De kersen bogerd aan de Hooiweg to 35 bestaat al heel wat jaren. Sinds 2011 is F. van Eck de eigenaar. Voor deze tijd werden er al ruim 10 jaar kersen geteeld op het perceel. Vanaf het seizoen 2020 is FerryCherry bezig om zich te ontwikkelen en daarmee de mensen de kennis en beleving van kersentelen bij te brengen.

In de kersen bogerd (en op andere locaties) verkopen zij smaakvolle Hollandse kersen en ander fruit. Het assortiment bestaat uit kersen, aardbeien, bramen, frambozen, blauwe bessen, wilde perziken en pruimen. Naast deze pure producten verkopen zij ook huisgemaakte aarbeien- en kersengelei en aardbeien- en kersenjam.

Bij Jam en Meer kunt u terecht voor zelfgemaakte abrikoos-vlierbloesem-, bramen-, kersen- en pruimen jam. Daarnaast kunt u er uw eieren kopen van hun kippen. De specialiteit is de abrikoos-vlierbloesem jam. Daar moet je boterham of beschuit een keer mee hebben besmeerd. Af en toe is er keramiek te koop.

In het West-Brabantse dorpje Heijningen, vlakbij het toeristische stadje Willemstad, staat de uit 1794 daterende boerderij de Zuylenhoeve. Hier worden door familie de Schutter o.a. kersen geteeld. Kersen telen vergt een zachte hand, geduld en kennis van zaken.

‘n Heel leuk adresje met verse en eerlijke producten uit eigen boomgaard en een gezellig kersenterras. Hier kunt u na uw fietstochtje een kopje koffie met heerlijke kersenkoek met lekker boerderijijs nuttigen.

Deze boerderijwinkel ligt aan de Ruigenhilse polderfietsroute die in zomer van 2020 door VVVMoerdijk in samenwerking met voorfietser Petra Wevers is ontwikkeld.

Lydia Voorbraak en haar drie kinderen runnen het bedrijf Voorbraak Kersen. Haar overgrootvader begon in 1911 met de verbouw van aardappelen, graan en suikerbieten. Precies een eeuw later werd het roer omgegooid en ging de focus naar kersen. Omdat de kersen gevoed worden door biologische meststoffen worden kwalitatief hoogstaande kersen geteeld en kersenproducten als chutney, sap, wijn en bier gemaakt.

Door de grootte en volle zoete smaak, durven zij te zeggen dat zij topkersen telen.
Zij besteden veel aandacht aan het bodemleven in de grond en daarom werken zij niet met kunstmest. De voeding van de kersen bestaat uit compost en biologische meststoffen. De kersen van  Voorbraeck’s Kersengaard zijn van de rassen Kordia en Hertfort.
Zij plukken hun topkersen met de hand.

KORTE GESCHIEDENIS OUDEBOSCH 1968-2018

1968 Fruitteeltbedrijf opgestart
1970 Verkoop in boerderijwinkel gestart met fruit en aardappelen van het Groninger land
1973 Verkoop uitbreiding met citrusfruit en peulvruchten
1976 Start van de winkel in Groningen aan de Parkweg
1979 Kapschuur met nieuwe koelcellen geplaatst
1984 Nieuwe winkel in Groningen gestart aan de Paterswoldseweg 108
1992 Loods bijgebouwd en koelhuis verdubbeld
2002 Gestart met de zoete kersenteelt
2006 Gestart met de pruimenteelt en kersenteelt uitgebreid
2007 Streekproducten van eigen fruit maken zoals; Appelsap, jams, siropen, smulsauzen, sappen en wijnen van eigen appels, kersen en pruimen
2010 Fruitverwerking Niehove gestart met uitbouw in de loods met een eigen appelsappers.
2011 Nieuwe verkoop plaats op Streekproductenmarkten
Streekmarkt Nienoord – Leek Oosterheerd elke 1ste zaterdag van de maand
2015 De 835 zonnepanelen in gebruik genomen waarmee ons bedrijf ruimschoots zelfvoorzienend is van elektriciteit.
2017 Stadswinkel in Groningen verhuist naar het Overwinningsplein 75

2019 Vernieuwing/Verduurzaming van het koelhuis. De nieuwe koelinstallatie koelt met behulp van CO2. De CO2 die als koelmedium wordt gebruikt in een gesloten circuit en heeft hierdoor geen schadelijke effecten op de ozonlaag. Deze nieuwe manier van koelen verbruikt minder energie en het is een natuurlijk koudemiddel.