Bakkerij Henk Strootman heeft een kleine winkel aan hun woonhuis aan de Zwingelspaansedijk.

Bakkerij Strootman is een familie bedrijf, dat al ruim honderd jaar een begrip is in Zwingelspaan en omstreken. In januari 1998 stapte Henk sr. uit de zaak en kreeg Henk jr. de gelegenheid de zaak van mijn vader voort te zetten.

Sinds de oprichting begin vorige eeuw werden de klanten niet alleen bediend in de winkel, maar ook middels bezorging aan de deur.

De winkel is nu 3 ochtenden per week open op woensdag, vrijdag en zaterdagochtend. Het accent ligt voor het grootste deel op het bezorgen van onze producten aan particulieren en bedrijven. Bezorging is gratis vanaf €15,00 en bezorgen 6 dagen per week. Zij bezorgen uw verse brood, ambachtelijk worstenbrood, eierkoeken en gebak in Fijnaart, Zevenbergen, Klundert, Willemstad en Moerdijk bij u thuis of op kantoor.

Zij zijn gespecialiseerd in: vlaaien, worstenbrood, brosse eierkoeken, themataarten voor bedrijven of kinderfeestjes- petitfours, mini muffins met bedrijfslogo op marsepein geprint.

Fiets gezellig langs bij Bakkerij Henk Strootman. Deze bakkerij ligt aan de Oude Appelaarse polderfietsroute die in zomer van 2020 door VVVMoerdijk in samenwerking met voorfietser Petra Wevers is ontwikkeld. U bent van harte welkom!

Onze bakkerij is toegelaten tot het Echte Bakkersgilde. Dat betekent dat wij voldoen aan alle strenge eisen die het Gilde stelt op gebied van kwaliteit. Het hele jaar door komen Keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum onze producten ophalen om ze in het laboratorium te keuren. Daarnaast worden onze winkels regelmatig beoordeeld op bediening, hygiëne, presentatie en uitstraling.

Ambacht staat hoog in het vaandel
Echte Bakkers zijn vaklieden in hart en nieren die hun ambacht met liefde uitvoeren. We komen regelmatig bij elkaar om ons vakmanschap nog verder te verbeteren, recepturen met elkaar te delen en kennis te maken met de nieuwe technologieën op het gebied van productie. Zo kunnen we ons blijven onderscheiden van de supermarkten.

Bij ’t Broodhuys staat kwaliteit hoog in het vaandel. Daarom zijn wij erkend Gildelid en mogen we ons ambachtelijk bakker noemen. Voor het lekkerste brood en heerlijke specialiteiten bent u ben hen dus aan het juiste adres. De Enkelhuizer merakel en de met vijf sterren bekroonde Enkhuizer eierkoeken zijn tot ver buiten de landsgrenzen geliefd.

Niet alleen onze ambachtelijke producten zijn smaakvol en bijzonder, ook ons pand in Enkhuizen is een vermelding waard. Het is waarschijnlijk het oudst bewaarde stenen woonhuis in Noord-Holland boven het IJ. Het huis met een rijkelijk versierde trapgevel moet bij de bouw rond 1540 een van de voornaamste huizen zijn geweest. In de 16e eeuw was het in bezit van de adellijke familie Van Westphalen. Mogelijk waren zij de opdrachtgevers van de bouw.

Bij Bakkerij Theo Hoek wordt er nog  authentiek & ambachtelijk gebakken. Om 03:00 uur staat de bakker op om heerlijk vers brood te bakken. Daarnaast heeft hij een groot assortiment aan banket en gebak. Op het terras aan de voorzijde is er gelegenheid om een heerlijk kopje koffie of thee te drinken. Ook de theetuin is beschikbaar aan de achterzijde van het pand. Voor een high-tea bent u bij Theo en Karin aan het juiste adres. In de winkel waan je je er in de 1950.

In 1923 beginnen Joep en Anna Fleuren in de Wilhelminastraat in Velden hun bakkerij en kruidenierszaak..
Na 13 jaar verhuizen ze naar de Rijksweg, waar de bakkerij nu nog gehuisvest is. Daar werken ze hard voor hun bestaan en doorstaan de moeilijke oorlogsjaren.

In 1964 word de bakkerij overgedragen aan hun zoon Jan Fleuren die er met zijn vrouw Mia een Vivo-winkel van maakt. In 1991 nemen neef Luuk Fleuren en zijn vrouw Gerrie de zaak over. Vele verbouwingen volgen en zeker de laatste verbouwing is hun trots: de geheel vernieuwde bakkerij met de ovens in het zicht van de klant. Want hun motto is: “Wij zijn trots op elk product uit onze bakkerij en dat mag gezien worden!”

In september 2015 zijn Luuk en Gerrie Fleuren met de tweede winkel gestart op de Geldersepoort in Venlo.

Een normaal brood bakken is in principe geen hogere wiskunde. Maar een speltbrood bakken… dat is andere koek. Wat je nodig hebt is bloem, meel, water, desem en zout. En tijd. Veel tijd. Je moet het deeg kneden, veel laten rusten, verdelen, opbollen en platdrukken, laten na rijzen en dan pas bakken. Dat doe je niet in twee uur. Daar trekken we gewoon twee dagen voor uit, omdat we weten dat dit tot de meest optimale resultaten leidt. Omdat we ons vak verstaan en weten dat ambachtelijk gebakken brood het meest gezonde brood is. En nog lekker ook. Bijzonder lekker.

Voor alle brood- en banketproducten die in de bakkerij worden bereid geldt dat zij ze met zorg, aandacht en tijd maken. Met ‘tijd’ bedoelt men dat ze hun producten alle tijd geven om te rijzen, om op smaak te komen en om te garen. Zo zorgen ze bij Bakkerij-maalderij Schuld voor brood en banket met smaak.

Bakkerij Vliegendehond is meer dan 50 jaar een begrip in Wolvega en omstreken. U kunt bij ons terecht voor heerlijke verse en bijzondere broden. Maar als ambachtelijke bakker hebben wij véél meer. Verse gebakjes, taarten, luxe broodjes, croissants, te veel om allemaal op te noemen.

Al meer dan 100 jaar is er in het pand aan de Kruizebroederstraat een bakkerij gevestigd. In onze bakkerij in het hart van Sneek staan kwaliteit en vakmanschap hoog in het vaandel.

Bakkerij van der Most. Een brood- & banketbakkerij waar 99% van het assortiment op ambachtelijke wijze en met passie wordt vervaardigd.

Het  assortiment loopt uiteen van brood en banket tot aan chocolade en het verzorgen van lunches. Daarnaast is dit de (enige) bakker van het streekproduct uit het Vechtdal: de Dalfser Mop.

Ook is er gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie of thee.