De Stoerderij is een boerderij met hele stoere waterbuffels. De familiekudde telt circa 100 waterbuffels en deze lopen het hele jaar door lekker buiten in diverse weilanden in Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. Bij De Stoerderij worden de waterbuffels gemolken en ze worden gehouden voor het vlees. Buffelmelk is beroemd van de traditionele Italiaanse buffelmozzarella. Onze buffelmelk verwerken we ook tot heerlijke buffelmozzarella, maar er wordt ook yoghurt, roomijs, paneer en harde kaas van gemaakt. We verkopen ook rauwe melk bij de boerderij. De stieren worden gehouden voor het vlees en dit wordt voornamelijk verkocht via Crowdfunding.
Assortiment: Hartig
Allerlei soorten vlees, worstenbrood, droge worstjes, huisgemaakte jam en Brabants Duingoed kaas.
Saes Weert is een familiebedrijf vol passie en met een verhaal. Een uniek concept met een verrassend assortiment. Saes Weert wil graag dat iedere klant zich beter voelt door geuren en kleuren enerzijds en gezond en gemak anderzijds. Het bedrijf kenmerkt zich door een veelzijdige service en vakkennis. Door ambacht en innovatie te combineren blijven zij eigentijds en authentiek. Saes Weert bestaat uit een verswinkel, maaltijd- en cateringservice, bloemisterij, groencentrum en een kwekerij. Het vers – assortiment bestaat voor een deel uit producten die zij rechtstreeks inkopen bij ambachtelijke ondernemers binnen een straal van 10 kilometer in onze regio. Zoals o.a. eieren van de kippenboer, aardbeien en champignons van de kweker, melk- en melkproducten van de melkveehouder, vlees en koude schotel van de ambachtelijke slager, asperges van ons eigen veld en ijs rechtstreeks gemaakt bij de boer.
De Westlandse kliekjes keuken staat voor lekker, gezond, lokaal en duurzaam. Van maandag tot en met zondag vindt u aan de Industriestraat in Naaldwijk een breed, wisselend en gevarieerd aanbod van Westlandse producten. Denk hierbij aan verse soepen, sauzen, zoetigheden, snacks en nog veel meer. Het kenmerk van al deze producten en de reden waarom deze zo bijzonder betaalbaar zijn, is dat deze geheel gemaakt worden van reststromen uit de keuken van Raaskal Foodcreators.
Hartelijk welkom op de site van Warme Bakker Pieter Vermeulen uit Haarsteeg
Bakker Pieter Vermeulen is een kleinschalige bakkerij in Haarsteeg met veel gevoel voor het bakkersvak. Men geeft het brood extra veel tijd om te rijpen, wat zorgt voor meer smaak. Het brood wordt gemaakt op zuurdesembasis doordat men werkt met kleine deegjes. Ambacht staat dan ook hoog in het vaandel. Hun bakkerij draait om het maken van goed én lekker brood, zodat klanten met plezier terugkomen.
Alles wordt hier met de hand gemaakt. Ze denken dan ook graag met hun klanten mee en leveren producten op maat. Ook niet te vergeten, de bij hen bekende Brabantse worstenbroodje! Deze maken zij al meer dan 25 jaar met dezelfde samenstelling en is erg populair in Haarsteeg en omgeving.
Onze Boergondische worstenbroodje komt van eigen varken. Al het vlees wordt er in verwerkt ook de ham, haasje en snitsel. Dus een heerlijk reikelijk gevuld worst.
Het echtpaar Hannie en Henk van Empel runnen hun boerderij in Haaren. Zij hebben hun roots liggen op de boerderij en in de aspergeteelt. Een mooie mix die in Haaren in praktijk wordt gebracht. In het Brabantse Haaren is de grond prima geschikt om hun passie uit te dragen. Van eind maart tot eind juni is de mooiste tijd van het jaar, want dan oogsten zij hun koninklijke witte goud. In de winkel, die volledig ingericht is op de verkoop van het witte goud, vind je ook alle aanverwante artikelen voor een heerlijke aspergemaaltijd.
In de kleinschalige bakkerij van Willies worstenbrood bakken zij met trots het enige echte ouderwets lekkere bekroonde worstenbrood. Wanneer U binnenloopt in de winkel, staat u meteen in hun bakkerij. U ziet en ruikt hoe hun producten worden bereid.
Naast diverse soorten worstenbrood hebben zij nog veel meer in ons assortiment. Een assortiment wat zij continu aan het verbeteren en uitbreiden zijn. Zo kunt u nu ook voor gebak en taarten bij hen terecht. Maar ook voor broodjes, rozijnenbollen en ander lekkers.
De intentie bij Bioboerderij ’t Schop is om de bioboerderij nog verder te laten groeien om zodoende meer mensen te laten genieten van het platteland en puur en eerlijk eten. Gaandeweg groeit ’t Schop weer uit tot een modern gemengd bedrijf met de kringlopen gesloten.
Naast het geven van kookworkshops op hun eigen boerderij is het ook mogelijk om zelf met al hun verse, biologische producten aan de slag te gaan.
In hun prachtige, gerestylde winkel verkopen ze al hun eigen vlees en groenten; lekker, vers, betrouwbaar én betaalbaar! Op een oppervlakte van circa 100 m2 bieden zij een uitgebreid assortiment aan, met als doel de mogelijkheid te bieden om een hele maaltijd samen te kunnen stellen van biologische producten.
Bij bioboerderij ’t Schop staat men altijd graag voor iedereen klaar met hun familiaire gastvrijheid en geven u graag advies over hun producten of over bereidingswijzes!
Boerenkaas, ambachtelijke worstenbroodjes, verse fruit en groente, zuivel en andere streekproducten! Dat vind je in deze karakteristieke boerderijwinkel. Zij halen de producten zoveel mogelijk rechtstreeks bij de boer, zodat ze weten wat ze eten.