De familie Kofoed verbouwt aardappels, die je het hele jaar kunt kopen in hun ‘aardappelhuisje’. Ook zijn er uien (uit Kudelstaart) en scharreleieren (uit Barneveld) te koop. Ieder jaar wordt het assortiment vanaf september aangevuld met winterpeen, rode biet, rode kool en peulvruchten. Rijd je langs? Stop dan even bij het ‘aardappelhuisje’.

Verkoop zonder verpakking, dus neem gezellig je eigen bakkies mee!

Zien hoe groenten, bloemen en kruiden worden geteeld, zélf oogsten en een praatje maken met de tuinder? Voel je van harte welkom op De Proeftuin van Linschoten. Een ecologische tuinderij waar, in de mooie omlijsting van landgoed Linschoten, seizoensgroente worden geteeld zónder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Tot ziens op De Proeftuin! De ingang is te vinden aan de Noord Linschoterdijk, naast de boerderij op nummer 26.

Eigen teelt van diverse groenten

Verkoop van uitgebreid assortiment aardappelen, groente & fruit, streekproducten en boerenijs van ijsboerderij ’t Dommerholt

Jan Willem en Neline Buitenhuis, zijn trotste eigenaars van de eerste pieperautomaat in Haarlemmermeer. Sinds augustus 2013 wonen zij met hun 3 kinderen aan het Turfspoor in Lisserbroek, een uniek stukje Haarlemmermeer. Hier telen zij met veel enthousiasme, vakkennis en toewijding diverse soorten (tafel)aardappels. Als kleine jongen droomde Jan Willem er al van om later boer te worden. Hij heeft vele uren op de boerderij meegewerkt met zijn opa en vader. Nu deze droom in vervulling is gegaan is het hun passie om op duurzame wijze te telen en u als consument een kwaliteitsproduct te bieden.

Klompe Landbouw is een gedreven familiebedrijf gelegen in de Hoeksche Waard waar je terecht kunt voor bekende én minder bekende producten. Op hun unieke grond telen zij bijvoorbeeld de welbekende Hoeksche Rooie en heerlijke Pink Onions, maar ook peulvruchten, quinoa en sorghum.

Al sinds Klompe is opgericht ligt hun focus op duurzame landbouw en gezonde grond. Bij Klompe zijn ze ervan overtuigd dat een gezonde grond de basis is voor gezonde producten, gezonde mensen en uiteindelijk een gezondere wereld.

In 1979 wordt het bedrijf Klootwijk A.G.F. gesticht door vader en moeder Klootwijk. Er wordt voornamelijk sla, andijvie en komkommers geteeld. Als in 1992 vader Klootwijk komt te overlijden gaat moeder Klootwijk met haar oudste zoon verder in het bedrijf. In 2006 besluit ook dochter Janneke om toe te treden tot het bedrijf. Het is en blijft dus een echt familiebedrijf. Het roer gaat om en men gaat zich specialiseren. Gemiddeld komen er per jaar zo’n 350 producten van het bedrijf, van de standaardgroenten, bonen, koolsoorten e.d. tot aan kruiden en eetbare bloemen, maar ook vergeten groente. Een veelzijdig bedrijf dat u graag als klant ziet langskomen. Het fijnst bij hen is wel als de mensen van te voren bestellen ivm oogsten etc., zeker als het gaat om grote partijen.
Het bedrijf is planetproof en global gap gecertificeerd.

De scharreleieren komen van hun eigen kippen. De groente, fruit, kaas, noten, zuidvruchten, chocolade, streekproducten en kippenvlees kopen zij rechtstreeks bij leveranciers en/of boeren uit de buurt. Diverse salades en maaltijden bereiden ze dagelijks in eigen keuken.

Molen De Walvisch (1794) dankt zijn naam aan de via de tegenover gelegen Walvischstraat aan de Groenlandse walvisvaart waar ook Schiedamse vissers bij betrokken waren. In die jaren groeit het afzetgebied voor de moutwijn en de jenever. Vandaar dat er behoefte is om een nieuwe molen te bouwen. In de loop van de jaren is De Walvisch regelmatig door storm geteisterd. Zo verliest de molen op Goede Vrijdag van het jaar 1900 een stuk binnenroe. Acht maanden heeft het geduurd voordat een nieuwe roe op de plaats van de oude kan worden gestoken. In de tussentijd is het malen gewoon doorgegaan! Enige jaren later verliest de molen opnieuw een binnenroe en blijft een aantal jaren werkeloos zo staan. In 1928 wordt de molen overgedragen aan Vereniging De Hollandsche Molen.

Molen de Walvisch heeft ook een molenwinkel. In de winkel verkoopt men bakartikelen, zie hiervoor bij het assortiment dat is uitgewerkt.

Wim en Harriëtte van Roessel – van der Heijden hebben in Riel; biologische boerderij “de Regte Heijden’. De weilanden grenzen aan natuurgebied de Regte Heide. In de weilanden rond hun boerderij grazen de 100 melkkoeien en hun kalveren.

Zij werken agro-ecologisch en hebben als bedrijfsfilosofie ‘het samenwerken met en leren van de natuur’. Samenhang dus tussen bodem, plant, dier, mens en omgeving. Een constante zoektocht en leerproces naar het verbeteren van de wisselwerking tussen alle onderdelen.

De optimale vorm van de boerderij voorziet in verschillende thema’s; kringlopen, bodem, natuurlijk gedrag en diergezondheid, economie, energie, maatschappelijke verantwoordelijkheid, biodiversiteit en watermanagement.