Bij het Vershuisje te Baarle Nassau is het motto: De kortste weg van land naar je bord. Je kunt hier het hele jaar terecht voor uw groente van het land.

In de sfeervolle boerderijwinkel vindt u een compleet assortiment groente, fruit en streekproducten. Kwaliteit staat voorop. Naast appels en peren uit eigen teelt, varieert het assortiment per seizoen: van asperges tot zuurkool, van aardbeien tot sinaasappels. Altijd vers en lekker!
De lekkerste streekproducten uit de Achterhoek met als topper hun zelf geperste appelsap.

Eet u graag vers, duurzaam en direct van het land?
Dan bent u bij Stadsoogst Harderwijk aan het goede adres! Op hun tuinderij, aan de rand van de wijk Drielanden te Harderwijk, verbouwen en verkopen ze een groot assortiment groenten, aardappelen, fruit en kruiden en bloemen. Ze nemen u mee door de seizoenen met elke week bekende maar ook verrassende producten.

Op het Landgoed Vollenhoven vind je de moestuin. Vanaf half mei is men weer druk in de weer met de moestuinpakketten. Een half jaar lang kunt u elke week genieten van het seizoen!  Groenten, vruchten, kruiden, inmaak: het pakket bevat een variëteit aan bekende en minder bekende producten uit de moestuin. Alles krakend vers, zeer gevarieerd, milieuvriendelijk en duurzaam geteeld zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen!

Voor slechts € 4,50 per persoon  per week kunt u een abonnement nemen en genieten van wat de moestuin en het landgoed te bieden hebben. Wekelijks zult u naast gangbare groenten als sla en boontjes, ook minder bekende gewassen, zgn. vergeten groente, aantreffen zoals raapsteel, snijbiet en aardpeer. Ook andere landgoedproducten zoals appelsap en vlierbloesemsiroop kunt u verwachten. Via de email ontvangt u regelmatig een bijbehorend recept en een update over het reilen en zeilen in de tuin. En… één keer per maand kunt u in de moestuin zélf komen oogsten.

Een mooie bijkomstigheid is dat dankzij uw hulp, deze historische moestuin kan blijven bestaan.

Naast groente kunt u er ook terecht voor een stukje vlees of kaas. Jersey rundvlees en Remeker kaas. Het vlees van de jersey koe is net even anders dan van het Hollands rund. Het vlees is gemarmerd en heeft een uitgesproken smaak. Daarnaast is het vlees van de dieren bijzonder omdat men ze zo veel mogelijk buiten houdt en de dieren dus veel bewegen. Het vlees is hierdoor dieprood van kleur en heeft een geconcentreerde smaak. De Jersey koe produceert daarnaast melk dat van hoogwaardige kwaliteit is. Hier wordt kaas de kaas van gemaakt die eveneens te koop wordt aangeboden.

Verse melk, uien, aardappelen, wortelen, pastinaak, peen, diverse koolsoorten, knolselderij en rode bieten

Bij Streekvleeshouderij Katlijk streven wij naar het beste vlees. Zonder uitzonderingen vinden we dat dieren met respect behandeld moeten worden.

Waarin vertaalt zich dit? Wij bieden de koeien meer dan voldoende leefruimte, en alleen het beste voer. Ook zijn onze koeien veelal te vinden in de openlucht. Wij zetten ons in voor ecologisch evenwicht en meer duurzaamheid.

Wij staan voor 100% achter ons product!
Erica en René

Boerderij Oliehoek is sinds 1860 in Wassenaar gevestigd. Het bedrijf heeft sindsdien veel veranderingen ondergaan, maar wordt nog steeds gerund door dezelfde familie. De huidige bewoners, Gerard en Sandra, zijn in 2006 met de zorgboerderij gestart. Zij begrijpen als geen ander hoe belangrijk rust, regelmaat en geduld zijn voor de sociaal zwakkeren in onze samenleving door de zorg voor hun autistische zoon.

Zorgboerderij Oliehoek is een kleinschalig familiebedrijf waar mensen, met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en/of psychiatrische stoornis, een passende en waardevolle dagbesteding aangeboden krijgen. Cliënten helpen bijvoorbeeld bij het eieren rapen, dieren voeren en werken in de moestuin.
Zij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (als gevolg van ziekte of handicap) om zich te handhaven en op eigen niveau te ontplooien.
Cliënten krijgen groepsbegeleiding en incidenteel is ook één op één begeleiding mogelijk.
Regelmatig bieden zij de cliënten educatieve activiteiten aan zoals, een gebarentaal cursus of sociale vaardigheidscursus.
Bij dit alles staat samen plezier maken, het genieten van de natuur en de omgang met dieren voorop.

Hun manier van werken heeft educatieve waarde. Met enige regelmaat vinden er daarom op afspraak schoolexcursies en bedrijfsuitjes op de boerderij plaats. Bijzondere momenten die een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor scholieren van allerlei niveaus.

Het is een gemengd bedrijf. Zij telen vollegrondsgroenten. En tevens hebben ze ook vlees stieren. In het asperge seizoen, telen zij de lekkerste asperge.

In 1979 wordt het bedrijf Klootwijk A.G.F. gesticht door vader en moeder Klootwijk. Er wordt voornamelijk sla, andijvie en komkommers geteeld. Als in 1992 vader Klootwijk komt te overlijden gaat moeder Klootwijk met haar oudste zoon verder in het bedrijf. In 2006 besluit ook dochter Janneke om toe te treden tot het bedrijf. Het is en blijft dus een echt familiebedrijf. Het roer gaat om en men gaat zich specialiseren. Gemiddeld komen er per jaar zo’n 350 producten van het bedrijf, van de standaardgroenten, bonen, koolsoorten e.d. tot aan kruiden en eetbare bloemen, maar ook vergeten groente. Een veelzijdig bedrijf dat u graag als klant ziet langskomen. Het fijnst bij hen is wel als de mensen van te voren bestellen ivm oogsten etc., zeker als het gaat om grote partijen.
Het bedrijf is planetproof en global gap gecertificeerd.

De scharreleieren komen van hun eigen kippen. De groente, fruit, kaas, noten, zuidvruchten, chocolade, streekproducten en kippenvlees kopen zij rechtstreeks bij leveranciers en/of boeren uit de buurt. Diverse salades en maaltijden bereiden ze dagelijks in eigen keuken.