Naast verkoop van producten kun je ook terecht voor een vers bakje koffie.

De korenmolen van Biggekerke, beter bekend als Brasser’s korenmolen, werd gebouwd in 1712 en is sindsdien onafgebroken in bedrijf gebleven. Adri en Sjaak Brasser vormen inmiddels de zesde en zevende generatie die meelproducten op ambachtelijke wijze maalt. Hierdoor werd de (h)eerlijke en authentieke smaak-van-toen behouden. En dat proef je….. tot-op-de-dag-van-vandaag!

Breng eens een bezoek aan de winkel, hier zijn alle producten van Brasser’s korenmolen verkrijgbaar. Naast meelproducten worden daar ook diervoeders en benodigdheden voor de ruitersport verkocht.

Welkom op de site van de Nieuwe Molen. De Nieuwe Molen maalt nog steeds met windkracht graan voor menselijke en dierlijke consumptie. Bakker Joop ten Veen uit Bennekom neemt zijn grondstoffen ook af bij de molen. De Nieuwe Molen is een ronde stenen stellingmolen en dateert van 1911. Reeds eerder stond pp ongeveer dezelfde plaats een standerdmolen met dezelfde naam. Die molen dateerde ongeveer uit 1623. De molen is in handen van  stichting Utrechts Landschap in De Bilt. Het bestuur van deze stichting beheert  De Nieuwe Molen.
Bij de molen kunt u terecht voor ambachtelijk gemalen producten zoals diverse meelsoorten, bakmixen, kruiden en ontbijtgranen en molensouvenirs.

De molen is een bezienswaardigheid en zeker het bekijken waard.

Welkom op de site van de Korenmolen De Windotter. De Windotter is een ronde stenen wal- en stellingmolen in IJsselstein. Achter de molen vind je de molenwinkel. Een bezoekje is zeer de moeite waard. Met een uitgebreid assortiment is de winkel een feest voor iedereen die graag zelf wil bakken. Naast de maalproducten van de molen vind je er vele soorten meelproducten en bakbenodigdheden, ook voor mensen met een allergie. Tevens kunt u hier terecht voor originele cadeaus, kerstpakketten en bijzondere molenproducten, zoals de prachtige en smaakvolle bieren van de Windotter.

De molen is een bezienswaardigheid en zeker het bekijken waard. Je kunt er terecht op woensdag, vrijdag en zaterdag. In verband met corona alleen te betalen met PIN.

Naast de molen bevind zich een theekoepel. Deze is voor verschillende doeleinden te huur waarbij eventueel koffie, thee, gebak, koude dranken, ontbijt, lunch of high tea met zelfgebakken molen producten aangevuld met lekkernijen uit IJsselsteinse speciaalzaken geserveerd wordt.  Voor meer informatie klik hier.

Molen De Walvisch (1794) dankt zijn naam aan de via de tegenover gelegen Walvischstraat aan de Groenlandse walvisvaart waar ook Schiedamse vissers bij betrokken waren. In die jaren groeit het afzetgebied voor de moutwijn en de jenever. Vandaar dat er behoefte is om een nieuwe molen te bouwen. In de loop van de jaren is De Walvisch regelmatig door storm geteisterd. Zo verliest de molen op Goede Vrijdag van het jaar 1900 een stuk binnenroe. Acht maanden heeft het geduurd voordat een nieuwe roe op de plaats van de oude kan worden gestoken. In de tussentijd is het malen gewoon doorgegaan! Enige jaren later verliest de molen opnieuw een binnenroe en blijft een aantal jaren werkeloos zo staan. In 1928 wordt de molen overgedragen aan Vereniging De Hollandsche Molen.

Molen de Walvisch heeft ook een molenwinkel. In de winkel verkoopt men bakartikelen, zie hiervoor bij het assortiment dat is uitgewerkt.

De Drie Lelies is een korenmolen, gebouwd in 1767 en is altijd bestemd geweest voor het malen van graan tot meel. Om dit maalproces te voltrekken beschikt de molen over een koppel maalstenen. Van origine lagen er drie koppels maalstenen in de molen, maar halverwege de 20e eeuw zijn er hiervan twee naar de naastgelegen maalderij verhuist, om vervolgens op een dieselmotor door te malen.

De verschillende granen die gemalen worden komen voor een groot deel uit de nabije omgeving en worden ook weer verwerkt door afnemers in de directe omgeving. Zo ontstaat er een mooi stukje lokale economie en daar wordt bij ons erg naar gestreefd.

Onze meelproducten zijn veelal op zaterdag op de molen verkrijgbaar. Als de molen open is, kan men dat vaak herkennen aan het feit dat hij draait.