Bij Korenmolen de Eersteling kun je in het winkeltje op het molenerf terecht voor veel soorten meel, bloem, brood- en bakmixen en bakingrediënten. Ook kun je biologische eieren en honing kopen.

Bij Tien is een prachtig winkeltje met producten met een verhaal. De producten komen veelal uit de streek en rechtstreeks van de boer/producent. Ze zijn eerlijk en met liefde en passie gemaakt. Veelal seizoensgebonden, waardoor het assortiment wisselt.

Van aardappelen tot tokkelroom; van eieren tot appelperenstroop: je vindt het bij ‘Bij Tien’. Ook geschenkpaketten met streekproducten te koop.

Buiten de openingstijden kun je terecht bij de automaat, waar een selectie van de producten te koop is, inclusief cadeauverpakkingen van de lekkerste producten. Deze is open van 9 tot 21 uur.

Betalen kan per pin of contant.

FarmToko is een praktisch uitgiftepunt, waar je verse producten van de boer en van het land kunt kopen. De automaat is alle dagen van het jaar open van 7 tot 23 uur. Je kunt er circa 50 producten kopen, waaronder eieren, vruchtensappen, melk, chocoladevla, ambachtelijke stroopwafels, soepen en nog veel meer. Parkeren kan gratis voor de deur. Betaling gaat eenvoudig (contactloos of via pin).

Bakkerij Floor van Lieshout is opgericht in 1922. We hebben dus al een behoorlijk rijke historie in brood en banket en groeide door de jaren heen uit tot een bakkerij met achttien vestigingen. Floor van Lieshout, kleinzoon van oprichter Harrie van Lieshout, is momenteel eigenaar van de succesvolle en erg bekendstaande bakkerij in Tilburg en omstreken. Met de nieuwe generatie in de startblokken bent u ook de komende jaren verzekerd van het lekkerste brood en banket van Bakkerij Floor van Lieshout.

Allerlei soorten vlees, worstenbrood, droge worstjes, huisgemaakte jam en Brabants Duingoed kaas.

De Weaver maakt iedereen blij met een lekker verantwoord ei.

Peter Bakt Brood is een ambachtelijke bakkerij gespecialiseerd in (h)eerlijk (desem)brood gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen zonder toevoegingen. De broden hebben lange rijstijd en worden gebakken op een stenen ovenvloer. Dit geeft het brood een open kruim, een krokante korst en veel smaak. Echt brood met karakter!

Verse groenten en fruit, brood en koek, eieren, bloemen en planten.

Saes Weert is een familiebedrijf vol passie en met een verhaal. Een uniek concept met een verrassend assortiment. Saes Weert wil graag dat iedere klant zich beter voelt door geuren en kleuren enerzijds en gezond en gemak anderzijds. Het bedrijf kenmerkt zich door een veelzijdige service en vakkennis. Door ambacht en innovatie te combineren blijven zij eigentijds en authentiek. Saes Weert bestaat uit een verswinkel, maaltijd- en cateringservice, bloemisterij, groencentrum en een kwekerij. Het vers – assortiment bestaat voor een deel uit producten die zij rechtstreeks inkopen bij ambachtelijke ondernemers binnen een straal van 10 kilometer in onze regio. Zoals o.a. eieren van de kippenboer, aardbeien en champignons van de kweker, melk- en melkproducten van de melkveehouder, vlees en koude schotel van de ambachtelijke slager, asperges van ons eigen veld en ijs rechtstreeks gemaakt bij de boer.

De korenmolen De Eendracht is als pelmolen “De Twee Gebroeders” nieuw gebouwd in Zaandam in het jaar 1752.

Tot 1897 heeft deze molen daar dienst gedaan als pelmolen om rijst en gerst te pellen.

Eind oktober 1897 werd de molen buiten bedrijf gesteld en op 6 november 1897 werd de verzekering van deze molen opgezegd. Enkele dagen later werd de molen verkocht aan de Alphense molenaar Matthijs Dam.

Deze liet de molen nog voor de jaarwisseling afbreken en bracht hem over naar Alphen aan de Rijn waar hij als korenmolen De Eendracht langs de Oude Rijn weer werd opgebouwd.