Deze aspergeboerderij is van Jabin en Madeleine van der Velde gelegen aan de Peuterdijk in Herkingen. Het ligt aan de rand van het Grevelingen meer.

Jabin is opgegroeid op de aspergeboerderij. Zijn ouders zijn in 1988 begonnen met de teelt van groene asperges naast de teelt van aardappelen, uien, suikerbieten en peen.

Omdat er rond de boerderij alleen maar kleigrond is, is er geen mogelijkheid om witte asperges te telen. Jabin teelt ook vroege aardappelen, deze worden ook in de aspergewinkel verkocht samen met de eieren van de eigen kippen die heerlijk vrij in de wei lopen. Klanten kunnen zo een compleet aspergemaaltijd kopen afkomstig van het eigen bedrijf. Beenham van Slagerij van Zuidland uit Dirksland. Ze verkopen ook aanverwante producten, zoals aspergewijn, verschillende pure sappen en ze maken zelf aspergepizza’s, soep en lasagne.

De boerderijwinkel is in de garage naast het woonhuis aan de Peuterdijk.

Op de boerderij worden geregeld excursies geregeld. Schoolklassen zijn ook welkom.

Het aspergeseizoen loopt van eind april tot 21 juni.

In deze boerderijwinkel zijn veel producten te vinden. Ook worden hier de asperges voor u geschild. De vriendelijke medewerkers geven graag uitleg over de streekproducten en helpen u met uw productkeuze. Alle verse streekproducten zijn ambachtelijk bereid, of door collega boeren uit het Vechtdal.