Bij Verz Maasbree vind je dagelijks verse groente en (zacht)fruit. Seizoensgebonden producten komen rechtsreeks van de teler.

Bij Gijs en Janneke Tielemans ben je van harte welkom bij hun boerderijwinkel De Zuivelmand. Hier vind je de meest smaakvolle producten rechtstreeks vanaf het boerenerf. Alles wordt op de boerderijen zelf vers bereid en is vol van smaak. Na bestelling wordt alles rechtstreeks vanaf het boerenerf bij jou thuis bezorgd, daarmee zijn ze de moderne melkboer!

Je kunt de bestelling direct gaan bestellen klik dan hier.

Wij hopen u hier of bij de bezorging nog vaak te ontmoeten.

Bio van Dijk in Schalkwijk is een echt familiebedrijf. 42 jaar geleden is het bedrijf opgericht en indertijd was de heer van Dijk één van de eerste biologische glastuinders. In 1996 heeft zoon Wilbert het bedrijf van zijn vader overgenomen en de vier dochters helpen ook mee!

Wilbert houdt van het boerenleven. “Het is mooi om alles van zaadje tot oogst te zien ontwikkelen”. Bio van Dijk teelt veel verschillende producten zoals tomaten, paprika’s, komkommers, aardbeien, appels, peren. Er worden ook kippen gehouden.

Alle producten vers vanuit eigen kassen, boomgaarden en kippenstal zijn te koop in de automaten – 24 uur per dag.

Tuin Brassica is een ecologische moestuin, boomgaard, bloementuin, voedselbos, kruidentuin, bijenstand en griend van ruim een halve hectare groot. Ze verbouwen diverse soorten groenten, zachtfruit, appels en peren. In de boomgaard staan enkele oude appel-, peren en pruimenrassen. Alles wordt op ecologische wijze geproduceerd, dus zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. In de tuin staan 10-20 bijenkasten. Ook de methode van imkeren is zo natuurlijk mogelijk.

Daarnaast proberen ze de natuurwaarde van de tuin en de griend zo hoog mogelijk te houden en richten ze de tuin steeds meer in als een natuurlijk voedselbos.
Van al het moois in de tuin en de oogst van de tuin willen ze graag andere mensen laten meegenieten. Daarom hebben ze een klein streekwinkeltje, dat open is op vrijdagmiddag en zaterdagochtend. Ook houden ze regelmatig open tuindagen en ontvangen ze groepen en schoolklassen op afspraak. En als het bord buiten staat buiten de reguliere openingstijden, dan ben je welkom in de winkel of voor het drinken van een kop koffie met iets lekkers.

Onder het afdakje van het schuurtje van Brassica is een kraampje ingericht, dat alle dagen per week te bezoeken is. Het bevat een deel van het assortiment van het winkeltje van Brassica, gekoeld!: eieren, sap, jam, chutneys, etc + groenten en fruit uit eigen tuin en de regio die op dat moment voorhanden is.

Zuivelboer in de stad
In Delft is nog steeds een boerenbedrijf actief. De Hollandse grupstal wordt bevolkt door zwartbonte koeien. Tegenwoordig is deze boerderij omringd door de wijk Tanthof maar vroeger lag de stad Delft op ruim 2,5 kilometer afstand. Familie Gerard van Winden heeft hier al weer bijna 32 jaar een melkveebedrijf. Sinds 1900 is deze boerderij in bezit van de familie van Winden. Gerard is de derde generatie van Winden die op deze boerderij woont en werkt. Op de bekende kaart van Kruikius staat er al een boerderij afgebeeld op deze plek. In die tijd heette het hier nog Papsousewegh. Een deel van de huidige boerderij rust nog op eeuwenoude fundamenten maar in de loop der jaren is er steeds weer verbouwd en vernieuwd. Het is wel een kenmerkende boerderij en met de ernaast gelegen boomgaard vormt het een prachtig geheel.

TVA Growers teelt snoeptomaatjes, cherrytomaatjes, losse tomaten, vleestomaten en trostomaten.

AL MEER DAN 50 JAAR LIEFDE VOOR TOMATEN

Van der Voort produceert jaarrond de meest smakelijke trostomaten, dit doen ze vanuit twee locaties in Nederland: ‘s-Gravenzande en Vierpolders. Met een totale bedrijfsoppervlakte van 18 hectare. Niet leen is men bij Van der Voort bezig met het eindresultaat maar ook met het proces van tomaten telen. Dit proberen ze op een zo efficiënte en duurzame wijze te doen.

Al meer dan 50 jaar liefde voor tomaten. De slogan zegt het al, ‘het telen van tomaten zit in ons bloed en dit doen wij met veel liefde en passie’. Elke dag is hun team in de weer met alle facetten die daarbij horen. Zodat de klant een smakelijke tomaat krijgt.

uitSTREEKende biologische groenten

Verse & biologische groente van landgoed Singraven. Ze hebben in de werkschuur op ons erf aan de Ellenweg 7 een groentekraam.

Bij Tabos Eco BV worden diverse soorten Biologische (tros)tomaten en (punt)paprika’s geteeld.

Bryte is de nieuwe naam voor twee bekende tuinbouwbedrijven met hun roots in het Westland, Kwekerij Dukker en Zwinkels Tomaten. Twee verschillende familiebedrijven, maar met een gedeeld DNA. Identiek in grootte, vergelijkbaar in de manier van werken en het denken over samenwerking in de tuinbouw. En beide combineerden we ook historie met toekomst. Zowel Dukker als Zwinkels kennen meerdere generaties ervaring en hebben vooral de blik naar voren gericht.

Want tomaten produceren is een compleet andere bedrijfstak geworden. Tuinbouwbedrijven zijn groter, professioneler en vooral marktgerichter. Daarom telen we beide al jaren tomaten die maar om één ding bekend zijn: de smaak. Om met vertrouwen de toekomst in te gaan zochten we medio 2017 toenadering. Game, set én match: we vonden meteen de klik. Binnen Bryte gaan we het goede van die decennia ervaring bewaren en combineren met een toekomstgerichte visie.

U kunt er terecht voor 6 soorten (tros) tomaten.