Wij zijn Lekkers van Sjem! en maken echte Houtense confituur, marmelades, chutneys, chilisaus en siropen. Met biologische ingrediënten en zonder kleur- en smaakstoffen, zodat de fruitsmaken de boventoon voeren: je proeft wat in het potje/flesje zit. Een groot deel van ons fruit verbouwen wij zelf, daarom hebben wij een wisselend aanbod afhankelijk van het seizoen en zolang de voorraad strekt. Lekkers van Sjem! is te koop bij “Bij ons in de keuken” in Houten.

In 2002 begonnen de beide initiatiefneemsters, Theresia Kamphuys en Juliette Stout ondersteund door Emile van Leeuwen op een kale akker in de buitenvelden van De Glind (gem. Barneveld) met het planten van de eerste bessenstruiken. De tuin kreeg een vijfhoekige vorm en in het midden een warm en open hart: de bloemencirkel. De oppervlakte werd verder verdeeld in verschillende blokken, beplant met een groot scala aan verschillende bessen en groeide uit tot een heus bessenparadijs. In de loop van de tijd ontwikkelde de oorspronkelijke “zorgtuin” zich naar de “belevingstuin” van nu. De tuin wordt mede gedragen door een enthousiaste groep vrijwilligers.

Wat in 2010 begonnen is als hobby om lekker en creatief bezig te zijn met alle heerlijkheden die de eigen tuin opleverde, is Lekkers & Moois inmiddels uitgegroeid tot een begrip in het Groene Hart als het gaat om overheerlijke (ook suikervrije) jams, chutneys en andere lekkernijen.

In de winkel van vleesveehouderij Spronk hebben ze altijd een voorraad vlees liggen. Daarnaast hebben ze verschillende zelfgemaakte producten zoals jam, chutney en honing. Benieuwd of we uw favoriete stuk vlees op voorraad hebben? Neem gerust contact op.

Anneliese Vonk-van der Zanden runt Het Weckparadijs. Ze omschrijft zichzelf als Creatief – Ontwikkelt – Schrijft – Blogt – Vlogt – Kookt – Luistert – Vertelt – is Opgeweckt. In haar winkel vind je huisgemaakte lekkernijen, voor jezelf of om cadeau te doen. En voor de lezer ligt er een historische roman, ‘Marjanneke, stoer wijf’.
Bent u in de buurt breng dan gerust een eens bezoekje aan Het Weckparadijs.

Hallo, welkom op de site van Oma Appel’s Lekkernijen. Sandra Dool (oma Appel voor de kleinkinderen ) maakt alle lekkernijen zelf op ambachtelijke wijze in haar eigen keuken. Veel fruitsoorten komen van haar eigen tuin of hebben een biologische achtergrond. Ze probeert daarbij zo veel mogelijk binnen het Groene Hart aan vers en onbespoten fruit te komen om lekkernijen van te maken. Denk daarbij aan halvajam, chutney, siroop, gedroogde groente en fruit, tokkelroom etc.

Daarbij gebruik ze zo min mogelijk toevoegingen om de pure smaken te behouden.

Hier in het prachtige glooiende Twentse landschap. In het mooie Beuningen heeften familie Zanderink, hun koeien lopen. Aan de voet van het Hakenberg en aan de rand van het Lutterzand met zijn meanderende Dinkel. Het gebied is heel bosrijk en weilanden, wat veelal begrenst word met oude houtwallen.
Dit gebied is ontstaan in de ijstijd tussen 238.000 en 126.000 jaar geleden. Een grote ijs gletsjer kwam vanuit Scandinavië hierheen geschoven. Deze stuwde verschillende soorten grond, zoals leem met zich mee. De ijs gletsjer stopte hier, waardoor deze bulten grond achter bleven. Het hoogste punt is het Tankenberg met 85 meter hoog. Deze ligt aaneengesloten aan het Hakenberg. Wat ook kenmerkend is, is dat in de grond verschillende zwerfkeien liggen.Deze stenen zijn in de omgeving overal te vinden. Ook zijn deze stenen gebruikt als markegrenzen. Bij hun is in een houtwal in december 2019, door stichting de Dree Marken, een markesteen gevonden. Dit was van de vroegere grens tussen Beuningen en De Lutte.  Markestenen zijn tussen 1300 en 1500 gelegd.De koeien lopen in kruidig rijke weiden, in dit prachtige Twentse landschap. De grond bevat veel mineralen. Het heeft een goed voedingstoffen- bindend vermogen. Alles wat gegeven word, komt terug.
Er zijn veel verschillende koeien rassen in Nederland. De familie Zanderink heeft tientallen jaren geleden gekozen voor het ras Blonde d’ Aquitaine. Dit is een ras, afkomstig uit Frankrijk en staat bekend om hun geweldige vleeskwaliteit. Meer uitleg en het ontstaan van dit ras, is elders op de site beschreven.

Het Appeltje (wat er nu uitziet als een Peertje) staat bolvol huisgemaakte, biologische, tè lekkere potjes en zakjes! Jams, koekjes, chutney, sap en snoepgoed, gebak en sauzen!

Alles is huisgemaakt, vreselijk lekker en zonder kleur/geur/smaakstoffen en andere onzin! Ook voor bruidsgebak en feesttaarten op bestelling. Gespecialiseerd in Franse patisserie.

Natuurcentrum Arnhem zet zich in voor een levendige groene stad, waar bewoners een actieve bijdrage kunnen en willen leveren aan een duurzame toekomst. Dit doen zij door zoveel mogelijk te laten zien hoe je zelf duurzame keuzes kunt maken.

Op deze stadsboerderijen kan je van alles leren en ontdekken over dieren en de herkomst van ons voedsel. Met de lessen en initiatieven in de wijk inspireren zij en hopen ze jong en oud bewust te maken van het belang van natuur en de eigen rol in het behoud ervan. Want als je dichtbij de natuur staat, begrijp je ook hoe belangrijk het is om er goed mee om te gaan.

Zo brengen zij samen de groene stad tot leven.

Je bent van harte welkom op de locaties.

In Goede Aarde is een kleinschalig dagactiviteitencentrum in Ede voor jongeren met een verstandelijke en/of psychische beperking. Op het terrein kan je terecht voor zelfgemaakte streekproducten.