde geslacht Christiaan (zoon van Douwe) volgt ook de opleiding tot slager.

Sinds 1 januari 2014 is Peter Tap de trotse eigenaar van Keurslagerij Muilwijk in het prachtige Ameide. Al op 14-jarige leeftijd wist Peter dat het slagersvak hem op het lijf was geschreven. Na ruim 25 jaar werkzaam geweest te zijn als chef- winkelslager in verschillende Keurslagerijen, wilde hij graag een eigen Keurslagerij runnen. Toen hij in contact kwam met Simon Muilwijk, een vakman in hart en nieren en een begrip in de regio, wist Peter het meteen: zo’n slagerij had hij voor ogen! Een mooie nieuwe winkel, alle producten ambachtelijk bereid én een team van enthousiaste medewerkers. Zijn visie is helder, doorgaan waar Simon is gestopt én tegelijkertijd vernieuwend bezig zijn, inspelend op de wensen van de hedendaagse consument. Peter staat met zijn team elke dag voor u klaar met heerlijke, zelfgemaakte producten. U bent van harte welkom!

In de Hoofdstraat op nr. 52 te De Lier kunt u bij slagerij D&D terecht voor ambachtelijk vlees en vleeswaren. Maar ook voor de smakelijke barbecuespecialiteiten en gourmetschotels bent u bij hen aan het juist adres. Heeft u een feestje laat dat een overheerlijke hapjesschotel  maken met de lekkerste ambachtelijke ingrediënten, door slagerij D&D. Men draait ook de hand niet om voor het verzorgen complete buffetten. Dus heeft u een feestje met meerdere mensen, maak dan een afspraak met slagerij D&D.

Het motto bij deze slager is: ‘Kom en proef van onze ambachtelijke kwaliteit’.

Vanaf 1999 is men bij Kleinsman begonnen met het verkopen van vlees op markten in Twente. Daarnaast zijn zij vanaf 2001 ook een eigen partyservice begonnen. Het vlees is afkomstig van onze eigen boerderij, dus alles is in hun eigen handHet verkopen van een (h)eerlijk stukje vlees voor een betaalbare prijs afkomstig van de eigen boerderij in Bentelo, dus alles in eigen hand.

Dit doen ze niet alleen thuis in de winkel maar ook op de markten in Hengevelde, Goor en Delden. Een bijzonder gezellige markt is wel de Streekmarkt Twente te Delden elke eerste zaterdag van de maand. Veel klanten komen speciaal voor de eigen gemaakte droge worst, schinken of seizoensproducten zoals beenham voor bij de asperges, komt de R in de maand dan is er bak- en bloedworst en vanuit eigen keuken bereide erwtensoep.

Een zeer geslaagde activiteit was ook de “Lente in Lentelo” weekenden die eind mei gehouden werd, dit krijgt zeker het komende jaar een vervolg. In de zomer- en wintermaanden zijn zij extra druk met het verzorgen en op locatie leveren van de vele barbecues, deze kan uitgebreid worden met stokbrood, salades, sauzen, barbecuepan. Alles wat u maar wilt. In de wintermaanden zijn het vooral de stamppotbuffetten.

Kookstudio Driessen SmaakVermaak is specialist in de Mediterrane keuken. De producten zijn vers, ambachtelijk, veel biologisch, huisgemaakt en met respect voor natuur en milieu bereid. Chef Mark Driessen: “De naam Driessen is een begrip in de regio, als zoon van poelier Driessen, bekend om ambacht en kwaliteit, neem ik deze kennis en ervaring graag mee in mijn bedrijf. Met mijn enthousiasme om over eten te vertellen geef ik met plezier ook kookworkshops en demonstraties”.