Goed leven, dat is goed in je vel zitten, werk maken van een gezonde levensstijl en ook genieten van lekker eten, gezelligheid en ontspanning. Al meer dan 65 jaar draagt Van Herpt Delicatessen & Reform bij aan een goed leven, met de mooiste (biologische) verswaren zoals kaas, salades, vleeswaren en brood, delicatessen, natuurvoeding, voedingssupplementen en ook natuurzuivere cosmetica en lichaamsverzorgende producten. Alles voor een goed leven komt samen in hun winkel. Waarbij een kundig en persoonlijk advies al 65 jaar vooropstaat.

DE WICKEVOORTER STADSBOEREN
Kleinschalig, met zorg voor mens, dier en de aarde

Landgoed Wickevoort is een nieuw te bouwen, duurzame woonwijk.
Temidden van de oudste bomen van de Haarlemmermeer ontstaat een nieuwe gemeenschap.
Onderdeel hiervan zijn De Wickevoorter Stadsboeren.

Bij hen kun je terecht voor lokaal geteelde producten.
Verse eieren, vlees van buiten lopende kippen en varkens,
groenten, kruiden en bloemen, geteeld volgens biologisch-dynamische normen.

Bij Gerard & Suus werkt men biologisch; alles wat zij serveren is gemaakt met alleen gecontroleerde biologische grondstoffen. Die zijn geteeld zonder het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Genetisch gemanipuleerde producten of broodverbetermiddelen (zo heten ze echt), komen er bij hen niet in. Net als allerlei andere onnodige toevoegingen, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarvoor in de plaats werken zij met veel liefde, want daar wordt alles in het leven mooier, leuker & lekkerder van 🙂

Bij Gerard & Suus werkt men biologisch; alles wat zij serveren is gemaakt met alleen gecontroleerde biologische grondstoffen. Die zijn geteeld zonder het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Genetisch gemanipuleerde producten of broodverbetermiddelen (zo heten ze echt), komen er bij hen niet in. Net als allerlei andere onnodige toevoegingen, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarvoor in de plaats werken zij met veel liefde, want daar wordt alles in het leven mooier, leuker & lekkerder van 🙂

In deze natuurvoedingswinkel in de gezellige binnenstad van Schoonhoven vind je niet alleen een zeer uitgebreid assortiment aan natuurvoedingsmiddelen maar ook streekproducten en nog veel meer.

De graasboerderij in Sondel is een waar familie bedrijf. Het bedrijf is opgericht door de ouders van Sierd Deinum. Het is vervolgens verder ontwikkeld door Sierd Deinum en Joke Ensing.  Sinds kort is jongste dochter Welmoed Deinum ook volop in het bedrijf actief. Daarbij is er tevens volop ondersteuning van de andere kinderen. Doordat iedereen achter ons bedrijf en product staat, maakt het bijzonder werken.

Sierd en Joke werken al ruim 27 jaar op de melkveehouderij in Sondel. In die jaren hebben ze hun bedrijf verder ontwikkeld op deze prachtige plek.  Na een lange tijd van traditioneel en gangbaar produceren, kwamen bij hen de vraagtekens over deze vorm van landbouw. Ze zagen mogelijkheden om volhoudbaarder en gezonder melk en vlees te produceren. Sinds een aantal jaren verkopen zij de biologische zuivel en vleesproducten van hun bedrijf ook direct aan consumenten. Ga daardoor eens bij hen langs in de biologische boerderijwinkel. U geniet er van hun producten.

Het Wasven omvat zes ha. cultuur- en natuurhistorisch groen in het stadsdeel Tongelre te Eindhoven. Midden in het groendomein ligt de Wasvenboerderij, een authentieke langgevelboerderij die is gerestaureerd en verbouwd tot een multifunctionele accommodatie. Het Wasven verzorgt dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij helpen mee in de Gasterij, de tuinderij, de koffiebranderij, de bakkerij en de winkel. In de winkel vind je biologisch brood, gebak, koekjes, biologische koffie zelf gebrand, kruiden en groentes uit eigen tuinderij, biertjes van eigen granen, biologische honing van eigen imkerij en overige biologische producten van lokale leveranciers. Het Wasven draagt het kwaliteitslabel Fietsers Welkom!

De Hondspol is een biodynamische zorgboerderij. De boeren, tuinder en cliënten (bij hen meewerkers genoemd) vormen een hecht team.

De meeste producten in de winkel zijn van de eigen boerderij. Je kunt met eigen ogen zien hoe de gewassen groeien en hoe de dieren leven. En als je er meer over wilt weten, kun je het zelf vragen aan de boer of tuinder.

De groenten worden ‘s ochtends geoogst en gaan direct naar het winkelschap. Het assortiment wisselt met de seizoenen. Van de lente tot en met de herfst hebben ze een ruime keuze bladgewassen, knolgewassen en vruchtgewassen. In de winter heeft men een klein aanbod van wintergewassen.

Het jaarrond verkopen ze zuivel en kaas uit eigen zuivelmakerij. De dagverse melk wordt zo min mogelijk bewerkt waardoor het vetgehalte en de smaak variëren met de seizoenen. In de koelkast krijgt hun melk een mooie roomkraag omdat het niet gehomogeniseerd is. Het aanbod bestaat uit melk, yoghurt, kwark, slagroom, zure room, karnemelk, boter en diverse soorten boerenkaas. Ben je een liefhebber van rauwe melk? Breng dan zelf een lege en schone fles mee van huis en tap een litertje af bij de melktank (op vrijdag en zaterdag).

Daarnaast verkoopt men verse eieren en vlees van rund, lam en varken. Zij hebben een eigen biologische slager die het vlees voor hen verwerkt en verpakt. Het vlees komt gevacumeerd en diepgevroren op de boerderij. Op vrijdag verkopen zee versgebakken brood van de Veldkeuken. Verder hebben ze regelmatig huisgemaakte pesto’s, hummus, diksap, sauzen en bouillon uit eigen boerderijkeuken.

Geschiedenis melkveebedrijf Lazeroms Ossenblok
Jack Lazeroms is de zoon van Rien en Cor Lazeroms. Rien en Cor trouwden in 1963 en kregen ieder bij hun huwelijk vier koeien mee. Dat was de start van het melkveebedrijf. De dieren werden met de hand in de wei gemolken en het landwerk werd met een paard gedaan. Rien bouwde zelf een huis en een loods voor zijn bedrijf en in 1983 heeft hij samen met zijn zoons een nieuwe koeienstal gebouwd.

Zoon Jack en schoondochter Rosita zijn in 1996 getrouwd en hebben in 1997 het melkveebedrijf overgenomen. Hier wordt de melk geproduceerd waarvan op Kaasboerderij Ossenblok de lekkerste boerenkazen en zuivel wordt gemaakt.

Geschiedenis Kaasboerderij en Landwinkel Ossenblok
Rosita Lazeroms-Ossenblok is de dochter van Toon en Anny Ossenblok. Toon en Anny wonen en werken sinds 1973 op de kaasboerderij. Sinds 1980 maken ze zelf kaas van melk van eigen koeien. Dochter Rosita en schoonzoon Jack hebben in 2012 de kaasboerderij overgenomen en runnen nu dus zowel Kaasboerderij Ossenblok als Melkveebedrijf Lazeroms. Hun kinderen Tessa, Steffy, Thom en Thijs helpen inmiddels ook mee met allerlei hand- en spandiensten.

Het kleine winkeltje van de kaasboerderij is inmiddels een echte landwinkel geworden. Deze heeft in de loop van de jaren een uitgebreid assortiment gekregen met vele soorten kazen, zuivel, vlees en allerlei boerendelicatessen.

U vindt aan de Bredasebaan 88 in Sprundel een zelfbedieningautomaat deze is zeven dagen in de week open en dat gedurende de gehele dag.

Bakkerij Schoutsen al meer dan 130 jaar een begrip in Wognum. Ambachtelijk bereid in eigen bakkerij van de allerbeste grondstoffen. Veel verschillende producten van brood, belegde broodjes, gebak en ambachtelijk ijs.