Streekwinkel Wilgenhart biedt enorm veel keuze in (lokale) streekproducten van eigen en omliggende boerderijen. Ook is het mogelijk online te bestellen en af te halen. Onderbreek jouw fietstocht voor een stop bij het terras van de winkel. Met uitzicht op de weilanden geniet je er van koffie, thee, fris, ijs of gebak uit eigen keuken! En vergeet niet een rondje te maken langs de boerderijdieren en alpaca’s!

De échte liefhebber heeft zo zijn ‘adresjes’. Waar haal jij je flesjes gerijpte balsamico-azijn en extra vierge olijfolie, je favoriete tapenades, verse slakken, truffels en heerlijke smeersels? De boerderijwinkel van De Heische Hoeve heeft een uitgebreid assortiment olie, azijn, dressing en andere specialiteiten. Hun producten staan bekend om de hoogwaardige kwaliteit en de mooie styling. En ze hebben voor de echte liefhebber hun eigen assortiment aangevuld met mooiste balsamico’s en de lekkerste olijfolie ter wereld.

De korenmolen van Biggekerke, beter bekend als Brasser’s korenmolen, werd gebouwd in 1712 en is sindsdien onafgebroken in bedrijf gebleven. Adri en Sjaak Brasser vormen inmiddels de zesde en zevende generatie die meelproducten op ambachtelijke wijze maalt. Hierdoor werd de (h)eerlijke en authentieke smaak-van-toen behouden. En dat proef je….. tot-op-de-dag-van-vandaag!

Breng eens een bezoek aan de winkel, hier zijn alle producten van Brasser’s korenmolen verkrijgbaar. Naast meelproducten worden daar ook diervoeders en benodigdheden voor de ruitersport verkocht.

Ga eens een kijkje nemen in de boerderijwinkel van Kaasboerderij Pitteperk! Veel van de producten die zij verkopen komen van hun eigen bedrijf en bedrijven in de buurt. Echte Zeeuwse producten dus!
De boerderijwinkel heeft naast eigen producten een mooi assortiment van streekproducten. Denk aan bieren, wijn, sappen, jam, mayonaise, tokkelroom, en nog veel meer. Ook hebben we tal van bakproducten zoals pannekoekmixen en broodmixen.

Molen de Doornboom is een werkende windkorenmolen. Naast tarwe en rogge wordt ook Hilverspelt gemalen. Dit gewas wordt geteeld in de omgeving van Hilvarenbeek. Ook malen wij Grutjes rogge dat door de gelijknamige boerderij in ons dorp wordt verbouwd. De Hoevens in Alphen levert jaarlijks Sint Jansrogge.

Het spelt, de tarwe en de rogge worden verwerkt tot heerlijke streekproducten die te koop zijn bij de bakkers in de gemeente.

Wil je zelf bakken? Kom dan eens langs voor vers volkorenmeel. Ook hun pannenkoekenmix is zeker het proberen waard!

De broers Kees en Flip van Tilborgh heropenden eind 2017 de familiezaak, in het pand waar hun ouders eerder een VIVO hadden. Heerlijke Brabantse streekproducten hebben een plaats gekregen in de authentiek ogende winkel. Daarbij wordt er wekelijks door de omgeving getoerd om nieuwe ambachtelijke producten te vinden die aan het winkel en webshop assortiment toegevoegd kunnen worden.

Aan de Naaldwijkseweg 119 te ’s Gravenzande staat de uit 1908 stammende ’s Gravenzandse Korenmolen. Van oorsprong een watermolen gehaald uit Alphen a.d Rijn, waar deze niet meer nodig was, werd deze omgebouwd tot korenmolen. De familie Maat wilde graag een molen hebben en zij zorgde er dan ook voor dat deze molen in ’s Gravenzande kwam te staan. Naast de naam ’s Gravenzandse Korenmolen wordt er dan ook wel gesproken over de Molen van Maat. Deze molen doet nog steeds dienst wordt volledig door vrijwilligers bemand. Je kunt er je bloem en meel kopen.

Deze prachtige molen ligt aan de dijk tussen Zwingelspaan en Fijnaart in het buurtschap Oudemolen. De molen is in 1845 gebouwd en in 1849 brandde deze geheel uit. De molen werd in 1850 weer herbouwd. Verder leert de geschiedenis dat in de jaren ’60 restauratiepogingen mislukten en er zelfs een sloopvergunning werd afgegeven.
Van die sloop is het – gelukkig – nooit gekomen maar wel is de molen in 1967 “onttakeld”. Daarbij verdwenen niet alleen stelling en wieken, maar ook onderdelen uit het “binnenwerk”.

De laatste particuliere eigenaren kochten in 1993 het molenaarshuis inclusief molenromp van de fam. De Lint.
Met behulp van diverse instanties, is na een verzoek daartoe, de molen in 1996 aangewezen als Rijksmonument.
Stichting “De oude molen” is op 17 juli 2000 opgericht met als doel eerst de restauratie en vervolgens het beheer van de korenmolen van Oudemolen (NB) op zich te nemen.  In 2001 is men gestart met de restauratie die eind 2008 is voltooid.
Tegenwoordig draait de molen meerdere keren per week en wordt er ook regelmatig (biologisch) graan gemalen.  Ook zijn er regelmatig activiteiten in en rond de molen.

Deze prachtige molen ligt aan de Ruigenhilse polderfietsroute die in zomer van 2020 door VVVMoerdijk in samenwerking met voorfietser Petra Wevers is ontwikkeld.

Vanaf april 2020 is de boerderijwinkel, aan huis geopend.

Hierin verkopen zij verschillende lokale producten,  tegen een eerlijke prijs, voor zowel consument, als boer.
Denk hierbij aan hun eigen varkens- en lamsvlees, maar ook rund- en kippenvlees, eieren, kaas, aardappelen en andere streekproducten. Ook voor mooie cadeaupakketten bent u bij hun op het juiste adres!