Mijn naam is Lucie en woon in Ede. Ik vind het heerlijk om lekker bezig te zijn met het verwerken van groente en fruit uit mijn moestuin. Daarnaast verwerk ik kaarsresten tot mooie diner kaarsen en maak ik van pure bijenwas mooie waskaarsen. Ook maak ik zelf zeep. Ten slotte verkopen we honing van onze eigen bijen. In mijn winkeltje aan huis verkoop ik naast de zeep en honing, graag diverse leuke zelfgemaakte andere producten uit eigen tuin. Ook kun je bij mij terecht voor cadeau pakketjes, op maat voor je gemaakt.

Bij Van Reeuwijk Fruit & Flowers kun je zelf (klein/rood) fruit en groente plukken in het seizoen (vanaf half mei tm eind september/begin oktober) en in de winkel kun je terecht voor nog meer producten. De groente en het fruit wordt met biologische bestrijdingsmiddelen geteeld. Hoofdvruchten zijn aardbeien (hele jaar verkrijgbaar) en kersen (juni/juli).

Zelfgemaakte jam van eigen fruit is een van de specialiteiten. Heerlijke smaken als aardbei, drie-vruchten of bramenjam maken je ontbijt tot een feestje! Ook hebben ze vruchtensappen. Als kers op de taart verkopen ze de lekkerste verse stroopwafels van Markus & Markus. Al deze lekkernijen zijn ook verkrijgbaar in originele cadeaupakketten, verkrijgbaar in elk formaat!

Als vanzelfsprekend is het aanbod van fruit en groente afhankelijk van de seizoenen. Zo hebben ze vanaf eind oktober diverse soorten appels, stoofperen, kweeperen en handperen en in het voorjaar liggen heerlijk verse asperges uit Limburg in de vitrine! Ze zijn altijd op zoek naar andere passende producten voor in de winkel en dat is niet altijd alleen maar groente of fruit: voor oudjaarsavond verkopen ze bijvoorbeeld oliebollen en appelflappen van Bakker Van Dam uit Hillegom. In december zijn er kerstpaketten te koop. Door het wisselende en verrassende assortiment is het de moeite waard om geregeld een kijkje te komen nemen in de winkel!

Bij Tien is een prachtig winkeltje met producten met een verhaal. De producten komen veelal uit de streek en rechtstreeks van de boer/producent. Ze zijn eerlijk en met liefde en passie gemaakt. Veelal seizoensgebonden, waardoor het assortiment wisselt.

Van aardappelen tot tokkelroom; van eieren tot appelperenstroop: je vindt het bij ‘Bij Tien’. Ook geschenkpaketten met streekproducten te koop.

Buiten de openingstijden kun je terecht bij de automaat, waar een selectie van de producten te koop is, inclusief cadeauverpakkingen van de lekkerste producten. Deze is open van 9 tot 21 uur.

Betalen kan per pin of contant.

jams, kruidenolie, kruidenazijn, kruidenthee, chutneys, wijnen

Allerlei soorten vlees, worstenbrood, droge worstjes, huisgemaakte jam en Brabants Duingoed kaas.

Melktap, zuivel, kaas, jam , appelstroop, eieren, honing, ijs, vlees en knabbelspek

Pompoenen te koop Allemaal eetbaar Hokkaido, kobocha, Blue heaven, Cinderella, Spagetti, Halloween pompoenen etc. Huisgemaakte Pruimenjam, courgettes, fruitsappen. In het weekend is ook ons Winkeltje open met nog meer fruitsappen, jams, fruitijsjes, pompoenen etc. Alles op biologische wijze gekweekt. Kom gezellig naar ons stalletje aan de weg.

Abdijwinkel Lilbosch is te vinden bij de ingangspoort van de abdijboerderij. Men kan er terecht voor producten die door ons en door andere Europese abdijen gemaakt zijn.

Jam, honing, streekproducten, kleine cadeautjes

Peter Bakt Brood is een ambachtelijke bakkerij gespecialiseerd in (h)eerlijk (desem)brood gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen zonder toevoegingen. De broden hebben lange rijstijd en worden gebakken op een stenen ovenvloer. Dit geeft het brood een open kruim, een krokante korst en veel smaak. Echt brood met karakter!