Voor al je (h) eerlijke pure producten ben je welkom. Mooi breed assortiment en totaal aanbod streekproducten.
Assortiment: Bakingrediënten
In de molenwinkel vindt u verschillende meelsoorten, biologische groente en fruit, brood en alle ingrediënten om brood, pannenkoeken en gebak te maken.
Door haar unieke manier van malen is het verse meel van de molen in trek bij een grote verscheidenheid van restaurants, bakkerijen en winkels.
In Hoek (Zeeland) vindt u de molen Windlust. Dit is een korenmolen gebouwd in 1857 aan het Molenplein. Het is een ronde uit baksteen opgetrokken stellingmolen. Hij is gebouwd ter vervanging van een standerdmolen, waarvan bruikbare onderdelen werden verwerkt in de nieuwe molen. De molen bleef tot 1958 in bedrijf en raakte daarna in verval. In 1979/1980 is hij gerestaureerd, maar raakte daarna opnieuw in verval en na 2004 heeft de molen nauwelijks meer gedraaid.
In 2008 is er een nieuwe molenaar gekomen en sindsdien maalt Windlust regelmatig. Molen Windlust is elke zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur te bezichtigen. Toegang is gratis.
U kunt er terecht voor meel, bakproducten en streekproducten.
De korenmolen van Biggekerke, beter bekend als Brasser’s korenmolen, werd gebouwd in 1712 en is sindsdien onafgebroken in bedrijf gebleven. Adri en Sjaak Brasser vormen inmiddels de zesde en zevende generatie die meelproducten op ambachtelijke wijze maalt. Hierdoor werd de (h)eerlijke en authentieke smaak-van-toen behouden. En dat proef je….. tot-op-de-dag-van-vandaag!
Breng eens een bezoek aan de winkel, hier zijn alle producten van Brasser’s korenmolen verkrijgbaar. Naast meelproducten worden daar ook diervoeders en benodigdheden voor de ruitersport verkocht.
Welkom op de site van de Nieuwe Molen. De Nieuwe Molen maalt nog steeds met windkracht graan voor menselijke en dierlijke consumptie. Bakker Joop ten Veen uit Bennekom neemt zijn grondstoffen ook af bij de molen. De Nieuwe Molen is een ronde stenen stellingmolen en dateert van 1911. Reeds eerder stond pp ongeveer dezelfde plaats een standerdmolen met dezelfde naam. Die molen dateerde ongeveer uit 1623. De molen is in handen van stichting Utrechts Landschap in De Bilt. Het bestuur van deze stichting beheert De Nieuwe Molen.
Bij de molen kunt u terecht voor ambachtelijk gemalen producten zoals diverse meelsoorten, bakmixen, kruiden en ontbijtgranen en molensouvenirs.
De molen is een bezienswaardigheid en zeker het bekijken waard.
Welkom op de site van de Korenmolen De Windotter. De Windotter is een ronde stenen wal- en stellingmolen in IJsselstein. Achter de molen vind je de molenwinkel. Een bezoekje is zeer de moeite waard. Met een uitgebreid assortiment is de winkel een feest voor iedereen die graag zelf wil bakken. Naast de maalproducten van de molen vind je er vele soorten meelproducten en bakbenodigdheden, ook voor mensen met een allergie. Tevens kunt u hier terecht voor originele cadeaus, kerstpakketten en bijzondere molenproducten, zoals de prachtige en smaakvolle bieren van de Windotter.
De molen is een bezienswaardigheid en zeker het bekijken waard. Je kunt er terecht op woensdag, vrijdag en zaterdag. In verband met corona alleen te betalen met PIN.
Naast de molen bevind zich een theekoepel. Deze is voor verschillende doeleinden te huur waarbij eventueel koffie, thee, gebak, koude dranken, ontbijt, lunch of high tea met zelfgebakken molen producten aangevuld met lekkernijen uit IJsselsteinse speciaalzaken geserveerd wordt. Voor meer informatie klik hier.
Aan de Diepenheimseweg 23 in Neede vinden we een bijzondere molen die nog steeds in werking is. Verschillende soorten meel en honing worden er op zaterdag verkocht. Op aanvraag is er ook een rondleiding aan te vragen.
Molen De Walvisch (1794) dankt zijn naam aan de via de tegenover gelegen Walvischstraat aan de Groenlandse walvisvaart waar ook Schiedamse vissers bij betrokken waren. In die jaren groeit het afzetgebied voor de moutwijn en de jenever. Vandaar dat er behoefte is om een nieuwe molen te bouwen. In de loop van de jaren is De Walvisch regelmatig door storm geteisterd. Zo verliest de molen op Goede Vrijdag van het jaar 1900 een stuk binnenroe. Acht maanden heeft het geduurd voordat een nieuwe roe op de plaats van de oude kan worden gestoken. In de tussentijd is het malen gewoon doorgegaan! Enige jaren later verliest de molen opnieuw een binnenroe en blijft een aantal jaren werkeloos zo staan. In 1928 wordt de molen overgedragen aan Vereniging De Hollandsche Molen.
Molen de Walvisch heeft ook een molenwinkel. In de winkel verkoopt men bakartikelen, zie hiervoor bij het assortiment dat is uitgewerkt.
Appels, peren, aardappels, sappen, bakmixen, jam, koekjes, thee, kersen, pompoenen, chocola, leuke cadeaupakketten etc.
Baas Brood en Banket Bakkerij. Allemaal verse producten wat varieert van Brood tot Banket en meer.