Midden in de West-Brabantse Ruigenhilpolder, nabij Willemstad, vindt u in een oase van rust en ruimte, een historische boerderij uit 1574 met daarin De Prullenkast met een theetuin en tearoom.

Bezoekers kunnen in de schuur hun hart ophalen aan heel veel brocante en curiosa, te zien in diverse stijlvolle ingerichte ruimtes. Daarnaast is er ook voor de liefhebbers ook een klein poppen- en berenmuseum, inclusief poppenhuizen (privécollectie).

Zowel in de theetuin als in de tearoom kunt u heerlijk genieten van diverse soorten koffie en thee, een lunch of high tea gebruiken. Voor onze bezoekers bakken wij elke week verse taart. Ook bakken zij hartige taartjes van knolselderij of rode ui. Ga gerust eens kijken wat zij dit keer weer voor u hebben gebakken. Zij beschikken over diverse soorten losse zwarte, groene en rooibos thee – ook te koop. Loop gerust binnen! Entree is gratis.

Voor de kinderen hebben zij achter de theetuin een klein speeltuintje.

Meer actief bezig zijn? Zij verhuren ook kano’s leuk voor een kanosafari naar de Tonnekreek!

Deze boerderijwinkel ligt aan de Ruigenhilse polderfietsroute die in zomer van 2020 door VVVMoerdijk in samenwerking met voorfietser Petra Wevers is ontwikkeld.

Hoi mede foody,
Wat leuk dat je De Keuken van Sandra hebt gevonden.
Heb je vragen, opmerkingen, toevoegingen of heb je een recept waarvan je vind dat ik het eens moet maken dan kan je me bereiken door onderstaand contact formulier in te vullen.
Als ik in de keuken sta met mijn handen in de bloem kan ik je natuurlijk niet direct beantwoorden, maar meestal reageer ik binnen 1 tot 2 dagen op alle leuke reacties.
Ik nodig je graag uit om mijn Facebookpagina te liken zodat je nooit meer een update van De Keuken van Sandra hoeft te missen!

Boerderijwinkel & theeschenkerij 

De Beijersche schuur is een schuur vol nieuwe mogelijkheden. Zodra je hier binnen stapt zie je de oude balken nog in het zicht zoals het vroeger was.

In de winkel kunt u een heerlijk stuk eigen gemaakte kaas kopen. De grootte hiervan is zelf te bepalen want het wordt op maat gesneden.
De variatie is van jong +/- 6 weken tot overjarig +14 maanden en verschillende kruiden smaken. Daarnaast is er eigen gemaakte jam van biologisch fruit uit eigen tuin. Maar ook scharreleieren uit de buurt en allerlei andere (h)eerlijkheden.

Vanuit de theeschenkerij maken we voor u een kopje thee, koffie of fris. Een versnapering erbij? Op de tafel kaart staat wat verkrijgbaar is. Er is plaats voor ongeveer 25 gasten.

Broodje Kadootje is een lunchroom, streekproductenwinkel en een afhaalpunt Rechtstreex.

Lunchroom
In onze kleine, sfeervolle lunchroom serveren wij vers belegde broodjes. Iedere week staan er andere huisgemaakte gerechten op het menu. Onder andere huisgemaakte soepen, quiches en zoete taarten. Broodje Kadootje haalt de ingrediënten / producten waar mogelijk van dichtbij.

Streekproductenwinkel
In onze streekproductenwinkel haal je de lekkerste producten uit de Krimpenerwaard. Denk aan honing, appelsap, bier, jam, boerenkaas, chilijam, koeken en meer. Sybrich, de eigenaresse van Broodje Kadootje, maakt zelf onder andere stoofpeertjes, jam en peren-appelstroop voor de verkoop. Er zijn ook ambachtelijk bereide producten van buiten de Krimpenerwaard te vinden, zoals boerenjongens, perensap, mosterd, chips en meer. Leuk voor geschenkpakketten!

Verder verkopen wij de koffiebonen van Giraffe Coffeeroasters uit Rotterdam en wijn van De Kleine Schorre uit Zeeland.

Afhaalpunt Rechtstreex
Verse, seizoensgebonden boodschappen doen direct bij boeren en makers uit je eigen regio. Met Rechtstreex wordt dat mogelijk. Je bestelt online en geniet van het beste wat de regio te bieden heeft. Zo weet je weer waar je eten vandaan komt en steun je boeren. Iedereen in deze lokale voedselketen krijgt een gezicht en zo maken we samen het verschil en bouwen we aan een alternatieve lokale voedselketen.

Je kunt je bestelling plaatsen van vrijdag 20:00 uur t/m woensdag: 10:30 uur. De bestellingen kunnen de vrijdag erna worden opgehaald tussen 18:00 en 20:00 uur of op zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur.
www.rechtstreex.nl/lekkerkerk

Feestje en catering
Een feestje geven bij Broodje Kadootje is mogelijk, maximaal 22 gasten. Catering op uw eigen locatie? Ook dit is mogelijk op aanvraag.

Assortiment
Lunchroom: koffie, thee, huisgemaakt gebak, lunch, high tea.

Bij Bakkerij Theo Hoek wordt er nog  authentiek & ambachtelijk gebakken. Om 03:00 uur staat de bakker op om heerlijk vers brood te bakken. Daarnaast heeft hij een groot assortiment aan banket en gebak. Op het terras aan de voorzijde is er gelegenheid om een heerlijk kopje koffie of thee te drinken. Ook de theetuin is beschikbaar aan de achterzijde van het pand. Voor een high-tea bent u bij Theo en Karin aan het juiste adres. In de winkel waan je je er in de 1950.