Boerenkaas, ambachtelijke worstenbroodjes, verse fruit en groente, zuivel en andere streekproducten! Dat vind je in deze karakteristieke boerderijwinkel. Zij halen de producten zoveel mogelijk rechtstreeks bij de boer, zodat ze weten wat ze eten.

Welkom op de website bij Bakkertje Deeg, dé nostalgische bakker uit het Brabantse Heusden. Innovatie, ambacht en beleving gaat bij hen hand in hand, rijkelijk overgoten met een nostalgische saus. En dat allemaal in Heusden Vesting.

Stap gezellig eens binnen in hun winkel of maak gebruik van hun lunchroom Den Contente Mensch. In de zomer kunt u genieten van het zonnetje op het terras, onder het genot van een vers kopje koffie of een rijkelijk belegd broodje. Bakkertje Deeg is zeven dagen per week geopend.

Bij het party restaurant De Korenmolen kan je naast ontzettend lekker eten, (diner, lunch, brunch) ook terecht voor dat ovenverse worstenbroodjes uit de winkel van de korenmolenbakker!

Ons Erf levert streekproducten onder naam ” Brabants streekproduct van de duinboeren”. Het bekende worstenbroodje, de boerenzult of de droge boeren varkensworst.

Zij leveren alles op bestelling, minstens een week vooraf bestellen. Voor een bestelling van een half varken voor in de diepvries kunt u ook bij Ons Erf terecht.
De producten van dit bedrijf zijn ook verkrijgbaar bij slagerij Timmermans in Helvoirt. Zie Slagerij Timmermans

Bakker Allard is dé ambachtelijke brood- en banketbakkerij van Drunen. Bij hen kun je iedere dag terecht voor heerlijke versgebakken broodspecialiteiten, vlaaien, gebak, worstenbroodjes en andere lekkernijen.

Natuurlijk wordt alles dagelijks vers gebakken in onze eigen bakkerij!

Richard en Monique Verschure zijn de trotse eigenaren van Buffelgaard Verschure. Samen met hun kinderen Ronnie en Michelle wonen zij op de boerderij in Wijk en Aalburg. In maart 2019 zijn zij overgestapt naar Italiaanse waterbuffels, omdat zij geen fosfaatrechten kregen om hun melkveebedrijf voort te zetten. Desondanks vinden zij het leuk om hun carrière voort te zetten met buffels. Het zijn heel vriendelijk dieren en ze houden van knuffelen. De buffels van Richard en Monique worden in melkrobots gemolken en als beloning krijgen ze brokken. Waterbuffels produceren weliswaar minder dan melkkoeien. Daar staat echter tegenover dat ze minder en voornamelijk voedsel van eigen land eten.  Natuurlijk hebben ze bij Buffelgaard Verschure ook kalveren, die zij met veel plezier groot brengen. Bovendien is er een boerderijwinkel aanwezig met allerlei buffelproducten. Als u interesse heeft, bent u van harte welkom in hun boerderijwinkel, waarbij zij o.a. buffelmozzarella, -feta, -karnemelk, -yoghurt, -vla en /melk verkopen. Deze producten zijn cholesterolarm en vaak geschikt voor mensen met lactose-intolerantie. Naast de zuivelproducten verkopen zij ook buffelvlees. De winkel is op woensdag van 13:00 – 15:00 uur open en op zaterdag kunt u er terecht  van 10:00 – 16:00 uur. Heeft u nog vragen, bel dan gerust of stuur ons een mailtje.

Je kunt Mealo zien als uw eigen keuken. Zij bieden je gezonde en verse maaltijden, warm aan huis bezorgd. Een keuze die je nog niet eerder hebt gehad in het Westland. Mealo maakt gebruik van puur natuurlijke ingrediënten, lokaal voor of door jou geteeld. Zij maken diverse hoofdgerechten, salades, bowls, sappen & smoothies zoals je ze nergens anders proeft. Hun liefde voor het gebruik van gezonde en verse producten gaat heel ver. Dit alles om een stukje bij te dragen aan de wereld en jouw gezondheid.

Van gangbare melkkoeien naar vleeskoeien en schapen en van vleeskoeien en schapen naar biologische melkgeiten. In de afgelopen jaren heeft men bij de Biologische Melkgeitenhouderij Zuylenstein verschillende keuzes gemaakt om een toekomstbestendig bedrijf neer te zetten, waar zj als familie van kunnen leven en vooral ook van kunnen genieten. Daarbij heeft men ook al aan de volgende generatie gedacht. Zij willen hun kinderen dezelfde keuze geven als die zij zelf ooit gehad hebben, namelijk het voorzetten van een mooi familiebedrijf.

De plannen voor de laatste ontwikkelingen dateren uit 2014. Nieuwe generatie doet intrede in het bedrijf, nieuwe ideeën en inzichten brengen hen gezamenlijk op het idee om een bedrijfsplan voor melkkoeien uit te schrijven. Gauw daarna verdween het melkquotum voor koeien en kwamen de fosfaatrechten om de hoek kijken. Investeren in fosfaatrechten zou voor hen een extra investering betekenen in een ‘luchtbel’, totaal geen zekerheid en dus voor Levi en Lisette niet interessant en te risicovol. Opgedane ervaring van hen in de geitensector, vele bedrijfsbezoeken en gesprekken wekten onze interesse zodanig dat de plannen eind 2015 zijn gewijzigd naar het houden van biologische melkgeiten. Je kunt hier biologische geitenproducten kopen!

Carla en Judith heten je van harte welkom bij Worstenbrood Hulsel, inmiddels een begrip in De Kempen! Zij maken overheerlijke worstenbroodjes? Heb je trek, bel, stuur een WhatsApp, mail of kom langs!

Worstenbrood Hunsel is iedere zaterdag geopend tussen 11.00 en 12:30 uur.
Men verkoopt eventueel ook vanuit de vriezer.

Wilt u liever op een ander moment een bestelling komen ophalen?
Neem dan even contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Geïnspireerd door zomerwerk bij boerderijen in Denemarken en Noorwegen, waar zuivelproducten van eigen melk werden gemaakt. Hier is Lonie’s passie voor zuivelproducten ontstaan. Thuis is ze in de keuken aan de slag gegaan met het maken van verschillende zuivelproducten. Na twee jaar testen en verbeteren startte de verkoop op streekmarkten en lokale winkels.

Bij Qarc Zuivel gebruiken ze zuivelproducten direct van de boerderij. De weidemelk komt van hun eigen koeien om de heerlijkste zuivel te maken volgens de traditionele processen zoals kwark, yoghurt en hangop. Men gebruikt puur fruit en geen toevoegingen. En dat proef je!