Eigen teelt van diverse groenten
Verkoop van uitgebreid assortiment aardappelen, groente & fruit, streekproducten en boerenijs van ijsboerderij ’t Dommerholt
Eigen teelt van diverse groenten
Verkoop van uitgebreid assortiment aardappelen, groente & fruit, streekproducten en boerenijs van ijsboerderij ’t Dommerholt
Jan Willem en Neline Buitenhuis, zijn trotste eigenaars van de eerste pieperautomaat in Haarlemmermeer. Sinds augustus 2013 wonen zij met hun 3 kinderen aan het Turfspoor in Lisserbroek, een uniek stukje Haarlemmermeer. Hier telen zij met veel enthousiasme, vakkennis en toewijding diverse soorten (tafel)aardappels. Als kleine jongen droomde Jan Willem er al van om later boer te worden. Hij heeft vele uren op de boerderij meegewerkt met zijn opa en vader. Nu deze droom in vervulling is gegaan is het hun passie om op duurzame wijze te telen en u als consument een kwaliteitsproduct te bieden.
Klompe Landbouw is een gedreven familiebedrijf gelegen in de Hoeksche Waard waar je terecht kunt voor bekende én minder bekende producten. Op hun unieke grond telen zij bijvoorbeeld de welbekende Hoeksche Rooie en heerlijke Pink Onions, maar ook peulvruchten, quinoa en sorghum.
Al sinds Klompe is opgericht ligt hun focus op duurzame landbouw en gezonde grond. Bij Klompe zijn ze ervan overtuigd dat een gezonde grond de basis is voor gezonde producten, gezonde mensen en uiteindelijk een gezondere wereld.
In 1979 wordt het bedrijf Klootwijk A.G.F. gesticht door vader en moeder Klootwijk. Er wordt voornamelijk sla, andijvie en komkommers geteeld. Als in 1992 vader Klootwijk komt te overlijden gaat moeder Klootwijk met haar oudste zoon verder in het bedrijf. In 2006 besluit ook dochter Janneke om toe te treden tot het bedrijf. Het is en blijft dus een echt familiebedrijf. Het roer gaat om en men gaat zich specialiseren. Gemiddeld komen er per jaar zo’n 350 producten van het bedrijf, van de standaardgroenten, bonen, koolsoorten e.d. tot aan kruiden en eetbare bloemen, maar ook vergeten groente. Een veelzijdig bedrijf dat u graag als klant ziet langskomen. Het fijnst bij hen is wel als de mensen van te voren bestellen ivm oogsten etc., zeker als het gaat om grote partijen.
Het bedrijf is planetproof en global gap gecertificeerd.
De scharreleieren komen van hun eigen kippen. De groente, fruit, kaas, noten, zuidvruchten, chocolade, streekproducten en kippenvlees kopen zij rechtstreeks bij leveranciers en/of boeren uit de buurt. Diverse salades en maaltijden bereiden ze dagelijks in eigen keuken.
Molen De Walvisch (1794) dankt zijn naam aan de via de tegenover gelegen Walvischstraat aan de Groenlandse walvisvaart waar ook Schiedamse vissers bij betrokken waren. In die jaren groeit het afzetgebied voor de moutwijn en de jenever. Vandaar dat er behoefte is om een nieuwe molen te bouwen. In de loop van de jaren is De Walvisch regelmatig door storm geteisterd. Zo verliest de molen op Goede Vrijdag van het jaar 1900 een stuk binnenroe. Acht maanden heeft het geduurd voordat een nieuwe roe op de plaats van de oude kan worden gestoken. In de tussentijd is het malen gewoon doorgegaan! Enige jaren later verliest de molen opnieuw een binnenroe en blijft een aantal jaren werkeloos zo staan. In 1928 wordt de molen overgedragen aan Vereniging De Hollandsche Molen.
Molen de Walvisch heeft ook een molenwinkel. In de winkel verkoopt men bakartikelen, zie hiervoor bij het assortiment dat is uitgewerkt.
Wim en Harriëtte van Roessel – van der Heijden hebben in Riel; biologische boerderij “de Regte Heijden’. De weilanden grenzen aan natuurgebied de Regte Heide. In de weilanden rond hun boerderij grazen de 100 melkkoeien en hun kalveren.
Zij werken agro-ecologisch en hebben als bedrijfsfilosofie ‘het samenwerken met en leren van de natuur’. Samenhang dus tussen bodem, plant, dier, mens en omgeving. Een constante zoektocht en leerproces naar het verbeteren van de wisselwerking tussen alle onderdelen.
De optimale vorm van de boerderij voorziet in verschillende thema’s; kringlopen, bodem, natuurlijk gedrag en diergezondheid, economie, energie, maatschappelijke verantwoordelijkheid, biodiversiteit en watermanagement.
Bij Bioduin teelt men biologisch groente en fruit. Men teelt zoveel mogelijk producten zelf, zodat ze niet volledig afhankelijk zijn van groothandels. Misschien weet u het maar ieder seizoen heeft zo z’n zijn eigen groente en fruit. In de Koudekerke wordt de geoogste groente en fruit verkocht in de winkel van Bioduin. Elke ochtend opnieuw. Zo vlak voor opening worden de producten die goed zijn bij hen geoogst. U kunt er dus altijd verse groenten van het seizoen verwachten. In de winkel kunt u kiezen uit veel verschillende soorten producten, waaronder peulvruchten, bonen, bladgroentes, knolgroentes en (zacht)fruit van eigen erf maar ook producten van collega Bioboeren uit de regio zijn hun toeleverancier en leveren o.a. eieren, aardappels uien maar ook appels en peren> Voor uw fruit en groente moet dus echt bij Bioduin zijn.
Hier kunt U heerlijke verse groenten, fruit en streekproducten van eigen bodem en uit de streek kopen.
Cadeautje nodig? Zij hebben altijd mooie geschenkpakketten klaarstaan of ze kunnen ze ter plekke voor U maken.
Verse groenten en fruit worden weer steeds belangrijker in ons menu. Weten wat je eet en waar het vandaan komt. Wij halen veel van onze producten bij lokale telers in West-Brabant. Zo kennen we de herkomst, zijn ze supervers en proberen we het eten met de seizoenen te stimuleren. Want waarom zou je producten van ver halen als er binnen een straal van 30 kilometer zoveel mooie en lekkere producten te vinden zijn?