Molen-oz-DSC03842x.jpgIn onze  korenmolen wordt al meer dan 150 jaar door windkracht op molensteen en op ambachtelijke wijze de volgende producten gemalen zoals; tarwe, spelt, rogge en boekweit. Deze producten worden tevens volgens al oude recept  gemengd tot brood – pannenkoek- cake- en koekmixen. Zonder toevoeging  en gebruik van conserveringsmiddelen. Daarnaast is de molen voor bezoekers tijdens de openingstijden en volgens afspraak voor groepen en schoolklassen te bezichtigen

Vind je het leuk om kaarsen te maken of om cadeautjes te verkopen? En heb je naast je visuele beperking een matige tot ernstige verstandelijke beperking? Kom dan eens kijken of onze kaarsenmakerij of onze kadoshop ’t Ogenblikje iets voor je is.

Welkom op de website van bakkerij van Horssen. Bij deze bakkerij kunt u terecht voor uw dagelijks brood, gebak, koek en chocolade. Bakkerij van Horssen, het is maar dat je het (w)eet!

Echte Bakker Jan Swaanen is een moderne ambachtelijke bakkerij gevestigd in Hilvarenbeek, waar dagelijks de lekkerste verse brood en banket producten gemaakt worden. Deze worden in hun winkels in Hilvarenbeek, Oisterwijk en Bladel verkocht.

Hun specialiteiten zijn ondermeer de echte Brabantse worstenbroodjes die dagelijks vers gemaakt worden. Maar ook bieden zij hun klanten een assortiment aan speltproducten.

Als Echte Bakker heeft Bakkerij Jan Swaanen natuurlijk véél meer. Verse gebakjes, taarten, luxe broodjes, croissants, te veel om allemaal op te noemen. Neem een kijkje op hun website, webshop en kom gerust eens langs in een van hun winkels. Iedere dag staat hun deskundig verkoopteam klaar om je te helpen en van persoonlijk advies te voorzien.

Willem Willemse is een bakker die trouw is gebleven aan zoals hij zelf zegt ‘het echte ambacht’: “In zijn kleinschalige bedrijf draait het nog écht om smaak, het geven van tijd aan producten en om mensen. De klanten van Bakker Willemse mogen van hem verlangen dat zij elke dag en nacht tot het uiterste gaan om het lekkerste product te bakken dat ze met de grootste glimlach overhandigen”.

Echte Bakker Jan Swaanen is een moderne ambachtelijke bakkerij gevestigd in Hilvarenbeek, waar dagelijks de lekkerste verse brood en banket producten gemaakt worden. Deze worden in hun winkels in Hilvarenbeek, Oisterwijk en Bladel verkocht.

Hun specialiteiten zijn ondermeer de echte Brabantse worstenbroodjes die dagelijks vers gemaakt worden. Maar ook bieden zij hun klanten een assortiment aan speltproducten.

Als Echte Bakker heeft Bakkerij Jan Swaanen natuurlijk véél meer. Verse gebakjes, taarten, luxe broodjes, croissants, te veel om allemaal op te noemen. Neem een kijkje op hun website, webshop en kom gerust eens langs in een van hun winkels. Iedere dag staat hun deskundig verkoopteam klaar om je te helpen en van persoonlijk advies te voorzien.

Welkom bij de voedselkast Witharen! Hier kunt u houdbare producten meenemen, ruilen of neerzetten. Er wordt nog steeds veel voedsel weggegooid dat nog zeer goed eetbaar is. Voor mensen die het niet zo breed hebben is dit voedsel vaak onbereikbaar en verdwijnt het in de vuilnisbak. Dat vinden wij zonde. Zo is het idee ontstaan voor deze voedselkast.

Bij activiteitencentrum Rietveld is er voor ieder wat wils. Mensen met een bijzonder talent koken en bakken. Je kunt er o.a. terecht voor ingevroren maaltijden, soepen, cake, appeltaarten.

Wilma’s erf is onderdeel van het biologisch dynamisch  melkveebedrijf van Wilma en Berend Steenbergen. Op hun bedrijf wordt geen kunstmest gebruikt en ook geen bestrijdingsmiddelen. Op hun graslanden wordt rekening gehouden met de weidevogels. Zij doen dit door te zorgen voor een variatie in plantengroei. Er groeit namelijk niet alleen gras maar ook bloemen en kruiden.
De plaatsen waar vogels broeden worden met rust gelaten, en op verschillende plaatsen zorgen zij voor plas-dras situaties op het grasland. Deze plas-dras gebieden worden veel gebruikt door vogels met kuikens, om eten te zoeken.
Wilma’s erf  is lid van weidevogelbeheer en zij zijn lid van het weide vogel netwerk van de Vogelbescherming.

Op het bedrijf van Wilma en Berend houdt men ongeveer 85 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Al hun dieren gaan zoveel mogelijk de wei in, meestal vanaf 15 april tot eind november. In de wintermaanden zijn ze in de stallen, dit zijn zogenaamde potstallen. De ligruimte wordt dagelijks ingestrooid met stro. De dieren hebben op die manier een heerlijk zacht en ruim ligbed. Als de stallen worden uitgemest komt deze mest weer op het land, waar het zorgt voor een gezonde bodem waar gezond gras op groeit. Op die manier houden zij hun dieren gezond, zodat er geen antibiotica nodig is.

Voor het assortiment dat zij verkopen, kijk ook even op hun website.

Bakkerij van den Berg is een familiebedrijf waar ambacht, passie, kwaliteit, samenwerken, klantvriendelijkheid en keuze centraal staan. Nog iedere dag gebruiken zij recepturen die stammen uit eind 1870 met hoogwaardige ingrediënten. Alle producten worden op ambachtelijke wijze gemaakt én dat proeft u terug in hun heerlijke producten.