Al bijna 20 jaar weten de inwoners van het Westland en omstreken de weg te vinden naar Bonbonnerie De Snoeper in Monster. Als u onze beroemde Martinez bonbons en chocolade proeft, weet u waarom?
Vanaf 1 januari 2017 is De Snoeper van eigenaar veranderd. Angelique en Samantha van den Berg heten u van harte welkom in hun vernieuwde winkel. De opstelling is veranderd, het interieur weer opgefrist en u kunt nu ook pinnen.
Waar we geen veranderingen in hebben aangebracht is de kwaliteit van onze Martinez bonbons. Het gehele jaar door bieden wij chocolade van excellente kwaliteit aan. Alle chocolade producten zijn gemaakt met Belgische UTZ-gecertificeerde chocolade. Of u nou op zoek bent naar chocolade-figuurtjes, chocolade-lolly’s, chocolade-bonbons of chocolade-truffels; u bent bij ons aan het juiste adres!

Naast de bovenstaande reguliere chocolade producten bieden wij ook diverse seizoens-gerelateerde chocolade producten aan. U kunt hierbij o.a. denken aan speciale chocoladeproducten voor Kerstmis of Valentijnsdag.Naast de chocolade producten hebben we ook een kast vol lekkere snoepjes voor jong en oud.

Welkom bij Zuivelhoeve en mini-camping Aagtekerke

Als je binnendoor van Aagtekerke naar Domburg rijdt, moet je halverwege de Brouwerijweg even op de rem. Je rijdt hier in een flauwe bocht rond ’Zuivelhoeve Aagtekerke’, waar wij iedereen graag persoonlijk welkom heten. De rauwe melk van onze koeien verwerken wij tot authentieke kazen, die verkocht worden in de boerderijwinkel op ons erf. Daarnaast verkopen wij diverse producten van collega-boeren uit de omgeving. Schuif eens aan voor een bakje koffie met appeltaart op terras en geniet van een ontspannen ‘boerenmoment’. Kinderen krijgen alle ruimte, zij mogen een kijkje nemen bij de koeien en zich uitleven op de trampoline. Wie wil blijven, kan logeren in de weilanden achter de stallen…

Kaasmakerij

In de weilanden rondom de Zuivelhoeve grazen 12 melkkoeien. Samen leveren zij zo’n 280 liter melk per dag, wat door ons wordt verwerkt tot smaakvolle boerenkaas. Kaas heb je niet van de één op de andere dag. Het is een proces dat vakmanschap eist én tijd vergt. Tijdens het melken van de koeien gaat de melk rechtstreeks naar een grote houten tobbe in de kaasmakerij. Na het toevoegen van stremsel en zuursel, verandert de melk in een dikke brei. Wanneer het weiwater wordt afgetapt, blijft er een klonterige massa over: de wrongel. Deze losse korrels worden vervolgens in een kaasvorm samengeperst tot kaas. Na een uitgebreid pekelbad gaat de kaas op de plank om te rijpen. Dan volgt een streng bewaakt proces van keren, reinigen en plastificeren. Alleen onder perfecte condities verandert de kaas tijdens het rijpingsproces van smakeloze wrongel in overheerlijke boerenkaas!

Vanwege de strenge hygiëne-eisen mogen wij helaas geen gasten ontvangen in de kaasmakerij. Bezoekers kunnen door het grote raam een glimp opvangen van de werkzaamheden. Wie meer wil weten, mag altijd vragen stellen. Wij maken van onze recepten geen geheim!

Rond de klok van 17:00 uur worden de koeien gemolken. Kom gerust een kijkje nemen of loop eens binnen in de stallen. Wij hebben het hele jaar door kalfjes staan…

Kom gerust (sfeer) proeven op de Zuivelhoeve…. Graag tot ziens!